Spelrek 30/5: One last effort before the break!

Published by Spelrek on

Palestino
Oavgjort
Zulia

Vi sopade rent i gårdagens Copa Sudamericana (pre). Förhoppningsvis stänger vi månaden starkt!

En tredjeplats med mersmak

Ikväll är det dags för chilenska Palestino att ta revansch på venezuelanska Zulia. Chilenarna förlorade match numero uno i Venezuela med minsta möjliga marginal. Dels lyckades Palestino kvittera i 93e minuten, men så lyckades de också tappa till 2-1 i 97 minuten. Otroligt surt! Med tanke på vilket väl utfört gruppspel Palestino stod för tidigare i Copa Libertadores (trea bakom storklubbarna Internacional och River Plate) så vore det en oerhörd besvikelse om det sena målet, mot det här motståndet, skulle fälla avgörandet i deras fortsatta Sydamerikaäventyr, för om vi kikar närmare på vad de presterat under året så skall Zulia bara vara ett farthinder på vägen:

I kvalet till Copa Libertadores slog Palesino först ut colombianska tvåan Independiente Medellin samt argentinska Talleres (som i omgången innan slagit ut Sao Paulo).

I gruppspelet slog de Alianza Lima 2x om med 3-0 och 1-2, kryssade 0-0 borta mot River Plate samt förlorade med 3-2 i en tight och underhållande bortamatch mot brasilianska Internacional.

Imponerande resultat men också än mer imponerande prestationer på plan!

En sista kraftansträngning

Säsongen har varit lång och slitsam för chilenarna som välkomnar ”uppehållet” i samband med Copa America med öppna armar. Inför första mötet drogs Palestino med en del skador men också med ett par avstängningar. Detta tvingade tränaren att spela med en väldigt begränsad trupp, som dessutom var än mer sliten efter en jobbig resa till Venezuela där framkomligheten är begränsad pga det politiska läget.

Inför denna match är läget dock betydligt bättre då Palestino har en massa, och framförallt duktiga, spelare tillbaka från både skador och avstängningar. I truppen återfinns ikväll vassa anfallsduon Roberto Gutierrez och Passerini, backreserven Lizana samt ordinarie målvakten Ignacio Gonzalez efter kortare skador och trion Gonzalez, Del Pino Mago och Fernandez har avtjänat en match avstängning. Vi snackar alltså om åtminstone 6 ordinarie spelare, ja t.om 7 om tränaren Ivo Basay skulle vilja starta med två strikers i en offensiv elva.

Detta blir den sista viktiga matchen innan vi går in i en paus i både ligaspel och internationella cuperna pga Copa America. Räkna med att spelarna kommer att kräma fram all energi de har kvar innan en välbehövlig vila.

Tillägg: Chilenska cupen spelas förvisso men den prioriteras betydligt lägre än övriga turneringar. En del lag lär ge spelare välbehövlig vila i denna turnering.

Dagens speltips

Palestino kommer med ett mycket starkare lag ikväll än vad man skickade fram i Venezuela. Vi ska också komma ihåg att denna gång är det Zulias tur att åka en lång och jobbig resa, med många byten, till chilensk mark.

Vidare så har Palestino visat en oerhörd positiv fotboll och har dominerat matcher på hemmaplan mot motstånd som är klasser bättre än Zulia. Palestino gillar att rulla boll från det egna målet och deras spel är underhållande att titta på. Men de har också visat sig duktiga på att spela en kontringsfotboll där framförallt Passerini varit oerhörd nyttig med sina vältajmade löpningar mot högt ställda försvarslinjer.

Jag förväntar mig att Palestino för spelet och att man visar att man har ytterligare en växel i sig. Vid en 1-0 ledning bör man dessutom kunna utnyttja ytorna som Zulia kommer att släppa bakom sig då de i sånt fall kommer att jaga bortamålet. Jag spelar därför Palestino seger + Palestino över 1.5 mål till 1.61.

Placerar spelet via Bet365s ”bygg ett spel”. Investerar 3 units (flat). Bet365 erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Palestino har 8 spelare tillbaka!
 • Det är jobbigt att resa in och ut ur Venezuela just nu.
 • Palestino har rullat ut lag av betydligt högre kaliber än Zulia.
 • Palestinos spelare börjar bli aningen slitna.
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK i spelkrediter
 • Omsättningskrav: 1x insättning
 • Minimum odds: 1.20

Speltips

 • Match: Palestino - Zulia
 • Datum: 30 Maj
 • Tid: 00:15
 • Rek: Palestino win + Palestino O 1.5
 • Odds: 1.61
 • Units: Flat (3U)
 • Spelbolag: Bet365

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *