Spelrek 17/9 till Skellefteå-Färjestad: Dags för runda två!

Published by OskarJ on

Skellefteå
Oavgjort
Färjestad
bethard
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Skellefteå-Färjestad
 • Datum: 17 september
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Över 4.5 mål
 • Odds: 1.66
 • Units: 4/5
 • Spelbolag: Bethard

Hallå där! Senaste reken på Forshaga satt fint, september är fortsatt helt okej men vi går för bättre siffror såklart. Det är full SHL omgång och jag har hittat ett väldigt intressant spel i matchen Skellefteå som möter Färjestad.

Två poäng i premiären

Det var Lindström show i första SHL matchen i år, Linus gjorde ett mål och Joakim gjorde två i premiären mot Oskarshamn. Man vann matchen med 5-4 efter sudden men var det spelförande laget i matchen och vann skotten ganska rejält. Försäsongen var helt okej där man endast förlorade en match i CHL och det mot Grenoble. Skellefteå är i år inte topptippade men jag håller ett varningsfinger för Skellefteå, man har absolut truppen till att vinna SHL guldet. 

Hur ser Skellefteås trupp ut i år? Den ser bra ut men väldigt mycket spets. Skellefteås trupp är bättre än förra årets, man har tappat spelare som Mathis Olimb, Bud Holloway och Edwin Hedberg till exempel men valt att plocka in Tom Pyatt som har massvis av erfarenhet från NHL,  Jesper Fröden och Jacob Olofsson från allsvenskan. Thomas Kiiskinen plockades in sent och var inte spelklar i premiären, en spelare som vet hur det är att vinna SMguld. Skellefteå har spets i alla lagdelar och spelare som Oscar Möller och Joakim Lindström kan avgöra matcher på helt egen hand. 

Även om det ”bara” blev två pinnar mot nykomlingarna Oskarshamn så var spelet mer än okej i första matchen. Det viktigaste var att Joakim Lindström fick starten han behöver för att vara SHLs bästa spelare, det är han i sina bästa stunder. 

Färjestad går för guldet

Ja, Färjestad som alltid går för guldet, men premiären mot Örebro var inte guldspel direkt, man var det spelförande laget långa stunder av matchen men det håller inte att släppa in sex baljor på hemmaplan. Färjestad har en OK försäsong bakom sig med stabila matcher i CHL och avancemang till slutspelet är nästintill fixat. Färjestad vann grundserien förra året och gjorde mest mål i hela SHL. Om man tittar på dagens trupp så tycker jag den är lite sämre än förra året, men om nyförvärven levererar som Färjestad vill så kan det mycket väl bli bättre än förra året. 

Tappen av Mikael Wikstrand, Jesse Virtanen och Joakim Nygård är riktigt tunga, det är tre spelare som håller allra högsta klass. Man har valt att tagit in Ville Leskinen, Jonathon Blum, Vojtech Mozik och Victor Ejdsell som ersättare och just nu är dom inte lika bra som trion som jag nämnde men det har bara gått en omgång och Leskinen hade sju skott på mål i första omgången. Idag saknas Jesper Olofsson och Martin Johansson. Viktiga kaptenen Linus Johansson gör ett bra jobb alltid, Michael Lindqvist är en målskytt av rang och Johan Ryno är skicklig. 

Färjestad som har en riktigt fin uppsättning på tränarbänken där Johan Pennerborn basar men bredvid honom finns Peter Popovic. Spelet var helt okej i premiären men man bjöd på ganska enkla mål och det kan man inte göra mot Skellefteå för då kan det gå lika illa. Får man igång nyförvärven så kommer Färjestad vara guldfavoriter.

Dagens speltips

Väldigt svårt att sia om utgången här då oddsen ligger ganska bra. Jag har gått in på överspelet här, över 4.5 kassar. I premiären fixade båda lagen målkalas och jag tror på samma väg ikväll. 7 av dom senaste 10 matcherna har slutat med över 4.5 mål uppe i Skellefteå. Det finns så mycket kvalite i båda lagen så jag tror att detta blir målkalas. Lycka till!

Jag väljer därför att spela över 4.5 mål till oddset 1.66.

 • Båda lagen hade ganska svajigt försvar senast
 • Båda lagen fick igång målskyttet i premiären
 • Finns extremt mycket målskyttar på isen ikväll
 • Finns en liten risk att lagen prioriterar defensiven och att matchen blir låst

Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *