Veckan som gått V.1

Published by Oskar on

Då är det dags att summera årets första vecka och vi hittar en gäng intressanta händelser som skett under veckan som gått. Känner du att du har missat någonting så kör vi en snabb recap över de händelser som vi tycker är värda att notera. 

Brons för juniorerna

Inte heller i år blev det någon J-VM guld för vårat juniorlag i svensk hockey. Istället blev det en bronsmedalj efter att ha vänt underläge till seger. Sverige var inte långt ifrån en final efter att ha tagit sig till förlängning i matchen mot Ryssland. Kanske hade Sverige tagit sig till finalen om det inte var för att Nils Höglander tog ett matchstraff tidigt i första perioden. 

Tillslut var de dock Kanada som fick lyfta pokalen som vann finalen mot Ryssland med 4-3. 

Statyn som föll

Få kan ha undgått uppståndelsen kring Zlatan Ibrahimovic i slutet av året när han presenterades som delägare av Hammarby IF. Hans staty som står, eller stod rättare sagt, placerad utanför Malmö Stadio har vandaliserat flertalet gånger och röster har höjts angående att flytta statyn. Oavsett vad som händer med statyn så blev den såpass vandaliserad under söndagen att den föll ihop och låg på marken. Huvudpersonen själv har inte uttalat sig om händelsen utan fokuserar nog istället på sin premiär under måndagen för sitt AC Milan.

Supertalangen till Juventus

Ryktena har florerats hela hösten om vilken klubb som kan tänkas bli nästa destination för succespelaren Dejan Kulusevski och i förra veckan blev det klart att han från och med årsskiftet tillhör giganten Juventus. Han tillhör dock Parma säsongen ut och vad som sker efter det är ännu inte bestämt. 

Under December månad utsågs han till månadens spelare i Serie A och på sina sjutton framträdanden står han noterad för 4 mål och 7 assist. Under måndagskvällen reser Parma till Bergamo och tar sig an Atalanta.

Ingen Lombardi Trophy för Patriots

NFL grundsäsongen är över och vi går nu mot slutspelstider. Regerande mästarna New England Patriots har dominerat senaste desseniumet men inför slutspelet tvingades man till en så kallad Wild Card-game för första gången på över 10 år. Där väntade Titans och där tog det stopp och det blir därmed ingen sjunde ring för Brady. 

Favoriter till att vinna Super Bowl är nu Baltimore Ravens. 

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips

Categories: Nyheter

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *