Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum: 4 februari

FA-cupen dominerar veckans andra Topptips. Hela fem omspel från den fjärde omgången ska analyseras innan vi trummar vidare med två tyska cup-fighter samt en avslutade Ligue 1-batalj. Svenska spel har adderat 250 000 kronor att spela om vilket gör det hela extra intressant. Vi börjar på klassiska Anfield. Då rullar vi!   

1.   Liverpool VS Shrewsbury

1x2tt

Shrewsbury skrällde med dunder och brak genom att vända ett 0-2-underläge till 2-2 när dessa kombattanter möttes på Greenhouse Meadow för en vecka sedan. Jason Cummings blev stor hjälte framför hemmafansen med sina dubbla strutar i den andra halvleken. Pools tränare Jürgen Klopp var mindre glad åt den fadäsen och förväntas nu rotera ordentligt i omspelet. Kan det månne öppna upp för skrällen? Hursomhaver streckas värdarna upp alldeles för högt på Anfield vilket medför magiskt värde på både krysset och tvåan. Samtliga tecken rekommenderas.        

2.   Oxford VS Newcastle

X2tt

Oxford United lyckades kriga till sig 0-0 borta när dessa lag möttes på St. James Park. Newcastle dominerade den tillställningen och skapade bland annat 15 målchanser utan att hitta rätt med en enda boll. Skatorna har faktiskt inte åkt på däng i någon tävlingsmatch sedan 0-3-förlusten hemma mot Leicester på nyårsdagen. Steve Bruces manskap har tagit poäng borta mot Wolves och Everton samt knäppt självaste Chelsea på näsan framför hemmafansen. För värdarnas del blir denna tillställning årets fight. Även om tvåan är spikvänlig upp till 50 procent är åtminstone krysset ett välkommet sällskap i universitetsstaden.        

3.   Birmingham VS Coventry

1X2

I match nummer tre på kupongen ska två hemmalag upp i ringen mot varandra. St Andrew’s Stadium är nämligen hemmaplan för både The Championship-laget Birmingham och Coventry som till vardags huserar i League One. Blånäsorna, som Birmingham kallas för, visar på gryende form med två vinster och två kryss sista fyra. I helgen fick topplaget Nottingham käka grus på denna gräsmatta då Clotets gossar segrade med 2-1. Coventrys kurva är även den stigande, men Magnus Hedmans gamla klubb spelar trots allt i en division lägre och håller sig ettan omkring 45 procent är det en tänkbar spik.      

4.   Cardiff VS Reading

1tt

Över till draklandet i norr nu där Cardiff och Reading springer på varandra för tredje gången på mindre än två veckor. De två tidigare fighterna har slutat med delad pott trots att walesarna legat klart närmast segern. The Bluebirds hann dessutom med att lägga vantarna på tre pinnar hemma mot ligaledarna West Brom däremellan. Reading är fem pinnar bakom Cardiff i The Championship. Känslan är att värdarna väger tyngre och håller sig ettan under 55 procent är det en given utgång.            

5.   Derby VS Northampton

1tt

Sedan Wayne Rooney anlände till Derby har The Rams sannerligen fått fart på grejerna. Framförallt hemma på Pride Park där Rooney och company glänser med fyra raka segrar och en målskillnad på 9-2 under samma spann. Derby är faktiskt det lag som släpper in minst mål på sin hemmabana i The Championship efter Brentford. Northampton lyckades hålla stången i den egna borgen via en prickfri insats i försvaret, men här ska League Two-laget inte ha mycket att säga till om. Värdarna streckas just nu runt 60 procent och kan därmed singlas med gott samvete.      

6.   Werder Bremen VS Dortmund

2tt

Vi studsar kvickt över till Tyskland där cupspelet fortsätter. Erling Braut Håland har fått en pangstart på sejouren i Dortmund, sju baljor på tre ligamatcher är otroliga siffror av Lasse Lagerbäcks favoritbagge. Som lag har Dortmund noterats för totalt 15 mål på de tre senaste fighterna. Desto tyngre för Werder Bremen som återfinns på en negativ kvalplats. Fem torsk på de sju senaste ligamatcherna är de grönvitas facit och frågan är om tränare Kohfeldt överhuvudtaget har råd med att gå för cupen. Den, i skrivande stund, värdemässigt fina tvåan agerar utgång.         

7.   Schalke VS Hertha Berlin

1x2tt

Dessa båda Bundesliga-lag sprang på varandra så sent som i fredags i ligan. Den kampen slutade med en poäng vardera i Herthas hemmaborg (0-0). Det var emellertid Schalke som förde spelet från start till mål och tillät inte huvudstadsmännen att skjuta ett enda skott på mål. Nu är det Schalke som har hemmaplan och framför de egna fansen stoltserar David Wagners mannar med raden 5-4-1. Värt att notera är att Hertha Berlin kan sprattla till ibland på resande fot. Det har både Wolfsburg och Leverkusen blivit varse om på senare tid. Skulle ettan passare 50-strecket är det läge att blicka brett i Gelsenkirchen.            

8.   Nantes  VS PSG 

1x2tt

Kupongen når sin ändhållplats i Frankrike med dusten mellan Nantes och PSG i det franska finrummet. Frågan är hur statusen är med Les Parisiens efter de senaste dagarnas rabalder? Stjärnan Mbappé och tränare Tuchel har hamnat i flera dispyter och missnöjet från 21-åringen var tydligt när han vid ställningen 5-0 hemma mot Montpellier byttes ut. Självklart ska gästerna gälla som gigantiska favoriter på Stade de la Beaujoire mot ett Nantes som ligger och skvalpar i mittens rike. Strecken sitter just nu någorlunda korrekt men känslan är att tvåan lär stiga innan avspark. Då kan det vara aktuellt att klämma dit samtliga tecken och jobba in värdarna i jakten på extrapengarna.          

Omgångens säkra: Derby

Derby agerar just nu ruggigt stark hemma på Pride Park. Mot League Two-motstånd står man sig mycket starkt. Bra spik. 

Omgångens skräll: Shrewsbury

Liverpool ser ut att ställa ut ett rent juniorlag här men streckas ändå stenhårt. Jämn fight att vänta och då måste tvåan med till fin procent! 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.