Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum: 31 Januari

Häng med för denna sista dag i januari ska vi ut på en europeisk resa utöver det vanliga. Åtta olika nationer ska besökas där allt ifrån ett toppmöte i Ligue 1 till en bottenfight i Serie B ska tittas till. Flera streck sitter snett denna fredag. Vilka tar ni reda på här!

1.   Cardiff VS Reading 

1x2tt

Wales och The Championship är först ut när vi tittar till ett mittenmöte. Cardiff fortsätter imponera framför hemmafansen. I tisdags besegrades topplaget West Bromwich efter att meriterade Lee Tomlin avgjort med kvarten kvar. Raden 8-5-1 skojar man inte bort men den tycks tas väl mycket i beaktande av tipparna. Reading har hög kapacitet och trivs på bortagräs där de kan ligga och kontraslå. Faktum är att The Royals bara torskat en av sina åtta senaste resor. Ettan ser ut att bli väl betrodd och då bör övriga tecken leta sig in illa kvickt.

2.   Derby VS Stoke 

1x2tt

Derby var inblandat i en svängig historia i veckan där det till slut blev förlust mot jumbon Luton. Första förlusten sedan Wayne Rooney var ett faktum och en följd av ett flera halvdana prestationer på raken. Ytterbacken Max Lowe såg rött i slutskedet och är således avstängd här. Stoke kommer till Pride Park Stadium med gott gry i laget efter att de rödvita är inne i sin starkaste period för säsongen. Michael O’Neill har satt en stabilitet vilket tre raka nollor vittnar om. Ytterst ovisst här där strecken ser ut att falla förhållandevis rätt. Så många tecken det bara går rekommenderas.

3.   Hertha Berlin VS Schalke 

2tt

Derby var inblandat i en svängig historia i veckan där det till slut blev förlust mot jumbon Luton. Första förlusten sedan Wayne Rooney var ett faktum och en följd av ett flera halvdana prestationer på raken. Ytterbacken Max Lowe såg rött i slutskedet och är således avstängd här. Stoke kommer till Pride Park Stadium med gott gry i laget efter att de rödvita är inne i sin starkaste period för säsongen. Michael O’Neill har satt en stabilitet vilket tre raka nollor vittnar om. Ytterst ovisst här där strecken ser ut att falla förhållandevis rätt. Så många tecken det bara går rekommenderas.

4.  Rennes VS Nantes 

X2tt

Det vankas toppmöte i Bretagne när två av Ligue 1:s mest målsnåla lag ska göra upp. Här är det sällan öppna spjäll utan istället defensiv styrka som tagit klubbarna till sina fina positioner i tabellen. Nantes föll sent i derbyt mot Bordeaux senast efter Girottos onödiga utvisning. Här saknas den brasilianska mittbacken samt Nicolas Pallois men Kanariefåglarna har likväl en stabil grund att stå på. Nantes vann höstens möte med 1-0 på Stade de la Beaujoire och vi kan återigen räkna med en tight drabbning. Svenska folket verkar inte tro så utan streckar upp Rennes som att det inte fanns någon morgondag. Bra värde då att lira X2 som lär sitta fler än 50 procent av gångerna.

5.  Kortrijk VS Standard Liege 

2tt

Över till grannlandet i norr där en tydlig favorit utkristalliseras. Kortrijk har förvisso två starka oavgjorda resultat bakom sig mot Antwerpen i cupen och Club Brügge i ligan, men något stjärnglimmer är det inte över hemmalaget. Desto mer över gästerna som tillhör de allra bästa lagen i Jupiler League. Standard har två vinster av två möjliga i januari och har därmed tagit upp jakten på Antwerpen och Gent om andraplatsen. Tre raka inbördes blir troligen till fyra på Guldensporen Stadion för Liège. Håller sig tvåan under 50 procent är det en av kupongens bättre spikar.

6.  Rio Ave VS Famalicao

1X2

Famalicao har varit en stor sensation i Primeira Liga denna säsong. Nykomlingarna från norra Portugal inledde med 19 poäng av 21 möjliga och ledde faktiskt ligan ett tag. Nu har formen stannat av med nio poäng sett till de nio senaste omgångarna och här blir det återigen tufft när ett miniderby väntar mot Rio Ave. Värdarna är etablerade i den portugisiska högstaligan där de brukar vara med och utmana om Europaplatser. Hemma i Vila do Conde är de grönvita stabila och närmast kommer de från en imponerande viktoria mot Guimaraes på bortaplan. Ettan först.

7.  Tenerife VS Sporting Gijon

1x2tt

Vi rör oss söderut och hamnar i ett närmare 25-gradigt Teneriffa. Spanska Segunda División är det som gäller på den semesterön och det är ett hemmalag i poängbehov som kommer till spel. Tenerife ligger precis på rätt sida giljotinen i botten men visar fin form med sju poäng på fyra matcher. I tisdags var de bara två minuter från att slå ut Athletic Bilbao i Copa del Rey men det blev en neslig förlust efter straffar. Möjligtvis kan den matchen sitta i benen men samtidigt har Gijón en lång resa ner till Kanarieöarna. De rödvitrandiga är tämligen mediokra på bortagräs och trots en något vassare trupp får de slå ur knappt underläge. Garderingar välkomnas med det sagt.

8.   Cremonese  VS Pisa 

1tt

Ett bottenmöte från italienska Serie B får äran att avsluta det hela. Cremonese var bara en poäng ifrån att nå playoff i fjol men har nu haft en bedrövlig säsong. Samuel Gustafson och company har framförallt haft problem med målskyttet men denna afton ska det kunna lossna. Hemma på Stadio Giovanni Zini är nämligen de gråröda stabila med den finfina raden 4-4-2. Samtidigt är det en nykomling på nedgång som kommer på besök till Cremona. Pisa har fem raka utan seger och lär dala ytterligare från sin 14:e plats. Det inget snack om att värdarna är det bättre laget. Cremonese streckas på tok för lågt jämfört med de faktiska segerchanserna. Supervärde till vänster alltså och ettan är kupongens i särklass bästa spik.

Omgångens säkra: Cremonese

Med Samuel Gustafson tillbaka från skada ser det intressant ut hos Cremonese som håller högre klass än tabellraden visar. Ska bara piska ett mediokert Pisa här. 

Omgångens skräll: Reading

Reading har ett intressant spelarmaterial och kan få en passande matchbild mot Cardiff. En match som ter sig jämn på förhand där tvåan ändå streckas ner under 20 procent. Fint skrälltecken! 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.