Spelrek 4/6: Grästennisen är som upplagt för överspel!

Published by OskarJ on

Yuichi Sugita
Ivo Karlovic

Hallå där! Juni startades som maj avslutades, alltså med gröna spel. Formen är otroligt fin med många gröna spel på senaste tiden. Vi kör fortsatt på grästennis eftersom det finns väldigt många fina spel. Idag är det gräspremiär för japanen Sugita som möter Karlovic.

Två spelare som gillar gräs

Japanen Sugita är en spelare som har gräs som sitt favoritunderlag. Han är just nu 184 på rankingen men varit 36a en gång i tiden. Han skippade grussäsongen helt och körde istället hardcourt, det vill säga att Sugita har stor fördel när han kommer till gräset då hardcourt är mer likt gräs än vad grus är. Han vann är 2017 och förra årets grässäsong hade han 4-4 i matchstatistik vilket är bra eftersom han spelade ATP tävlingar och Wimbledon. Sugita är en ganska kort spelare som möter 175 centimeter, han spelar en ganska fin tennis med bra grundslag, framförallt är backhand ganska lurig. Varför gräset passar japanen är för att han har en serve som sticker iväg på det snabba gräset, han returnerar också väldigt bra och framförallt backhandslicen är riktigt vass samt att han har ganska fina handleder när han väl kommer fram på nät. Det är ingen rolig första omgång att möta Dr Ivo, eftersom han kommer vara chanslös i dom flesta servegamen för Kroaten. Han mötte Karlovic i förra årets Australian Open, det blev förlust med 10-12 i avgörande set. Formen är ganska dålig för japanen med endast tre segrar på dom tio senaste, men nu kommer månaden Sugita trivs som bäst på, alltså gräset.

Dr Ivo fyllde 40 år tidigare i år och man trodde för några år sedan att sista serven var slagen av Kroaten men icke. Om inte alla vet så är Kroaten hela 2.11 cm lång och har troligtvis världens bästa serve. Han gjorde endast två tävlingar på gruset och han vann en match i Roland Garros. Karlovic kan egentligen slå alla spelare förutom topp fem på gräs eftersom hans serve är så grymt bra. Karlovic spelade 20 set på gräs förra året och 13 av dom gick till tiebreak. Karlovic har väldigt begränsade grundslag där han nog inte slagit en enda backhand på flera år, det blir endast slice. Forehandslaget är bra när han får tid på sig, men när Karlovic blir pressad är han väldigt svag. Karlovic kommer fram på nät väldigt och där är han väldigt stark. Jag såg Karlovics matcher i Paris och jag tycker han håller fortfarande, efter som serven är i världsklass. Han snittar kanske 210 km/h på sin första serve och då kanske ni förstår att det blir svårt för mottagarna på det snabba gräset.

Dagens speltips

Ivo kanske inte spelar den vackraste tennisen i världen men han vinner matcher och är miljonär. Jag väljer dock att bojkotta 12 marknaden eftersom oddsen på Ivo är ganska låga och jag vet att Sugita är vass på gräs. Här väljer jag istället överspelet, eftersom Ivo servar så extremt bra och har ganska svaga returer. Om jag säger så här, kolla matchen ikväll om ni vill se en magisk serve.

 Jag väljer därför att spela över 24.5 game till oddset 1.80.

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 

 • Karlovic kommer inte ge många chanser till Sugita i sina egna servegem
 • Sugita älskar att spela på gräs och har gjort det bra historiskt
 • Senast man möttes hade båda problem med varandras serve och då var det på hardcourt som går lite långsammare.
 • Får Sugita in serven i spel blir det svårt för Karlovic
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Yuichi Sugita-Ivo Karlovic
 • Datum: 4 juni
 • Tid: cirka 17:00
 • Rek: Över 24.5 game
 • Odds: 1.80
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *