Powerplay 2/12: December-PP!

Published by OskarJ on

Hallå där! Förra veckan blev det två stycken åtta rätt. Vi går för åtta idag igen såklart. En meny som består av mestadels matcher från NHL men en match från HockeyEttan och två från hockeyallsvenskan, häng med!

1.    AIK VS Karlskrona  

pp1x

AIK har nu 10 pinnar till säker mark och endast en seger på sina 14 senaste matcher. AIK har haft det riktigt tufft på Hovet, endast sex pinnar på hela säsongen, dock har AIK en trupp som borde ligga många placeringar högre. Karlskrona som endast vunnit en match på senaste fem försök har det ganska tufft just nu. Niklas Johansson leder interna men får inte jättemycket hjälp av dom andra killarna. Jag tror AIK fixar poäng här och tar med ettan också, 1X ger bättre procent än X2.

2.    Björklöven VS Mora  

1X2

Björklöven leder serien och har åtta raka segrar, hemma i Umeå har man endast en torsk efter fulltid vilket är riktigt bra. Det finns otroligt mycket kvalité i Fagervalls trupp. Mora som har spelat upp sig på slutet och har faktiskt två segrar på sina tre senaste matcher, mycket tack vare spelarna man plockat in på slutet. Jag tror Björklöven vinner, men någon gång ska sviten ta slut och Mora till 7% är inte helt omöjligt.

3.    Mariestad VS Skövde  

1X2

En av ettans hetaste matcher spelas på måndagskvällen. Ett Mariestad som är helt klara för allettan har seriesegern att lira för. Mariestad är riktigt starka på hemmaplan och har endast en torsk, efter overtime i år. Skövde som behöver fyra pinnar för att vara klara för allettan hade fem raka segrar innan man senast åkte på en riktig smäll mot Nyköping. Mariestad har inte förlorat hemma mot Skövde sedan 2014 och jag tror Mariestad vinner även här. Spik 1.

4.    Buffalo VS N.Jersey  

1X2

Ett hemmalag som har gått helt okej under säsongsstarten saknas dock Rasmus Dahlin och ett par spelare till. Buffalo ligger endast en pinne från ett slutspel, har plockat 17 av poängen hemma i Buffalo. Bortalaget New Jersey har på pappret ett starkt lag men poängen har uteblivet, dock har man vunnit två av dom tre senaste bortafighterna, här tror jag på en match som slutar etta eller tvåa.

5.    NY Rangers VS Vegas  

1X2

Rangers som har fyra vinster på dom fem senaste gör det bra, tre poäng från slutspelet men två matcher mindre spelade gör att man går upp på en slutspelsplats om man vinner dessa två. Mika Zibanejad är tillbaka och är viktig för laget. Vegas som har gjort det riktigt bra sen man startade laget, ligger just nu utanför slutspelet men endast pga för dålig målskillnad. En svårbedömd match där jag tror Rangers vinner men går aldrig att räkna bort Vegas, 1,2. 

6.    Detroit VS NY Islanders

1X2

Oj, vad tungt det gått för Detroit, det forna svensklaget ligger sist i NHL och har en bedrövlig målskillnad, laget har släppt in över 100 mål och har nio raka torsk. Dock finns det ett par klasspelare i truppen och sviten kommer att brytas. Islanders går bra, dock har man tre raka torskar på bortaplan men det spelar föga roll då man har ganska mycket poäng. Har ett lag utan dom stora stjärnorna men bra spelare i alla formationer, jag väljer att hela denna match då jag tror Detroit kan vända trenden här, 25% på ettan och 23% på krysset är bra. 

7.    Chicago VS St.Louis  

1X2

Chicago trots ett bra lag har det tungt, tittar man på truppen som basas över Jeremy Colliton så är det riktigt bra, Patrick Kane som gjort 33 pinnar toppar interna, men det har inte riktigt stämt, dock har man tagit 16 av sina 25 pinnar på hemmaplan. Hockeylivet leker för lirarna i St.Louis, man leder sin conferans och har tre raka segrar. Dock saknas ganska viktiga lirare här, Tarasenko och Steen bland annat vilket gör att jag tror Chicago med sina stjärnor kan ställa till det, helgardering tack.

8.    Anaheim VS Los Angeles  

1X2

Vi avslutar dagens kupong med ett hett derby från Los Angeles. Båda lagen har gått knackigt i NHL i år, båda lagen har ungefär samma kaliber på sina trupper. Anaheim ligger väldigt lågt i tabellen över gjorda mål och ingen i laget har gjort mer än nio kassar. Los Angeles som har bedrövliga borta, endast en seger efter fulltid gör att detta derby blir extra laddad, ritar i alla tecken utan krysset då båda lagen verkligen kommer gå för seger här.

Kupongen:

Antal rader: 288

Dagens spik: Mariestad
Mariestad har varit bättre under säsongen och head to head i derbyna. Mariestad som verkligen vill vinna serien har varit bra på hemmaplan. Skövde som torskade med 0-5 senast kommer få det tufft.

Dagens skräll: Mora
Det troligaste är att Björklöven vinner, men Mora till 7% måste man bara prova. Mora har ett lag som borde ligga högre och nyförvärven gör att Mora har vunnit på slutet.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *