Spelrek 5/8: Kaos i La u

Published by Gio on

Primera Division: Ude Chile - Audax Italiano

Gårdagen var nog den första riktigt dåliga dagen på bra länge. Det var inte armageddon men 2 vinster, 3 push och 3 förluster var ett rätt så tråkigt resultat på en såkallad bombmatta. Nåväl, idag blir det ett par spel till och dagens bästa kommer här.

Oj vad det svängt om dessa lag. Hade vi snackat för en 3 månader sedan så hade ettan varit tokgiven men då MYCKET hänt hos hemmalaget samtidigt som bortalaget, som är rejält indraget i nedflyttningskampen, sprattlat till ordentligt så har förutsättningarna ändrats otroligt mycket på väldigt kort tid.

Hemmalaget Universidad de Chile är för er som inte redan vet det en av Chiles största och framgångsrikaste klubbar. Ekonomiska musklerna som de har, tillsammans med Colo Colo och Universidad Catolica, är helt överlägsna resten av seriens och man är därför i princip alltid med i titelkampen. Den här säsongen, som för en gångs skull är en ”lång” en i Chile där man vanligtvis spelar 2 säsonger per kalenderår, var det inga undantag och La U hade på pappret en trupp som gjorde dem till en seriös guldkandidat. Men varken spelet eller spelarna har vart på den nivån som man förväntat sig och La U fick se avståndet till toppen bli längre och längre ju närmare uppehållet kom. Väl efter uppehållet har de gått riktigt bra i cupen men det har varit mot svagt motstånd och kanske har det vaggat in spelarna och fansen i en falsk trygghet. 

Läget i La U kan nu enklast förklaras som kaotiskt och det har vi redan fått se tecken på i ligaspelet där man gjort 2 direkt svaga resultat. Krysset på hemmaplan mot mittenlaget Huachipato följdes upp med en pinsam 4-0 förlust borta mot Antofagasta. 

Varför är det kaos? 

Jo, dels har La U tappat en spelare som anses av många vara Chiles next big thing, Araos, till Corinthians, och dels har man tappat sin lagkapten tillika skyttekung Mauricio Pinilla på ett väldigt konstigt sätt. För ett par dagar sedan så kom det rapporter som sa att anfallaren Pinilla, en uttalad La U-supporter, var på väg att lämna klubben för att förstärka argentinska Colón. En oerhörd märklig övergång på förhand då det inte är den mest attraktiva klubben att signa för och en övergång som gjorde att Pinilla kritiserade från alla möjliga håll. Övergången var klar men då drog sig Pinilla helt plötsligt ur av ”personliga skäl”. Så turerna är många och invecklade, men klart är att Pinilla inte är välkommen till La U längre och det är ganska oklart vilken klubb han egentligen tillhör.

Preliminära elvan för idag ser ut som följande: 

Johnny Herrera; Matías Rodríguez, Gonzalo Jara, Rafael Vaz, Saavedra; Felipe Seymour, Rodrigo Echeverría, David Pizarro; Francisco Arancibia, Díaz och Soteldo.

La U har alltså gått tillbaka till en uppställning med legendaren David Pizarro från start. Pizarro må fortfarande ha en gudabenådad passningsfot men han gör inte speciellt många löpmeter och är oftast en säkerhetsrisk rent defensivt. Offensivt kommer talangen Arancibia, som inte alls fått till det efter övergången till La U, och den väldigt begränsade Diaz att göra sitt bästa för att ge det venezuelanska underbarnet Soteldo rätt understöd. Har svårt att se hur det ska räcka och här håller även La Us ledning med då de plockat in Angelo Henriquez för att ersätta Pinilla. Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att den här uppställningen kommer att skapa rejäla problem för det egna försvaret.

Den här reken kan bli vääääldigt lång, så jag ska istället försöka hålla mig till det viktigaste när det kommer till bortalaget för att undvika just detta 🙂 Audax är landets just nu formstarkaste lag. Efter uppehållet har man vunnit samtliga matcher i både cupen som ligan och är nu uppe i 8 (!) raka vinster. En stor anledning till detta är att globetrottern ”El Loco” Abreu lämnat klubben, en spelare som fick alldeles för många chanser pga sin status trots att han hade helt fel kvalitéer i förhållande till Audax spel. En annan anledning stavas Sergio Santos. Den brasilianska anfallstalangen ser verkligen harmonisk ut just nu och har äntligen blivit kvitt sina skador. 7 mål har det blivit för Santos på endast 6 matcher efter VM-uppehållet och att han är stekhet är ett understatement. Laget i sig har sett otroligt bra ut och det verkar som att det allvarliga läget och nedflyttningskampen verkligen lyft spelarna ytterligare en nivå.

Vår rek

Precis som i gårdagens match mellan Necaxa och Lobos så är detta två lag som är i två helt skilda lägen. Audax Italiano är som sagt det formstarkaste laget i Chile just nu samtidigt som det blåser rejält kring La U. Jag tycker att det är dundervärde på Audax idag och väljer därför att spela Audax Italiano +0.5 hos 10Bet till 1.87x smeten. Det spelas med en lite hårdare insats, mer specifikt 1.5x flat (4.5 Units).

  • La U har tappat två oerhört viktiga offensiva pjäser.
  • Audax Italiano har vunnit 8 matcher i rad.
  • Sergio Santos är stekhet. Ett fysiskt praktexemplar som kan avgöra matcher på egen hand.
  • Audax resultatrad innan uppehållet.

Har du inget konto hos 10Bet kan du skapa ett HÄR!

  • Sätt in upp till 2.000 SEK
  • Få 50% i insättningsbonus, upp till 1.000 SEK
  • Omsättningskrav: 8x Insättning + bonus
  • Minimum odds: 1.8
Categories: Spelrek

0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *