Spelrek 16/7: Tigres – Santos Laguna

Published by Spelrek on

Mexico - Champion of champions: Tigres UANL - Santos Laguna

Så snart som röken lagt sig efter dagens VM-final så smäller mexarna fram två stekheta matcher som uppladdning inför den mexikanska ligastarten. Här kommer ni att få läsa lite närmare om matchen som går under namnet ”Campeon de Campeones”, en variant av den inhemska mästarcupen så att säga, som sparkar igång kl 03:00 på neutral mark (USA).

I årets upplaga ställs mexikansk fotbolls kanske största fotbollsmakt under modern tid, och mästare av fjolårets Apertura, mot en klassisk klubb som tidigare i år gjorde sin bästa säsong på bra många år när de lyckades vinna Clausuran.

Stormakten här är givetvis Tigres, klubben som under dem senaste säsongerna värvat in spelare som exempelvis Gignac från Marseille, chilenske landslagsanfallaren Eduardo Vargas från Hoffenheim, Enner Valencia från West Ham och nu senast Guido Pizarro från Sevilla. Ekonomiska muskler finns med andra ord och de har lyckats skapa sig ett rykte om att vara kontinentens ”Galacticos” vilket enbart gjort det lättare för Tigres att plocka in stjärnor som vanligtvis kanske inte hade övervägt en övergång till den mexikanska ligan. Den ekonomiska satsningen har även resulterat i sportsliga framgångar och Tigres är numera, tillsammans med Club America, dem mest framgångsrika mexikanska klubbarna under det här decenniet. 

På pappret har Tigres det överlägset starkaste laget och tränaren Ricardo Ferretti har, bortsett från ett år med det mexikanska landslaget, varit klubben trogen sedan 2010. Trots Tigres många offensiva stjärnor så spelar de en kontrollerad fotboll där de blandar ett högt bollinnehav med en taktiskt välslipad defensiv. Ett lag som höjer sig när det gäller som mest och som vet hur man spelar på resultat.

Santos Laguna, som inför årets Clausura slutat i den undre halvan två säsonger i rad, trotsade tidigare i år alla odds när de gick och vann rubbet. Regerande mästarna spelade en underhållande och svängig fotboll med både höga toppar och djupa dalar. De tajmade dock topparna bra vilket, tillsammans med en stekhet Djaniny som stod för 16 mål på 21 matcher, räckte hela vägen till guldet. Jag vill dock gärna påstå att Santos hade helt klart marginalerna på sin sida när det behövdes som mest och är trots guldet rentav inte ens topp 3 i landet. Inför den här säsongen har man tappat 3 otroligt tunga pjäser. Det centrala mittbackslåset finns inte kvar efter att Izquierdoz blivit köpt av den argentinska storklubben Boca Juniors samtidigt som Nestor Araujo gått till spanska Celta Vigo. Det tredje avbräcket är ett offensivt sådant, faktiskt sämsta tänkbara tapp. Kan ni gissa vem? Djaniny förstås! Al Ahli löste skytteligavinnarens klausul och Santos måste nu, snabbt som attans, lösa in ersättare till dessa 3 blytunga tapp.

Vår rek

Då detta är säsongens första officiella match för bägge lagen så har vi inte så mycket färsk info att hämta från dem senaste matcherna, främst då de fram tills nu endast spelat försäsongsmatcher. Jag är medveten om att man sällan ska dra allt för stora slutsatser kring försäsongsmatcher, men den regeln är mer applicerbar i högre utsträckning i vissa ligor än i andra. Här kommer jag att trots allt kika på det då det är viktigt att se hur Santos klarat/kommer att klara sig utan sina 3 nyckelspelare.

Santos försäsong, första matchen högst upp och senaste matchen längst ner: 

Club America – Santos 3-0
Santos – Jaiba 4-2
San Antonio – Santos 2-1
Toros RGV – Santos 3-0

3 förluster och 1 vinst blev det på försäsongen där motståndet, om vi bortser från America, höll otroligt låg klass. Vem som blev försäsongens skyttekung? Djaniny givetvis, som just lämnat laget. Prestationerna på plan har varit minst lika dåliga som resultaten säger och det är många frågetecken som behöver rätas ut, och det är pronto!

Tigres å andra sidan har gjort det de ska under försäsongen. Då det knappt skett några förändringar i den sedan länge slagkraftiga truppen så har Ferretti, precis som alltid, fortsatt med samma goda jobb som tidigare vilket resulterade i att man gick igenom försäsongen obesegrade. Under försäsongen slog man bl.a. Liga MX-lagen Pachuca, med 2-0, samt Morelia, med 4-2, och man har bortsett från skadan på Enner Valencia inte mycket att oroa sig över.

Här väljer att spela Tigres -0.25 (Asian Handicap 0.0 -0.5) till 1.98 hos 10Bet. Investerar 3 Units då det fortfarande är tidigt på säsongen.

  • Santos Laguna har tappat 3 oerhört viktiga spelare som hittills inte ersatts
  • Tigres har flera internationella stjärnor med rutin i massor.
  • Tigres vann denna titel både 2017 och 2016!
  • Hmm... att det är tidigt på säsongen kanske?

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 2000 SEK
  • Få en sportbonus på 50% (Upp till 1000 SEK)
  • Omsättningskrav: 8x Insättning + bonus
  • Minimum odds: 1.80
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *