Spelrek 18/8: Maxspel!

Published by Spelrek on

Primera Division: U. de Chile - O'higgins

För exakt en månad sedan (18/7) så rekade jag mitt senaste maxspel. Spelet var Palmeiras u20 rak vinst mot Ponte Preta, ett spel som satt med marginal, och som blev årets åttonde vinst på lika många försök (dvs maxspel). Otroligt skön svit och det ska understrykas att det är sällan jag slänger ordet max omkring mig (6 Units/double flat/maxspel). 

Årets nionde maxspel hittar vi i den chilenska ligan, mer specifikt i matchen mellan La U och O’higgins. Spelet har redan gått ner en del sedan oddsläpp men har också hunnit studsa upp under gårdagen.

La U har sedan nån månad bakåt varit ett hett ämne i mina analyser här på Spelrek. Först rekade jag emot dem trots att jag tyckte att de hade en högklassig trupp, helt enkelt för att startelvan var felbalanserad och för att man blivit av med ett par nyckelspelare. Harmonin fanns inte heller där då en av dessa nyckelspelare som lämnade, under högst tveksamma förhållanden, var också en av lagkaptenerna och en uttalad Chuncho (La U-fan). Den gången satt analysen IMO klockren och likaså spelet, med marginal.

Förra veckan vände pendeln. Istället för att gå emot så valde jag att backa La U, eller ja, åtminstone draw no bet, till ett i mitt tycke bra överodds, då deras 2 nyförvärv just blivit spelklara och motståndet var inne i en svacka. Precis som förväntat så hade nyförvärven en direkt impact på lagets spel. Mittfältaren Espinoza gav laget äntligen den balansen som de saknat på mittfältet och den taktiskt skolade anfallaren Henriquez debuterade med två mål. Som en ren bonus så lyfte han även La Us Venezuelanska underbarn Yeferson Soteldo tack vare sina smarta löpningar, ytterligare något som jag både hoppades och trodde på inför den matchen. Slutsiffrorna blev då 1-4.

Ikväll ställs La U mot en klubb som haft det otroligt kämpigt sedan ligan återupptogs. Jag har noterat flera lag som inte alls är på den nivån som de var innan uppehållet, men O’higgins är nog faktiskt rentav det laget som varit allra, allra sämst. I cupen åkte de ut mot Colchagua, ett dåligt lag från Chiles tredjedivision (!) som senare åkte ut i omgången efter mot just La U med sammanlagt 6-1, och i ligan har man plockat endast en poäng på fyra försök trots att 3 av dessa 4 motståndare tillhört ligans bottenskikt. 

Vår rek

La U kommer alltid att vara La U, oavsett om det blåser kring klubben eller inte. La U är, för er som inte vet, ett av dem mest framgångsrika klubbarna i landet och en ständig utmanare till titeln. Man har en väääldigt mycket större fanskara än nästintill samtliga lag och truppen håller en väldans hög klass. Lägg därtill två, i mitt tycke perfekta, värvningar och en övertygande bortaseger i ryggen så förstår ni nog att vi talar om ett väldigt starkt lag som återigen ställt siktet mot toppen.

O’higgins trupp å sin sida är otroligt trött. De har inte spetsat till truppen på flera transferfönster och tränaren Gabi Milito fick lämna sin position ganska tidigt in på säsongen. Visserligen började poängen trilla in därefter men jag ser det mer som en kortvarig reaktion på tränarbytet. Verkligheten verkar ha kommit ikapp O’higgins och jag blir inte förvånad om de faller ner sakta men säkert mot tabellens bottenplaceringar.

Jag är övertygad om att La U kommer att växa till en titelutmanare och försöker således att haka på det tåget i god tid innan oddsen börjar anpassa sig därefter. Jag spelar därför Universidad de Chile -0.75  @ 1.85 med 6 Units (Max) hos Bet365.

  • La U såg sjukt bra ut i 1-4 segern mot U. Española
  • Henriquez och Espinoza, två klassvärvningar!
  • O'higgins har gått sämst i ligan sedan VM-uppehållet
  • Har det verkligen vänt för La U?

Har du inget konto hos Bet365 kan du skapa ett H’ÄR!

  • Sätt in upp till 1.000 SEK
  • Få upp till 1.000 SEK i spelkrediter
  • Omsättningskrav: 1x insättning för att aktivera spelkrediter
  • Minimum odds: Inget
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *