Spelrek 24/8 : Nykomlingarna fortsätter på inslagen väg?

Published by Linder on

3.Liga
KFC 05 Uerdingen-SG Sonnenhof Grossaspach

Till fredagens enda match i 3.Liga så har jag tagit ställning för hemmalaget.
KFC är nykomlingar i den tyska tredje divisionen och har värvat ihop en väldigt meriterad trupp för att vara en nykomling underifrån. Hemmamatcherna spelas på samma arena som 2.Bundesliga grannen MSV Duisburg och tar hela 31000 åskådare. Uerdingen spelade i Bundesliga 94-95 men har sedan år 2000 uteslutande spelat på regional-liga/oberliga nivå.

I skrivande stund ligger man 2:a i serien med 3-0-1 på de första 4 matcherna. Senast stal man alla 3 poängen från 1860 München som innan KFC avgjorde i 93:e minuten hade 2 stolpträffar, 1 ribbträff och ett bommat friläge.
Man har behållit sina bästa målskyttar från föregående säsong, Lucas Musculus 18mål & Maximilian Beister, 11mål och utöver det har man fått in Kevin Großkreutz som vann VM med Tyskland 2014, även om hans karriär gått i stå så tillför han något till alla lag på denna nivå. Han har hittils spelat vänsterytter i 4-2-3-1 samt högerback i samma formation. Även Maximilian Beister(28 år) har erfarenhet av spel på högre nivåer med främst Hamburg i början av karriären. Man har också värvat in Stefan Aigner(31 år) från MLS samt Dennis Daube(29 år) från 2.Bundesliga båda två har massvis med erfarenhet.

Om KFC fått behålla sina bästa spelare och även värvat in erfarenhet och kvalitet så har Sonnenhof gjort precis tvärtom. Man har tappat 6 spelare till 3.Liga konkurrenter och totalt stod dom för 22 mål eller hela 40% av lagets målskörd. Sådant brukar behövas täckas upp och som tidigare nämnt så har man i mina ögon inte gjort det. Man har värvat in en lovande spelare från Bayern München II som spelat i Regional-Ligan men utöver detta har ingen av ersättarna någon erfarenhet från spel på 3.Liga nivå.

Sonnenhof Grossaspach slutade på 15:e plats i 3.Liga förra säsongen och släppte in hela 60 mål.
Den här säsongen har man tagit 5 poäng & man ligger på 11:e platsvilket absolut är godkänt men segern har kommit mot ett uselt SF Lotte som just nu har 1 poäng och 1-8 i målskillnad. Lagets hittills bästa spelare är vänsteryttern Phillip Hercher som stått för 3 av lagets 5 mål. Något för Großkreutz att bita i.
Med den kvaliteten på motståndet bör SG få det kämpigt mot Uerdingen.

Vår rek

KFC har inlett 3.Liga strålande och har 3 raka vinster och en målskillnad på 6-2.

Sonnenhof har inlett med 1-2-1 och har målskillnad 5-4

Spelet vi lägger blir därför -1 Asian Handicap till KFC Uerdingen  till 1.85. Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

  • KFC har avgjort 2 raka matcher i 93:e minuten
  • KFC har 1 förlust & 8 oavgjorda på hemmaplan de senaste åren i seriespel.
  • KFC har bredden och erfarenheten för att slå ett påtagligt mer svajigt bortalag.
  • SG täckte bara linan 7 gånger förra säsongen,men släppte också 3 mål eller fler i 5 av dessa samtidigt som man blev nollade.

Har du inget konto hos Unibet så kan du skapa ett HÄR!

unibet
  • Sätt in 500 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimum odds: 1.4

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *