Spelrek 4/6: Oväntad kvartsfinal i Paris!

Published by OskarJ on

Hallå där! Fullt upp med tennis just nu, då det är fortfarande spel i Paris samtidigt som grässäsongen har rivit igång, perfekt för oss tennisälskare. Idag är det dags för nästsista kvartsfinalen i dubbelspelet, där vi minsann har en oväntad kvartsfinal mellan Tipsarevic/Lajovic som möter Mies/Krawietz. 

Båda teamen har haft en riktigt fin lottning till kvarten!

Dubbelparet Tipsarevic/Lajovic har inte spelat dubbel många gånger ihop, men bra har det gått. Ingen av dom spelar dubbel ofta, Lajovic har gjort någon tävling i år medans Tipsarevic inte har spelat dubbel på senaste tiden. Det serbiska teamet har som sagt haft en väldigt bra lottning fram till denna kvart då men egentligen inte mött något superbra dubbelpar, men det har varit riktigt tuffa matcher, då man vunnit två matcher med 7-6 i avgörande set. Varför är dom i kvartsfinal då? Jo, man har riktigt bra servereturer, egentligen i alla tre matcher har man returnerad riktigt fint och man spelar inte den riktiga dubbeln med volleyspel varje gång man får chansen. Serberna har haft lite problem i egen serve och har som mest vunnit 71% vunna på förstaserven. I dubbelspelet brukar det alltid vara avgörande boll vid 40-40 och först till tio poäng i avgörande set, men i alla grand slams så spelar menar vanligt och det missgynnar dom sämre dubbelspelarna eftersom man måste vinna två bollar i rad vid 40 lika i motståndarnas serve. 

Mies/Krawietz är två riktigt bra dubbelspelare, dock har dom gjort raketkarriär eftersom Mies gjorde en ITF tävling för någon månad sen. Dock har team Mies/Krawiets spelat riktigt fin dubbel ihop senaste månaderna, 9-1 i matcher senaste tio matcherna är ett riktigt bra facit, dom har sin bästa ranking i dubbel just nu och man har slagit bra dubbelpar fram till denna kvart. I tredje rundan slog man Pavic/Marach efter en tuff tre sets match. I andra rundan slog man Mahut/Melzer som är bra dubbelspelare, i första rundan slog man ett franskt team som fick ett wildcard. Till skillnad från motståndarna här så har man varit stabila i egen serve och vinner en bra bit över 70% när man sätter förstaserven, teamet returnerar också riktigt fint och snittar ungefär 35% vunna poäng som mottagare. Mies/Krawietz spelar traditionellt dubbelspel genom att söka upp nätet vid första bästa läge. Troligtvis kommer det bli mycket spel från baslinjen och det tjänar serberna på eftersom dom är mycket bättre singelspelare. En bra dag vinner tyskarna.

Dagens speltips

Jag ser tokvärde i tyskarna idag, Serberna är inga dubbelspelare och har haft en bra lottning men fortfarande har dom gjort jobbet och det är såklart starkt att vinna tre raka matcher. Tyskarna ser ut att trivas på banan och har riktigt bra inställning på banan och tjoar och tjimmar efter varje vunnen poäng. Ifall Mies/Krawietz spelar som man gjort vinner man denna match, det enda sättet för Serberna är att försöka få kvar tyskarna på baslinjen då skulle jag säga det är fördel Serbien.

Jag väljer därför att spela Mies/Krawietz till oddset 1.62.

Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder en bonus upp till 2000 SEK för nya kunder. 

 • Mies/Krawietz har en otroligt bra form
 • Mies/Krawietz har gjort tre fina matcher här i Paris
 • Tyskarna är stabila i egen serve
 • Tipsarevic/Lajovic har gjort tre riktigt bra dubbelmatcher här i Paris då man egentligen är singelsplare.
unibet logga
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus

Speltips

 • Match: Tipsarevic/Lajovic-Mies/Krawietz
 • Datum: 4 juni
 • Tid: Cirka 13:45
 • Rek: Mies/Krawietz
 • Odds: 1.62
 • Units: 4/5 units
 • Spelbolag: Unibet

Ni har väl inte missat vår Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *