Powerplay

Spelstopp: 18:59

Datum: 11 februari

Hallå där! Gårdagen bjöd på sju rätt, det var spiken på Washington som tyvärr inte hittade hem. Idag är det över en halv miljon i omsättning i skrivande stund och full omgång i SHL. Vid åtta rätt kan det mycket väl bli lite deg. Utöver sju SHL matcher är det en head to head match. Häng med nedan!

1.  Brynäs VS HV71 

1X2

Match ett på kupongen spelas i Gävle och det är en viktig sådan. Hemmalaget ligger tre pinnar från en slutspelsplats och har en ganska dålig form med endast en seger på senaste fem matcherna. Får Marcus Björk spelklar vilket är viktigt då man har ett par skador på backsidan. HV reser upp till Gävle med skador på Martin Thörnberg, Christian Sandberg, Christoffer Törngren och Nils Andersson. Har dock fyra raka segrar i bagaget, med den informationen tar jag med alla tecken.

2.  Frölunda VS Linköping 

1X2

Frölunda går återigen mot en stark säsong, vinst förra veckan i CHL är ett strykebesked utan dess like. Ligger trea i SHL och har tre raka segrar i Göteborg, i Göteborg har man även fem raka segrar mot Linköping. Linköping som blickar uppåt i tabellen, har nio poäng till slutspelsplats. Har också en helt ok form med tre segrar senaste fyra matcherna, har tightat till defensiven. Jag tror dock Frölunda vinner ganska enkelt, spik ett.

3.  Leksand VS Malmö 

1X2

Leksand har fyra raka förluster i SHL och krigar på i botten, valde att sparka Roger Melin och in kommer Ulf Samuelsson, har sju pinnar till säker mark och behöver vinna här. Rödhökarna har faktiskt två nederlag mot LIF denna säsong, har en helt okej form och går in som favorit i denna kamp. Jag tror dock LIF kan störa skåningarna och tar fram hammaren och spikar in alla tre tecken.

4.  Skellefteå VS Luleå 

1X2

Derby i match fyra, det är Skellefteå som hade fyra raka förluster men bröt den trenden precis innan uppehållet, slog Linköping med viktiga 3-2. Kommer ta sig till slutspel men behöver lite pinnar för att komma topp 6. Luleå leder serien och har fyra segrar senast fem matcherna. Det blev ingen baksmälla från torsken mot Frölunda i CHL. Har varit tighta derbyn förr och 1,2 räcker långt.

5. Växjö VS Rögle

1X2

Växjö hade två tuffa matcher innan uppehållet, två torsk och 1-10 i målskillnad. Har dock 10-2 hemma mot Rögle dom senaste tolv matcherna, och behöver segrar för att inte missa slutspelet i år. Rögle vann innan uppehållet med 5-3 mot Oskarshamn och har inför matchen hämtat Chris Desousa som kommer spela i en kedja med Mattias Sjögren och Leon Bristedt, bra kedja! 1,2 räcker långt i Småland!

6.  Örebro VS Oskarshamn 

1X2

Två formsvaga lag möts i Närke ikväll, Örebro som faktiskt hade serieledningen tidigare i serien har nu fyra torskar på senaste fem matcherna. Brukar alltid vara bra med folk i Behrn och inget undantag i kväll. Oskarshamn har ganska tufft i SHL men har faktiskt endast fem pinnar upp till säker mark med 14 omgångar kvar att spela, chansen finns fortfarande. I Närke blir det tufft men skrällchansen finns och 1,2 räcker långt.

7.  Djurgården VS Färjestad 

1X2

Djurgården är inne i en mycket fin svit nu, är det Dick Axelsson som fått igång DIF? Sex raka segrar i SHL och nio raka segrar på Hovet, Djurgården är mycket bra just nu. Färjestad drog mot huvudstaden strax efter lunch med bussen, har problem på resande fot med sex raka nederlag. Har en av SHLs bästa offensiv men får det tufft i Stockholm, 1X räcker långt och tror Djurgården förlänger sin svit.

8.  P.Berglund  VS V.Ejdsell

pp1x

Alltid härligt med Head-to-Head och det är Patrik Berglund som möter Victor Ejdsell. Patrik Berglund står för 11 fullträffar för sitt Djurgården, han spelar i Djurgårdens powerplay och har minst ett par skott på mål per match. Victor Ejdsell leder målligan tillsammans med tre andra namn på 15 kassar. Ejdsell spelar inte i Färjestads första PP vilket gör att 1X får förtroendet.

Omgångens säkra

Frölunda får anses som omgångens säkra, Göteborgarna är stekheta för tillfället och vann CHL i tisdags förra veckan. Jag tror Linköping inte har det som krävs för att störa Frölunda.

Omgångens skräll

Skellefteå till 25% i ett derby är helt otroligt. Visst, Luleå har varit bra i år men derby är alltid derby. När man har Joakim Lindström och Oscar Möller i sitt lag kan man slå alla lag.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.