Spelrek 10/10 till Manglerud-Narvik: Viktig match i botten!

Published by OskarJ on

Manglerud
Oavgjort
Narvik
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Manglerud-Narvik
 • Datum: 10 oktober
 • Tid: 18:30
 • Speltips: Narvik +1.5
 • Odds: 1.80
 • Units: 3/5
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Oktober månad har börjat dåligt, Borlänge gjorde dessvärre inte heller jobbet och torskade mot Grums. Idag tar vi nya tag helt enkelt, jag tror att det vänder. Idag har vi ett intressant möte i den norska högsta ligan där Manglerud tar emot Narvik.

Manglerud har en seger så här långt

Trots att Manglerud har vunnit en fight ligger man på noll pinnar och det beror på att man fick börja på -3 då man hade paraknas förra säsongen. 13-31 på sju matcher är målskillnaden och den enda segern kommer mot Gruner. Utöver den fighten har man inte ens varit i närheten av att ta poäng, dock gjorde man fyra mål borta mot Storhamar och torskade endast med 1-2 hemma mot Frisk/Asker men Manglerud kommer få det tufft denna säsong då man fick dra in lite av spelarbudgeten och det syns också på resultatet. Specialsteams är även dom ganska dåliga siffror, Manglerud är dock ingen slagpåse men man kommer såklart få det riktigt tufft, men Gruner och Narvik är lagen att slå för Oslogänget. 

Manglerud fick dra in lite av spelarbudgeten och man fick stå över transatlanterna. Fyra importer finns i laget och tre är svenskar och en är amerikan men har ett norskt namn. Tittar man på truppen är det endast en gubbe som har plus i +- statistiken och det är ju inte bra. Gustaf Berling är en import som inte riktigt kommit upp i standard men har det i sig. Kjetil Martinsen, Mathias Trygg och Mats Henriksen är tre norskar som håller bra klass.

Har kikat en del på Manglerud och jag har inte alls blivit övertygad, att man är så här stora favoriter idag köper jag inte. Visst, man har mycket mer Getliga rutin än Narvik men starten har inte visat att laget ska stå i 1.72 rak. Otroligt viktig match för Manglerud som redan är fem pinnar bakom Narvik, dock kommer poängen trilla in på hemmaplan för Manglerud och det är därför favoritskapet ligger hos dom gröna.

Fyra raka torsk för Nordlaget.

Narvik är nykomlingar och är gjort det helt okej i starten, två segrar på nio försök. Man har fyra raka torsk med det är emot lag som Lillehammer, Frisk/Asker och Stavanger och Narvik har visat hockey-Norge att man kan spela fin ishockey. 18-40 är målskillnaden på nio matcher, 18 gjorda mål är helt okej med tanke på motståndet man mött men 40 insläppta borde vara några färre för att vara godkänt. Narvik ligger tvåa i hela ligan när det kommer till Powerplay, och boxplay är en bit över 80%. Senast torskade man mot Stavanger med hela 8-1 men Joona Partanen valde att kliva åt sidan efter en bit in på andra.

Narvik har ett helt okej lag på pappret för att vara nykomling, Wade Murphy och Connor Hurley är två riktigt starka namn och håller toppklass i ligan. Målvakten Joona Partanen är riktigt bra, och det finns ett par skickliga forwards i Svein Petter Falk Larsen, Viktor Jörnevik och Arttu Niskakangas. 

Laget flyger vid 11 tiden ner till Oslo, man kommer att stanna tills söndag då man har match mot Gruner på lördag. Narvik har två riktigt viktiga matcher i Oslo, två vinster och det ser oerhört bra ut. Narvik har egentligen bara gjort två dåliga matcher i år och jag tycker att Narvik sett bättre ut än Manglerud.

Dagens speltips

Tycker oddsen är lite skeva här, Narvik +1.5 tar jag alla dagar i veckan. Varför inte insatsen är högre är för att Joona Partanen klev av senast men han ska vara återställd och är såklart med på planet. Jag tror att Narvik stretat emot här och plockar poäng. Manglerud har inte den spetsen för att göra mål på Narvik defensiv, och en defensiv som kommer få det tufft att kriga ner Narviks starka offensiv. Lycka till!

Jag väljer därför att spela Narvik +1.5 till oddset 1.80.

 • Narvik har sett bättre ut än Manglerud
 • Narvik har bra spets
 • Joona Partanen kan spika igen
 • Manglerud är "bra" hemma och har mer rutin än Narvik

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *