Boro reser till Ashton Gate!

Published by Chris Gustafsson on

Spelrek: Bristol City-Middlesbrough

Morsning,

Bristol City var lite av ett succélag under inledning ifjol, och flera tunga gäng hade problem när man var och besökte Ashton Gate. Ett av dessa lag var just morgondagens motstånd, Middlesbrough. Boro föll då med 2-1, och även säsongen innan blev de förlust 1-0.

Hur som helst, ny säsong och nya förutsättningar.

Lee Johnsons gäng har fått en tung säsongsstart, hans City har kryssat de två inledande fighterna i ligan, och föll senast i cupen mot Plymouth. Ett resultat som såklart fick supportrarna att sätta i halsen. 

En starkt bidragande effekt till detta tror jag är sommarens transferfönster. Laget har tappat tre av de kanske mest tongivande spelarna från fjolåret. Lagets kanske störst lysande stjärna Bobby Reid som noterades för hela 19 fullträffar och 7 framspelningar under fjolåret, valde flytt till nyligen PL promotade Cardiff för en summa på cirka 100 miljoner kronor.

Förutom Reid har även försvarna Aden Flint, Joe Bryan och Hördur Magnusson lämnat. En hel del rutin och poäng som försvinner även där.

Till sist har vi även ett avbräck i Famara Diedhiou (13 mål ifjol) som är avstängd. Men här finns komplement i till exempel Andreas Weimann, som är ny in i laget.

Gästerna Boro har inlett säsong lite motsatt till Bristol, laget leder serien efter 2 vinster och ett kryss på sina inledande tre. De blev även avancemang i veckans cupspel.

Saknas i laget gör ännu Rudy Gestede, som sägs vara på bättringsvägen. Annars tycks inte fönstret påverkat nämnvärt, trots tapp på Adama Traore. Hans ersättare, norrmannen Braithwaite har nämligen smällt dit två mål redan, och vid hans sida finns den ständigt hete Assombalonga.

Inbördes har som sagt Bristol City, ett litet övertag hemma på Ashton Gate. Då vi har tre raka hemmasegrar och en målskillnad på totalt 5-1.

Men jag tror ändå vi får en helt annan match imorgon. Boro lär smyga med toppskiktet, och Bristol hittar vi nog någonstans i Ingenmansland när säsongen summeras.

En kul detalj att hålla ögonen på är vårt svenska bidrag i matchen. Niclas Eliasson som får speltid och förtroende, har redan noterats för assistpoäng.

Vår rek

Jag tror att vi kommer få se ett hemmalag som har lite bekymmer med gästernas offensiva frenesi här. En nykomponerad backlinje mot Assombalonga och Braithwaite kan bli lite struligt.

Jag tror vi kommer få se en fartfylld match med flera mål. Boro’s defensiv har inte varit supertät på resande fot. Laget släppte senast tre i cupen mot Notts County, och två mål i bortapremären mot Millwall. 

Jag spelar därför följande spel:

Middlesbrough -0.25 (AH) till 2.28 hos Unibet

Båda lagen gör mål till 1.91 hos bethard

  • Boro leder serien
  • Boro har gjort 9 mål på de inledande 4 matcherna av säsongen.
  • Boro släpper ofta in mål på bortaplan.
  • Bristol City brukar ha lätt mot Boro på Ashton Gate

Har du inget konto hos bethard kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 2.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 8x bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *