Spelrek 25/7: Junior – Lanus

Published by Spelrek on

Copa Sudamericana: Junior - Lanus

Copa Sudamericana, Sydamerikas motsvarighet till Europa League, är tillbaka! Ser verkligen fram emot detta då det rent historiskt alltid varit min bästa ”internationella” turnering rent bettingwise.

I nattens match ställs colombianska toppklubben Junior, som kvalificerade sig till denna omgång då de slutade på en snöplig tredjeplats i sin grupp i Copa Libertadores, mot argentinska Lanús som slutade tvåa i fjolårets Copa Libertadores, vilket alltså är den allra finaste klubbturneringen i den sydamerikanska kontinenten.

Med ovanstående i beaktning, visst bör vi ha en hejdundrande match att se fram emot? Njae, inte riktigt. Till att börja med så spelar Junior ett spel där de har ett stort bollinnehav med vilket de kontrollerar matchbilden, framförallt på hemmaplan. De spelar ett oftast ganska riskfritt tiki-taka, vilket innebär att de släpper till få chanser samtidigt som de tålmodigt jobbar sig fram till chanser. Junior har även inför den här säsongen sålt yttern tillika landslagsspelaren Yimmi Chara, en spelare som är otroligt vass 1 mot 1 och som alltid skapar oreda för motståndarna. Försäljningen gav fint klirr i kassan men det är ett tungt tapp som blir otroligt svår att ersätta och som försvagar offensiven rejält.

Bortalaget tog nyligen en silvermedalj i Copa Libertadores, en oerhörd fin skalp! Man gjorde det mycket tack vare numera extränaren Jorge Almiron som är en oerhörd skicklig taktiker. Lanus spelade under honom ett mycket disciplinerat spel blandat med många och framförallt smarta offensiva löpningar. Efter silvret har dock Lanus sakta men säkert plockats isär då de dras med ekonomiska problem. Tränaren Almiron har gått till colombianska storklubben Atletico NAcional och med sig har han tagit både försvararen Braghieri och målvakten Monetti. Lägg därtill att mittfältaren Marcone, kanske bland dem bästa på sin position i hela kontinenten om vi ser till dem inhemska ligorna,  och anfallaren Sand lämnat klubben så inser ni nog ganska snart att detta är långt ifrån samma lag som tog sig hela vägen till final.

Vår rek

Jag kikade på ett underspel redan vid det första mötet mellan dessa lag då båda lagen ofta spelar tight och nu dessutom försvagats rent defensivt, men då spelbolagen satt en oerhörd låg lina (U 1.75) så valde jag slutligen att avstå. Den matchen slutade förövrigt med 1-0 för Lanus.

Inatt är linan satt till 2.25 vilket känns helt klart spelvärt. Är det något argentinska lag kan så är det att spela försvar när det krävs. Samtidigt så är antagligen Junior oerhört rädda för att släppa in ett mål då det skulle sätta dem i en tuff sits. Spelet blir således under 2.25 mål till 1.77 hos 10bet. Det investerar jag som vanligt 3 units på.

  • Båda lagen är märkbart försämrade rent offensivt.
  • Lanus i kris, har svårt att se dem lyfta vid underläge.
  • Junior följde upp 1-0 förlusten med ytterligare en målsnål match i ligan
  • Underspel... är lite allergisk mot det. Ett tidigt mål kan skaka om matchen rejält

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 2.000 SEK
  • Få 100% i insättningsbonus, upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 10x insättning + bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *