Hallå där! En ny säsong av SHL ligger runt hörnet. Det kommer till början vara en ganska konstig säsong, men vi får se hur länge det kommer vara matcher utan publik. 500 personer som är förslaget kommer göra matcherna mycket mer intressantare att följa. Årets SHL säsong kommer vara intressant från många perspektiv, många lag kan vinna bucklan och många lag kan även ryka. Vilka vinner och vilka ryker? Jag kommer lista lag för lag nedan med intressanta spel.

Sammanfattning SHL 19/20

Det blev en ganska konstig säsong förra året, varken någon guldvinnare och inga lag som åkte ner, då säsongen stoppade allt spel när pandemin slog till. Sista matcherna av grundserien spelades utan publik, så lagen har alltså lite erfarenhet av matcher utan publik. Det var Luleå som såg hetast ut att plocka hem Le Mat, då man såg vassast ut i grundserien. Dock så vet vi sedan tidigare att lag som Djurgården och Frölunda steppar upp ganska mycket när det vankas slutspelsmatcher. Frölunda var det enda laget förra säsongen som plockade hem ett guld, CHL. Det är många ledare och spelare som är sugna på en ny säsong och jag tror säsongen 20/21 kan bli utöver det vanligare trots dåligt med publik.

4,3 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
5,0 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Luleå

Vi börjar uppe i norr hos Luleå, ett Luleå som ser väldigt intressanta ut på pappret. Luleå har spelat fyra träningsmatcher under försäsongen, man började att torska mot Modo med 4-2. Man följde upp torsken med att åka till rivalen Skellefteå och vinna ganska enkelt med 4-0, slog sedan allsvenska Björklöven med 4-2. Spelade genrepet igår mot Skellefteå och vann i sudden, om vi ska summera Luleås försäsong så ser det ganska bra ut. Thomas “Bulan” Berglund har ett av SHLs bästa lag på pappret. Har fått in Linus Klasen som kommer bli otroligt viktigt, framförallt i powerplay. Har väldigt skickliga spelare i powerplay, har två riktigt fina powerplay. Luleå har riktigt stabil backuppsättning med Erik Gustafsson i spetsen, han har ungtuppar som Viktor Berglund och Nils Lundkvist som kommer blomma ut. Problemet kan vara målvaktssidan, David Rautio är en bra målvakt, men åldern är 35, medan backup keepern Jesper Wallstedt är 17 år…

Bästa målskytt: Petter Emanuelsson till 7.00 gånger pengarna hos Betsson.

Linus Klasen är favorit att toppa Luleås målliga enligt oddsen, men 14 kassar dom två senaste säsongerna är inga jättefina siffror. Petter Emanuelsson som vann interna målligan förra året har sett bra ut på försäsongen och spelar i powerplay. Han har bra size och är oöm, kommer sprätta in ganska många kassar och till sju gånger pengarna är det mycket spelvärt.

Färjestad

Från Norrland till Värmland och närmare bestämt Karlstad, ett Färjestad som gjorde en ganska bra säsong förra året innan man stängde den. Färjestad har spelat sex träningsmatcher och har en kvar innan man premiärspelar mot just Luleå på bortaplan. Färjestad har valt att träningsspela många matcher mot allsvenska lag, vunnit mot Västerås, Mora och AIK. Haft tyngre mot kollegorna, vunnit mot Leksand samt torskat mot Frölunda och Örebro. Jag tycker Färjestad har gjort en OK silly, men inte mer. Tappen av Marcus Nilsson och Linus Johansson är tunga, och jag tycker Färjestad inte riktigt har plockat in spelare i samma kaliber. Jacob Nilsson, Jacob Peterson och Olle Lycksell är tre spelare som mycket väl kan göra över 60 pinnar ihop. Viktigt för Färjestad att Michael Lindqvist kommer tillbaka i den form han var innan skadan. Jesse Virtanen har återvänt till Karlstad, otroligt fin spelare. Hur bra kommer Nygård vara innan han drar tillbaka till NHL? Jag tror riktigt bra. Även här sätter jag frågetecken för målvaktssidan, Eliasson, Haukeland och Holm. Vem är första målvakt? Håller han som förstamålvakt? Om svaret på andra frågan är JA, då kan Färjestad mycket väl stå på torget om ett par månader.

Jesse Virtanen över 32.5 poäng: Ja till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

Förra gången Virtanen var i SHL gjorde han 41 pinnar, varav 35 assist. Varför är linan så låg? Jo, finnen hade en ganska tung säsong i Ryssland senast, han lämnade Traktor efter 40 matcher till AK Bars, 18 pinnar gjorde han förra året, men då fick han minimalt med istid, tittar vi på istid/poäng så var det bra siffror förra året. I Färjestad kommer han spela varenda powerplay och jag tror han upprepar succén från förra gången han var här.

Rögle

Rögle som gör bättre och bättre säsong för varje år som går, har på pappret i år ett lag som mycket väl kan ta sig till semifinal. Har gjort en väldigt svajig försäsong där man började i Augusti att slå Växjö ganska stabilt. Följde upp den segern med tre raka nederlag mot Kristianstad, Växjö och HV71, men då var laget inne i en tuff träningsperiod. Har sen två tuffa möten med Frölunda där lagen har vunnit ett var, innan man avslutar mot Oskarshamn innan premiären mot Linköping i Ängelholm. Hur ska man kunna täcka tappet av Kodie Curran? Går nog inte göra det. Offensivt har Rögle många namn som kommer göra livet surt för motståndarna. Leon Bristedt, Dennis Everberg och Daniel Zaar är kvar från förra året medan man har toppat laget med Olli Palola, Tambellini, Brady Ferguson och NHL-lånet Raphael Lavoie. Backsidan ser stabil ut, men vem ska göra poängen? Johan Gustafsson vet hur man vinner titlar, och Rifalk är en bra andra keeper.

Daniel Zaar bästa målskytt till 3.50 hos Betsson

Daniel Zaar vann tillsammans med Dennis Everberg förra årets interna målliga med 16 kassar. Han sköt mest i Rögle förra året och spelar på en bra position i Rögles powerplay. Han är högerskytt vilket gör honom till svårläst för målvakterna i SHL. Jag tror Zaar kommer göra en bit över tio mål och det vinner han på. Rögle har många spelare som kommer ligga runt tio kassar, men jag tror Zaar nyper det till ett okej odds.

Skellefteå

19 september åker Skellefteå till Leksand för premiär. Skellefteå har dock en fight kvar att lira på försäsongen mot Björklöven. Annars då? Jo, man har slagit Modo x2 och torskat mot Luleå x2. Ska Skellefteå ta sig till slutspel? Ja, jag tror det. På pappret har Skellefteå ett offensivt bra lag men defensivt ganska många frågetecken. Joakim Lindström och Oscar Möller håller fortfarande väldigt hög klass, dessa herrar kommer nu få avlastning av Jonatan Johnson, Tyler Morley och Darren Nowick. Defensivt finns det ett par namn som kan blomma ut i Philip Broberg, Adam Wilsby och Oscar Eriksson. Målvaktsparet Lindvall/Söderblom, där Lindvall kommer vara första burväktare är okej.

Skellefteå tar sig till kvartsfinal till 1.76 hos Betsson

Varför? Jo, för det finns så extremt mycket potential i Skellefteå. Är Joakim Lindström på humör är han en av SHLs bästa spelare, är Oscar Möller skadefri är han en av SHLs bästa spelare. Senaste åren har det bara varit just dom två, och det har motståndarlagen kunnat göra något åt. Nu har man mer skickliga offensiva spelare och om ett lag stänger firma Lindström/Möller kan fler spelare ta ansvar.

HV71

Vi tar oss till Småland och HV71 som stått för en riktigt fin försäsong. Sju träningsmatcher och endast en torsk, och då har man bara mött lag från SHL, det är starka siffror, det som sticker ut mest är nog 7-2 segern mot Linköping. Rahm har faktiskt den enda laget i SHL endast svenskar i truppen, jag tycker man plockat in ganska smarta värvningar. Fredrik Forsberg och Jesper Kokkonen höll hög klass i allsvenskan. Anton Wedin var riktigt bra senast i SHL. Simon Önerud och Lias Andersson är två spelare som är kvar från fjolåret. Backsidan ser bra ut med offensiva backar i Johannes Kinnvall och Eric Martinsson, samt “gnuggare” i Daniel Bertov, Niklas Arell och Didrik Strömberg. Gunnarsson/Alnefelt är ett intressant målvaktspar. Håller sig HV71 skadefria så finns möjligheten att man upprepar succén från 16/17, HV blir farliga i år!

Simon Önerud gör flest mål i grundserien till 5.50 hos Unibet

Simon Önerud är en målskytt av rang, han har gjort 17 mål två år i rad och var förra året HV71s bästa målskytt. Han har även stått för en mycket fin försäsong. Lias Andersson var enligt oddsen favorit, men jag tror att Önerud har större chans att vinna. Den största utmanaren till Önerud är enligt mig Fredrik Forsberg, men jag tror steget från allsvenskan till SHL tar längre än en säsong.

Djurgården

Djurgården har nog försäsongens största förlust någonsin i SHL sammanhang, man torskade mot Örebro med 10-1. Djurgården har också varit i farten i Scoda Trophy, där man gick enda till final och torskade mot Malmö. Defensivt stabilt genom hela den turneringen. Ohlssons Djurgården har gjort inte gjort jättemycket med laget sen förra året. Det enda är väl egentligen att man lånat in Tobias Björnfot och fått in Dick Axelsson tidigare denna säsong. Jacob Josefsson har gått skadad från och till sen han kom, och han är Djurgårdens viktigaste spelare. Oktober ska han vara redo och är han skadefri hela säsongen kan Djurgården mycket väl nypa en kvartsfinal, men utan honom blir det för tufft. Djurgården kommer vara tunga att möta i år då man har ganska många killar med många kilon som gillar att tacklas. Defensivt kommer Djurgården vara bra, bra backuppsättning och ett bra målvaktspar. Djurgården har inte premiär fören 27 september hemma mot Frölunda.

Dick Axelsson gör flest poäng 2.75 hos Betsson

Förra året gjorde Dicken 26 pinnar på sina 31 matcher, och då startade han säsongen i division 5. Nu har Dick fått en vanlig försäsong i benen och det kommer gynna honom. 2.75 är riktigt bra odds då hans utmanare är Jacob Josefsson som är skadad och kommer missa ett par fighter.

Frölunda

Frölunda är alltid med och fightas om topplaceringarna. Frölunda var det enda laget förra säsongen som plockade hem en titel, och Frölunda är ett lag som växer när det vankas utslagningsmatcher. Har inte vunnit grundserien sen 2005, men det spelar ingen roll när det är slutspel som gäller. Frölunda har vunnit guld fyra gånger sen år 2000. Frölunda har gått helt okej på försäsongen, endast torsk mot Rögle och HV71. Det är framförallt 8-2 segern mot Malmö som sticker ut mest. Värvningsmässigt är det tappet av Ryan Lasch som sticker ut mest, men jag tycker Frölunda har plockat in bra ersättare för honom i Jan Mursak och Robin Alvarez. Backsidan är väldigt intressant då man har spelare som Mattias Norlinder, Jesper Sellgren och Filip Johansson som kan blomma ut rejält, rutinerade herrar som Jens Olsson, Viktor Ekbom och Anders Grönlund samt en powerplay back i Stefan Elliott. Framåt finns det massor av offensiva skickliga spelare i Joel Lundqvist, Patrik Carlsson, Johan Sundström och Simon Hjalmarsson. Har i Roger Rönnberg ligans topp tre bästa coacher.

Att sluta topp fyra inklusive slutspel till 2.00 hos Unibet

Frölunda ser fina ut inför säsongen, jag tror backsidan blir ett utropstecken med massor av skicklighet. Tappet av Ryan Lasch är såklart inte bra, men Jan Mursak är ersättaren som kan göra 90% av vad Ryan gjorde och det räcker för att Frölunda ska bli ett topplag. Som sagt, Frölunda kommer bli ett topplag i år igen.

Örebro

Örebro är nog laget som missgynnas mest av tomma läktare, det är nästan alltid fullt i Behrn. Örebro har sett riktigt fina ut på försäsongen, det är plumparna mot Västerås och HV71 som inte är godkänt. Man har dock vunnit mot Djurgården (10-1), Leksand (2-1), Brynäs (4-1), Färjestad (3-2) samt Oskarshamn (1-0). Har på pappret ett riktigt intressant lag med många spelare som på förhand kan göra 30+ poäng. Abols/Bromé blir ett bra tillskott, men kommer bli av med dom när NHL lagen knäpper med fingrarna. Har en bra backsida med Ebert och Näkyvä i spetsen, Rissanen och Salo är skickliga defensivt. Offensvit tycker jag Borna Rendulic ser mest intressant ut, gjorde 27 mål i DEL förra säsongen och har sett farlig ut på försäsongen. Kovacs och Emil Larsson blir två intressanta spelare att följa i vinter. Niklas Eriksson har ett riktigt bra lag på pappret och jag tror Örebro kommer gå riktigt bra i år.

Borna Rendulic flest mål i grundserien 3.50 hos Betsson

Kroaten är en riktigt målskytt, han högerskott skojar man inte bort. 188 CM och 90 kilo och han använder varenda centimeter och kilo i skottet. Stod även för 13 kassar i ett bottengäng i KHL, och gjort mål i NHL. 3.50 är ett mycket fint odds på Kroaten, han har även sätt väldigt bra ut på försäsongen.

Malmö

Fagervalls Malmö kommer bli otroligt jobbiga att möta i vinter. Har SHLs tyngsta lag med dryga 88kg och massor av spelare som gillar att spela fysiskt. Har på försäsongen sett ganska fina ut bortsett plumparna mot Kristianstad och Frölunda (2-8). Vann försäsongsturneringen i Södertälje, starkt gjort. Har fått hem många spelare med Malmö connection och det är alltid bra. Jag kan säga så här, skulle Malmö gå till slutspel så kommer man bli otroligt jobbiga att möta, det enda som sätter stopp för guldet enligt mig är den offensiva skickligheten. Vem ska göra poängen? Bröderna Westerholm? Bryggman? Carl Persson? Löser man den biten så kommer man bli jobbiga. Defensivt är det inga problem, innehåller hela fem danskar, bröderna Lauridsen är fina.

Någon annan spelare gör mest poäng till 5.50 hos Unibet

Konstigt spel, dom som är listade på Unibet som poängmakare är Bröderna Westerholm, Lars Bryggman, Adam Brodecki och Johan Olofsson. Jag tror inte någon av dom vinner interna poängligan. Carl Persson såg vass ut i avslutningen, Christoffer FOrsborg har fint spel inom sig, eller varför inte Emil Sylvegård som grisar in några pinnar i powerplay.

Växjö

Växjö har två säsonger med ganska dåliga resultat, förra året slutade man på tionde plats i tabellen och skulle möta Frölunda i Play-In innan corona dessvärre tog över. Sam Hallam är en otroligt bra coach och har nu en ruskigt fin trupp att trolla med. Rögle, Oskarshamn och HV71 har man slagit under försäsongen, man har även åkt på pumpen mot exakt samma lag. Växjö har värvat väldigt intressant inför denna säsong, Robert Rosén är en mycket fin värvning, Jack Drury kan mycket väl göra 30+ poäng, backen Teemy Eronen har gjort väldigt mycket pinnar från sin backposition tillsammans med Joel Persson är man ett riktigt vasst backpar. Tillsammans med nyförvärven finns det skickliga spelare som Emil Petersson, Richard Gynge och Martin Lundberg på offensiva sidan medan Illari Melart, Tim Erixon och Peter Andersson håller hög klass.

Växjö vinner hela bucklan till 10.00 hos Unibet

Växjö har alla lagdelar för att vinna Le Mat, inklusive en skicklig coach. Jag tror Växjö plockar hem kalaset i år, mycket tack vare värvningarna av Joel Persson, Teemu Eronen, Robert Rosén ochJack Drury. Växjö är ett av få lag i årets SHL som har målvakt, back och forwardssidan som utropstecken. Sam Hallam vet hur man coachar ett lag när det börjar hetta till. 10 gånger degen på Växjö har otroligt spelvärt.

Linköping

Efter två raka bedrövliga säsonger har nu “Clubben” ett intressant lag på pappret. Bert Robertssons mannar har gått ganska bra på försäsongen. Torsk mot Oskarshamn och HV71, mefdan man slagit Djurgården, Vita Hästen, HV71. Åker till Ängelholm den 19e för att möta Rögle i premiären. Har värvat in riktigt intressant lag, börjar vi bakifrån har vi “Monstret” Gustavsson och Niklas Lundström som målvaktspar. Backsidan med Junland, Holös, Bäckman, Hampus Larsson och nya Petteri Nikkilä ser intressant ut. Framåt? Nu finns det mer spelare än Broc Little som kan prestera. Markus Ljungh är en mycket fin värvning, finnarna Ojamäki och Palve har sprutat in pinnar hemma i Finland. Dan Pettersson, Jimmy Andersson och Patrik Lundh är killar som är otroligt viktiga för ett lag, gör jobbet i det tysta.

Broc Little bästa poängplockare till 2.75 hos Betsson.

Broc Little har vunnit den interna poängligan i Linköping fyra år i rad. Dom senaste åren har han vunnit den ganska enkelt. Detta är verkligen ett riktigt bra odds, två säsonger i rad har Broc Little haft väldigt mycket uppvaktning av backar, självklart kommer han få det jobbigt i år igen, men nu finns det killar som Ljungh, Ojamäki och Palve som behöver minst lika mycket uppvaktning. Det gör att Little kommer få några extra cenitmeter och då blir han hur farlig som helst.

Brynäs

Brynäs har tre säsonger i rad som man helst vill glömma. Det har inte riktigt funnits den där bredden man behöver för att gå långt i SHL. “Den där” bredden plus en magiskt coach har man nu skaffat sig inför SHL 20/21. Brynäs har vunnit tre och förlorat två matcher på försäsongen. Vilket jobb dom har gjort Sundlöv och co, det är inga dåliga spelare man har lyft in i föreningen. Värvningarna av Simon Bertilsson, Patrik Berglund och Adam Pettersson skojar man inte bort. Lägg till att man har kvar sen förra säsongen Greg Scott, Anton Rödin, Jonathan Sigalet, Tomi Sallinen, Nicklas Danielsson och Emil Molin. Håller sig Brynäs skadefria så tror jag att semifinal inte är helt omöjligt. Det enda frågetecknet jag har är målvaktssidan, Ersson och Andrén är absolut inga dåliga målvakter, men det är ingen som varit den där riktiga första keepern och det behöver Brynäs för att gå långt.

Patrik Berglund över 31.5 poäng till 2.00 hos Betsson.

Linan här tycker jag är låg, förra året gjorde Berglund 31 pinnar och hade mycket mer att ge. Killen som snittat 0.45 pinnar på 717 NHL matcher tror jag kommer göra 32 poäng med rätt manskap kring sig. Berglund har sett ganska fin ut på försäsongen och är given i powerplay. Får han dessutom in Scott/Molin/Rödin bredvid sig kommer poängen trilla in av sig själv. Jag tycker linan är lite för låg.

Leksand

Man kan väl säga att Leksand blev räddade av Coronan förra året, lagen från allsvenskan hade nog knipit platsen i SHL om man hade spelat klarat. Leksand är också ett lag som missgynnas av att spela utan publik, det brukar alltid vara bra tryck i Leksand. Försäsongen har resultatmässigt varit bedrövlig, endast en seger (mot Vita Hästen) på sju spelade matcher, spelmässigt har det sett bättre ut, alla sex förlustmatcher har varit med uddamålet. Thomas Johansson har inte legat på latsidan och har fått till ett ganska bra lag på pappret. Värvningarna av Carter Camper, Peter Cehlarik, Otto Paajanen och Matt Caito är riktigt bra. Spelare som Marek Hrivik, Patrik Zackrisson, Mattias Ritola, Sebastian Wännström och Daniel Gunnarsson finns fortfarande kvar i laget. Jag säger så här, Leskand ser på pappret bättre ut än Oskarshamn.

Bästa poängplockare Marek Hrivik till 5.00 hos Betsson.

Peter Cehlarik är favroit hos Betsson, men jag håller inte med där. Cehlarik är en bra spelare, men dom fyra senaste säsongerna har han tillbringat på en mindre rink i Nordamerika. Hrivik har en säsong i benen och kommer enligt mig ha bäst chans att vinna den interna i Leksand som han gjorde ganska överlägset förra året. Hrivik kommer troligen spela med Cehlarik och Zackrisson. Hrivik till 5 gånger smöret ser jag som ett kanonodds.

Oskarshamn

Sista laget att utvärdera är Oskarshamn, ett Oskarshamn som förra säsongen var nykomlingar i SHL och räddades också av Coronan. Målet i år är att hålla sig kvar, men jag tror det ka n bli tufft. Nytt för i år är att ett lag från SHL kommer att degraderas till Hockeyallsvenskan, det vill säga att Oskarshamn måste slå ett lag från SHL i bäst av sju matcher om man slutar på plats 13 eller 14. Tre vinster och tre torsk är facit för Oskarshamn försäsong, dock har man endast mäktat med 13 kassar. Spelare från sju olika länder finns i dagens trupp i Oskarshamn, det är en trupp som faktiskt håller helt okej klass men på pappret är sämst i SHL. Värvningarna av Kim Strömberg, Jan Ordos, Adam Janosik och Nolan Zajavc kan hålla Oskarshamn kvar i SHL, men då måste dessa herrar spela på toppen av sin förmåga. Tyler Kelleher och Joahnnes Salomonsson som kom etta och tvåa i interna förra året kommer bli viktiga även denna säsong. Oskarshamn har priat defensiven och man har starka namn, framförallt målvaktssidan där Joe Cannata kan spika igen verkligen.

Nedflyttning – Ja till 2.20 hos Betsson

Dessvärre för Oskarhamns del tror jag sagan tar slut här, inte för att Oskarshamn är för dåliga utan för att deras bottenkonkurrenter är alldeles för skickliga. Leksand är nog Oskarshamns kompis till placering 13 eller 14, och jag tror Leksand är alldeles för skickliga. Oskarshamn har inte den riktiga spetsen som behövs för att besegra lagen i SHL, bredden har man absolut skaffat sig i år men en Ryan Lasch finns inte riktigt där.

4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Alla speltips

Petter Emanuelsson till 7.00 gånger pengarna hos Betsson.

Jesse Virtanen över 32.5 poäng: Ja till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

Daniel Zaar bästa målskytt till 3.50 hos Betsson

Skellefteå tar sig till kvartsfinal till 1.76 hos Betsson

Simon Önerud gör flest mål i grundserien till 5.50 hos Unibet

Dick Axelsson gör flest poäng 2.75 hos Betsson

Att sluta topp fyra inklusive slutspel till 2.00 hos Unibet

Borna Rendulic flest mål i grundserien 3.50 hos Betsson

Någon annan spelare gör mest poäng till 5.50 hos Unibet

Växjö vinner hela bucklan till 10.00 hos Unibet

Broc Little bästa poängplockare till 2.75 hos Betsson.

Patrik Berglund över 31.5 poäng till 2.00 hos Betsson.

Bästa poängplockare Marek Hrivik till 5.00 hos Betsson.

Oskarshamn nedflyttning – Ja till 2.20 hos Betsson

Nu kör vi! Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tips
Datum

23 sep 202017:59
Rekare

OskarJ
Rek

Flertal
Odds

1.76-10.00 (Betsson)
Bästa spelbolagen
Campobet
Campobet

100 % upp till 100 SEK

PAF casino
PAF casino

99 Free spins

William Hill
William Hill

100 % upp till 100 SEK

Bäst casinobonus
Voodoodreams
Voodoodreams

100 % upp till 100 SEK

NYSpins Casino
NYSpins Casino

100 % upp till100 SEK

Duelz Casino
Duelz Casino

100 % upp till 100 SEK

Match:
SHL grundserie
Rek:
Flertal
Odds:
1.76-10.00