Spelrek 23/5 – Given favorit

Published by Timmy on

Hockey-VM i Slovakien

Spel efter spel sitter under detta världsmästerskap och vi är nu uppe i 7/8 här på sajten. Idag äger kvartsfinalerna rum och jakten på VM-pokalen kan därmed börja på allvar. Inför VM såg jag flera kandidater till guldet, nu ser jag bara en.

Fläckfritt gruppspel

Gruppspelet är färdigspelat och slutspelet tar vid i eftermiddag. Årets första runda var underbar på många sätt och vis. Vi fick mycket dramatik, välspelade hockeymatcher och fantastiska individuella prestationer. Det var dock en nation som var bättre än alla andra – Ryssland.

Ryssland svarade för ett sällan skådat gruppspel och körde över motståndare efter motståndare. Faktum är att stornationen vann samtliga sju matcher efter ordinarie speltid och samtliga med minst tvåmålsmarginal, de flesta med utklassningssiffror.

Gruppvinnaren slog enkelt de mindre nationerna som Österrike, Italien, Norge och Lettland med större siffror. När de större nationerna väntade (Sverige, Tjeckien och Schweiz) plockade de ryska stjärnorna fram sitt bästa spel och vann samtliga tre matcher komfortabelt.

Tjeckien stängde man ner helt och besegrade enkelt med klara 3-0. Schweiz fick se sig besegrade med samma siffror efter att poängmaskinen, Nikita Kucherov, svarat för två fina mål i matchen. Tre Kronor hade en 1-0-ledning efter 20 spelade perioder, men i den andra perioden växlade Ryssland upp och vann mellanakten med förkrossande 6-0! Frågan är om vi någonsin sett en så bra period av ett och samma lag i ett VM i modern tid? Jag tror inte det. Ryssland vann till slut matchen med 7-4.

Komplett lag

Ryssland har ett otroligt bra och komplett lag. På pappret har de absolut det klart starkaste laget med stjärnor på varje position. Man har VM-turneringens bästa målvaktspar och en av världens absolut bästa målvakter just nu i Andrei Vasilevski. Försvaret är otroligt samspelt, tungt och skickligt där Dmitri Orlov fullständigt dominerat från sin backposition. Bortsett från de fyra insläppta målen mot Tre Kronor släppte Ryssland endast in tre (!) mål på sex matcher i gruppspelet. Det är siffror utöver det vanliga. Nationens offensiv vågar jag knappast nämna. NHL:s stora poängkung, och världens bäste spelare (?), Nikita Kucherov, dominerar isen, man har också världens bäste målskytt, Alexander Ovechkin, i laget och utöver det stjärnor som Evgeni Malkin, Nikita Gusev, Yevgeni Dadonov, Yevgeni Kuznetsov, Ilya Kovalchuk med flera.

Jag kan inte se det här landslaget misslyckas att ta ett efterlängtat VM-guld. Hur skulle det misslyckandet gå till? I eftermiddag möter de ett nonchalant USA i kvartsfinal. På förhand trodde jag mycket på amerikanarna i årets mästerskap, men inte längre. Jag har verkligen inte imponerats av deras spel och framför allt inte attityd. De ser loja och nonchalanta ut, framför allt lagets stora stjärna, Patrick Kane. Grupp A var dessutom den sämre gruppen av de två och jag anser att USA inte hade haft en chans mot något av de fyra slutspelslagen från Grupp B. De är sämre än Tjeckien, Tre Kronor och Schweiz. Att USA då ska rå på ett hungrigt och hänsynslöst Ryssland, som spelade ut samtliga nationer i sin grupp, ser jag som närmast obefintlig.

Vinner Ryssland sin kvartsfinalmatch kommer man högst troligen få möta Finland eller Sverige i semifinal. Vi alla såg vad Ryssland gjorde mot Tre Kronor i gruppspelet och Finland rankar jag betydligt sämre än Sverige. Det kommer bli en ny bekväm vinst och vips så är stjärnspäckade Ryssland i VM-final mot antingen Tjeckien eller Kanada, enligt min analys. Det är inga dussinnationer direkt och såväl Tjeckien som Kanada har imponerat under turneringen bortsett från Kanadas premiärförlust mot Finland. De kommer förmodligen kunna bjuda upp på bra motstånd, men att de skulle slå detta Ryssland i en VM-final? Nej, jag kan faktiskt inte se det.

Jag kommer därför spela en slant på Ryssland som världsmästare till finfina 2,45 gånger pengarna. Ett spel som definitivt bör hitta hem på söndagskväll. 

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en insättningsbonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Ryssland har det klart bättre laget på pappret och är rankade etta i slutspelet
 • Ryssland körde över sitt motstånd i samtliga sju gruppspelsmatcher
 • Ryssland har turneringens bästa målvaktspar och försvar
 • Underskattning av sina motståndare
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 5x bonus
 • Minimum odds: 1.40

Speltips

 • Match: Hockey-VM i Slovakien
 • Datum: 23 maj
 • Tid: 16.15
 • Rek: Ryssland VM-guld
 • Odds: 2.45
 • Units: 3/5 U
 • Spelbolag: Unibet

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *