PL’s andra omgång

Published by Chris Gustafsson on

Premier League omg 2

Hej Alléz,

Tyvärr kom lite av ett bakslag i helgen. Efter den suveräna inledningen här hos Spelrek, blev det back 1,81 units under lördagen. Och visst kan jag säga att jag blev lite tiltad. Bolton tappar 2-0 ledning till 2-2 (push), och Rotherham gör 1-0 i matchminut 90 (torsk).

Skrev redan igår morse ut tre stycken tidiga spel till helgens andra omgång av Premier League, och självklart skall de komma en text om dessa matcher.

Match: Everton-Southampton

Everton som ifjol hade lite av ett mellanår, man hade lagt rätt stora pengar på profiler som Gylfi Sigurdsson utan att egentligen få något stort utfall. Tillslut blev det en åttonde plats i tabellen för Liverpoolklubben.

I år har karusellen fortsatt, och laget kom in till säsong med nya upprustningar. Watfords succébrasse Richarlison, värvades in för drygt 360 miljoner kronor, in har även Barca duon Yerry Mina och Lucas Digne kommit. Och sist men inte minst, har vi Portugisen Marco Silva vid rodret.

Everton fick besked direkt från sina nyförvärv, dubbla mål från brassen Richarlison i 2-2 krysset borta mot Wolves i öppningsomgången får ses som ett bra resultat. Framförallt eftersom Jagielka stod för en blunder och blev utvisad redan i matchminut 40.

I helgen väntar nytt motstånd, och det är Southampton som kommer på besök, när de vankas hemmapremiär på Goodison Park.

Jag såg själv stora delar av matchen Saints spelade mot Burnley, och har även haft lite intressanta diskussioner om mötet nu under dagen/gårdagen på sociala medier. Och laget såg i min värld inte helt klara ut för säsong. Under första halvlek hade Burnley de mesta, även om Saints vaknade till under de sista 45.

Jag ser framför mig en ännu tuffare utmaning i helgen, då Evertons offensiva spets når nya höjder. Everton är dessutom ett lag som är rätt starka hemma, 10-4-5 ifjol. 

Ser vi till gästande Saints, så såg bortafacit dystrare ut. 3-8-8, skrämmer inte många. 

Match: West Ham-Bournemouth

Hammers nye coach, den rutinerade Manuel Pellegrini fick nog ett och annat att fundera på efter West Hams  4-0 förlust i premiären. Lagets defensiv såg riktigt bedrövlig ut, och ordentligt med ytor fanns verkligen att ta av längst kanterna. Sen kanske man inte alltid skall dra i de största varningsklockorna efter en match, och framförallt inte efter en öppningsmatch på Anfield. Men samtidigt så gick man bort sig gång på gång, och framför allt lämnades kanterna vidöppna.

För lördagens motståndare Cherries, såg det lättare ut, man kontrollerade de mesta i matchen mot nykomlingen Cardiff, och slutsiffrorna skrevs tillslut till 2-0.  Tyvärr sändes inte denna match på någon svensk kanal, så här får jag faktiskt gå efter de matchrapporter jag läst.

Även om jag anser att Hammers bör vara favoriter hemma i London, med de trupper som de båda lagen har till sitt förfogande, så är oddsen lite väl snäva här.

Bournemouth som inlett försäsongen och den första omgången väl, bör inte vara så stora underdogs mot ett stapplande Hammersförsvar. 

Därför kommer de rekas två spel i denna drabbning.

Match: Cardiff-Newcastle

Magpies som konstant verkar befinna sig i någon form av kris, lämnade St. James Park med noll poäng i premiäromgången. Motståndarna Tottenham blev en för tuff nöt att knäcka även om man stred in i det sista. Gästerna vände hem till London med 2-1 seger.

Som match betraktat tyckte jag inte Spurs var så fantastiskt mycket bättre än dess motstånd. Rafa Benitez fortsätter att stabilisera sitt lag, och jag tror faktiskt man kommer klara ännu ett kontrakt, trots att klubbens ägare Ashley fortsätter att förstöra denna anrika klubb.

Rafa Benitez är som ni alla vet en mycket klok man när de kommer till att spela ett lite destruktivare spel. Och med fina fötter på spelare som Matt Ritchie kan laget ändå visa en del kreativitet framåt. Förövrigt en riktigt läcker framspelning från skotten senast, när denne assisterade Joselu.

För kommande helgs hemmalag Cardiff blir det nog en lång säsong. Ett svagt lag på pappret inför sillyseason, har knappt förstärkts nämnvärt under fönstret. Och jag kanske inte är den förste att tippa på att coach Neil Warnock nog ryker inom en snar framtid, när resultatet inte är som man förväntar sig.

Vår rek

Jag tycker vi har flera intressanta spelmöjligheter i helgen, och har valt ut fyra spel i dessa tre drabbningar.

Först ut, tror jag alltså på en Everton seger till 2.06 igår, men spelbar ner runt 1.9+ kan jag tycka. 

Spela detta spel hos Unibet till 2.06!

Därefter tycker jag som sagt att de osäkra West Ham laget är lite väl stora favoriter i mötet med Bournemouth och väljer därför att spela Bournemouth +0 (Asian HCP) till 2.45, spelbart ner till 2.30 nånstans imo. 

Spela detta spel hos Bethard till 2.45!

I samma match har jag även ritat in ett överspel, Ö2.5 mål i matchen till 1.87.

Spela detta spel hos Unibet till 1.87!

Först ut kronologiskt sett, sist ut här får bli ett spel på Magpies. Newcastle -0.25 (Asian HCP) till 2,25, och här hade jag väl satt min gräns nånstans kring 2.10-2.15.

Spela detta spel hos Bethard till 2.25!

  • Sätt in 500 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 5x bonus
  • Minimum odds: 1.40

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *