Spelrek 17/8: Sirius-Dalkurd

Published by Philip on

Allsvenskan : Sirius-Dalkurd

Om allt gick vägen för två veckor sedan så var det rejält med motrigg förra veckan. Malmö FF körde över Dalkurd spelmässigt men fick bara in en boll trots helt öppna målchanser. Östersund var också det klart bättre laget i hemmamatchen mot Kalmar med valde av någon anledning att börja Saman Ghoddos på bänken. När han kom in i den andra halvleken kunde ÖFK gå ifrån och vinna med 2.0. Det kändes som två starka rekar, men ibland är det stolpe ut. Ny tag nu!

Dalkurd tappade sin stora investerare Kawa Junad efter att han hamnat på kollisionskurs med styrelsen. Det innebar att Dalkurd hade svårt att få ekonomin att gå ihop. Därför har stora delar av truppen sålts av under sommaren. Heradi Rashidi, Mohamed Buya Turay, Rewan Amin och Yukiya Sugita har alla försvunnit. Spelare som Eero Markkanen och Alibek Aliev har hämtats in med håller verkligen inte samma klass. Det märks minst sagt på resultaten. Dalkurd ligger sist i tabellen med endast nio poäng efter fyra raka förluster.

Sirius kan däremot bara titta uppåt. Fyra raka vinster, där två av dem var varit galna vändningar mot IFK Göteborg, gör att Uppsala-laget går som en raket i tabellen. Efter 17 spelade omgångar ligger Sirius nu tolva. För några veckor sedan ställdes Sirius mot Dalkurd på bortaplan i Gävle och vann då med 3-1.

Dalkurd är ju egentligen numer ett lag från Uppsala, även om de i år spelar sina matcher i Gävle. Därför kan detta nästintill räknas som ett derby. Räkna med att Sirius vill visa vilka det är som är storebror i staden. 

Vår rek

Dalkurd har i stort sett sålt av chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan och får istället rikta in sig på Superettan nästkommande säsong. Sirius har bättre chanser att hålla sig kvar, men måste fortsätta plocka poäng. Det skiljer trots allt bara en pinne ner till BP på kvalplatsen. Ett löjligt formstarkt Sirius tar femte raka trepoängaren. När ettan finns till 1.84 hos slår vi till med ett maxbet, 5/5 units!

  • Sirius har fyra raka segrar
  • Dalkurd har fyra raka förluster
  • Dalkurd har sålt allt de hade av kvalité i truppen
  • Detta är trots allt något slags "derby" och då lär båda lagen vara ordentligt taggade

Har du inget konto hos Coolbet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in 1.000 SEK
  • Få 1.000 SEK i sportbonus
  • Omsättningskrav: 6x bonus
  • Minimum odds: 1.5

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *