Spelrek 16/8 till Ath. Bilbao – Barcelona: Vinner giganten utan Messi?

Published by Timmy on

Ath. Bilbao
Oavgjort
Barcelona
 • Insättning: 500 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Ath. Bilbao
 • Datum: 16 augusti
 • Tid: 21:00
 • Speltips: Barcelona rak
 • Odds: 1.75
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Rangers – Midtjylland Ö2,5+BLGM hittade enkelt hem under gårdagen då hemmalaget vann med 3-1. Därmed satt en fin 2.00-oddsare och vi är nu uppe i två raka vinstspel med ett odds på över 2.00-gånger pengarna. I kväll blir det inte ett riktigt lika högt odds, dock ett nytt spel som ska ha bra chans att hitta hem trots att en viss Lionel Messi saknas i truppen.

Svagt försvarspel

Ath. Bilbao avslutade fjolårssäsongen mycket snyggt, inte minst på hemmaplan där man radade upp flera fina resultat i slutet av säsongen. Nu är det dock en ny säsong och man möter tuffast tänkbara motstånd direkt då Barcelona väntar i afton.

Ath. Bilbao har hunnit med att spela åtta träningsmatcher under säsongen där man verkligen blandat och gett resultatmässigt. De har bland annat förlorat mot Santander med 1-2 och spelat lika mot Numancia och Paderborn. 

Kvällens hemmalag släppte in mål i sju av de åtta träningsmatcherna som man spelade inför matchen mot Barcelona i afton. Dessutom hela elva insläppta på de sju senaste där samtliga motstånd var överkomliga. 

Ska bli vinst även utan Messi

Barcelona har åkt på ett tungt avbräck inför kvällens LA liga-premiärmatch mot Bilbao. Lagets stora fixstjärna, Lionel Messi, saknas nämligen. Barca, som vunnit ligan åtta av de elva senaste säsongerna, har dock tillräckligt bra lag för att vinna även utan Messi.

Barcelona föll med 1-2 mot Chelsea i den första försäsongsmatchen i somras, men därefter har laget radat upp fyra vinster där tre av segrarna kommit mot högklassigt motstånd. Först besegrade man Arsenal med 2-1, matchen efter Napoli med samma siffror och i genrepet för bara sex dagar sedan tvålade man återigen dit Napoli, denna gång med utklassningssiffrorna 4-0. Lägg därtill att Messi inte spelade en enda minut i de nyss nämnda matcherna. 

Det brukar förvisso bli jämna och målsnåla matcher mellan Ath. Bilbao – Barcelona när Bilbao agerar hemmavärd, men allt som oftast vinner Barca bataljerna ändå. Faktum är att Barcelona vunnit fyra av de sex senaste bortamatcherna mot Bilbao.

Messi må saknas i kväll, men ett anfall med Luiz Suarez, Antoine Griezmann och Ousmane Dembele är inte fy skam det heller. Dessutom lär Coutinho, som ryktas till PSG, ingå i truppen.

Dagens speltips

Självklart är Messi ett stort avbräck inför kvällens premiärmatch, men Barcelona har tillräckligt bra lag ändå för att vinna. Ett anfall med Suarez, Griezmann och Dembele är rätt skräckinjagande det också. Lägg där till att Coutinho kan ingå i matchtruppen. 

Barcelona fullständigt mostade Napoli med 4-0 i genrepet trots att Messi, även då, saknades samt att Napoli i stort sett ställde upp bästa tänkbara lag. 

Bilbao har dessutom sett lite svajigt ut under försäsongen och har bland annat släppt in mål i sju av de åtta försäsongsmatcherna mot relativt svagt motstånd. 

Jag tror rutinerade Suarez och nyförvärvet Griezmann fixar en premiärvinst för sitt Barcelona för att direkt sätta sig i respekt och press på största konkurrenten Real Madrid. 

Jag väljer därför att spela Barcelona rak till oddset 1.75.

 • Barcelona har storstjärnor som Suarez, Dembele och Griezmann i truppen
 • Barcelona slog Napoli i genrepet med utklassningssiffrorna 4-0
 • Bilbaos defensiv har varit svag under försäsongen med insläppta mål i 7/8 matcher
 • Lionel Messi spelar inte

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *