Spelrek 22/8 till Tour Championship

Published by Oskar on

 • Insättning: 500 SEK
 • Bonus: 500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Tour Championship
 • Datum: 22-25 Augusti
 • Tid: 17:45
 • Speltips: Rory Mcilroy
 • Odds: 9.50
 • Units: Flat
 • Spelbolag: Coolbet

Nu är det dags för säsongens sista tävling på PGA touren och årets FedEx cup vinnare ska koras. Han belönas med en bonus på $15 miljoner utöver tävlingens förstapris på några ytterligare miljoner.

Det kan med andra ord bli några dyyyyra puttar under helgen. De flesta som deltar har det redan så gott ställt att dessa pengar inte bör vara en stor faktor, men jag tror ändå att det kan ha viss påverkan på slutresultatet. I och med det speciella upplägget med att man i veckans tävling blir tilldelad en start-score som ett sorts handicap så blir det ganska speciellt. Justin Thomas tog i och med förra veckans seger ledningen i FedEx cup och startar tävlingen på -10, två slag framför Patrick Cantlay på -8. Det erbjuds spel både inklusive och exklusive handicap-scoren och enligt mig så finns det bästa spelet på marknaden där tävlingen spelas som en vanlig tävling, alltså utan handicap-scoren. Men självklart så ska vi också försöka hitta totalsegraren.


Klass 1 = Lägre odds, oftast större namn med god chans att vara med i toppen inför söndagen. Generellt sett inte lika bra värde i dessa spel då jag som sagt anser att de större namnen ofta är övervärderade.
Klass 2 = Oftast odds mellan 30-80ggr insatsen. Här hittar man ofta riktigt bra värde. Det kryllar av vassa spelare som glider lite under radarn och kan vinna vilken vecka som helst. Är man lite rätt på bollen så kan det klirra fint i denna klass.
Klass 3 = Riktigt höga odds. Allt mellan 80-500ggr pengarna. I den här klassen rör det sig om riktiga långskott. Dock så är kapaciteten väldigt hög på alla i dessa startfält att även spelare i den här klassen vinner titt som tätt.

Klass 1

Rory Mcilroy segrare @ 9.50 hos Coolbet – Klicka här för hämta 100 % oddsbonus

Motivering: Jag anser ofta att Mcilroy är övervärderad av bolagen och att oddsen är alldeles för lågt satta. Jag tycker varken hans wedgespel eller puttning är tillräckligt bra för att ständigt vara oddsfavorit i alla tävlingar. Med det sagt så går det inte att blunda för att den veckan som Mcilroy faktiskt är vass med wedge/putter över 4 ronder så vinner han. Ingen annan har en så hög högstanivå som Mcilroy. Jag tror att veckans förutsättningar passar honom som handen i handsken. Favoritskapet är flyttat till Justin Thomas som ”ska” vinna. Han startar 5 slag bakom Thomas vilket kan låta mycket. Men över 72 hål så är det en minst sagt skör ledning och Justin Thomas måste spela lika bra som förra veckan om den ledningen ska stå sig tävlingen igenom. Mcilroy är en av få spelare i fältet som också har spelat bra på East Lake tidigare. Han har en vinst och en andraplats på banan och han vann FedEx cup i ett liknande läge 2016 när han snuvade Dustin Johnson på totalsegern. Han har också tjänat alla pengar i världen sen han blev proffs 2007, han kommer alltså inte att darra eller dra i handbromsen bara för att det är löjliga summor pengar på spel. Enligt mig så spelar Mcilroy sin bästa golf när han får slå lite ut underläge och inte har någonting att förlora, precis som den här veckan. Exklusive FedEx Cup poäng (bäst score över 72 hål)

Jon Rahm segrare @ 11.00 hos Bethard – Klicka här för hämta 100 % oddsbonus

Motivering: Rahm har spelat strålande golf den senaste tiden. De fem senaste tävlingarna: T3, T11, 7, T3, T5. Anledningen till att jag inte spelar honom som totalsegrare är att jag inte riktigt litar på hans psyke (ännu). Han är fortfarande ung och har ett riktigt hett temperament. Skulle det gå emot honom lite när allt kommer till kritan så tror jag att det kan låsa sig. Skulle dock Justin Thomas bibehålla sin ledning och spela stabilt genom tävlingen så tror jag ändå att Rahm kan närma sig några slag och notera veckans bästa score. Magkänslan sa Justin Thomas förra veckan, den här veckan säger den att Jon Rahm kommer att vara och nosa på söndag och ha minskat avståndet.

Klass 2

Brandt Snedeker segrare @ 41.00 hos Bethard – Klicka här för hämta 100 % oddsbonus

Motivering: Här tycker jag att bolagen är helt ute och cyklar och detta är enligt mig veckans bästa spel. Brandt Snedeker startar tävlingen på -2 och har nog inga större förhoppningar om att knipa totalsegern i FedEx cup. Han kommer att spela avslappnat helt utan press på en bana som han tidigare har vunnit på. Han har hittat formen nu i slutspelet och har en 5e och en 6e plats i de första två slutspelstävlingarna. Han har en av tourens vassaste putters vilket alltid räcker väldigt långt när segrare ska koras. Jag räknar kallt med att han fortsätter att spela bra golf och notera en riktigt låg score även den här veckan.

Vi har sammanfattat samtliga oddsbonusar på marknaden och skrivit våra recensioner. Ta reda på vilket spelbolag som passar dig allra bäst.
Klicka här för att se samtliga bonusar

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips

Categories: GolfSpelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *