Spelrek 8/9 till Finland-Italien: Ettan mot tvåan!

Published by OskarJ on

Finland
Oavgjort
Italien
coolbet
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.500 SEK
 • Omsättningskrav: 6x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Speltips

 • Match: Finland-Italien
 • Datum: 8 september
 • Tid: 20:45
 • Speltips: Under 2.5
 • Odds: 1.64
 • Units: 3/5 units
 • Spelbolag: Coolbet

Hallå där! Senaste två spelen har suttit och det börjar ordna upp sig i september. EM-kvalet börjar lida mot sitt slut och det börjar bli viktiga matcher. Tvåan Finland som har gjort ett bra kval möter Italien som leder gruppen efter fem raka vinster.

Pukki är stekhet!

Finland har öppnat detta EM-kval på riktigt fint sett, endast en förlust på fem matcher och det var borta mot just Italien. På fem matcher har man endast släppt in två mål och det är just i den bortamatchen mot Italien, men har inte mäktat med mer än sju mål framåt där Teemu Pukki gjort fyra av dom. Finland har ett tufft schema kvar med Grekland och Bosnien på bortaplan. På hemmaplan är man riktigt starka senaste torsken kom 16 juni 2017 mot Ukraina, så hemmastarkt är man. Finland har också hållit nollan i åtta raka matcher hemma i Finland, starkt! Finland är sällan iblandande i målkalas, senaste 13 matcher har slutat med under 2.5 mål.

Truppen? Ja, man måste ju nämna Teemu Pukki som är stekhet i både Premier League som landslag. Utöver honom är det inga skrämmande lag Finland har, kapten Tim Sparv har gjort över 70 landskamper dock är han avstängd här, Häckens mittback Joona Toivio är given i försvaret och svenskbekantingen Jere Uronen återfinns troligen i startelvan ikväll. Målvakten Lukas Hradecky lirar till vardags i Leverkusen och är en riktigt starkt målvakt.

Finland har fem pinnar ner till Bosnien och ett kryss ikväll är ett drömresultat för finnarna, man vet att man är starka hemma och har bra defensiv. 15 grader och regn är vad som gäller och det är direkt inget superväder. 

Fem raka med Manchini

Italien har nio landskamper utan torsk och leder sin grupp med maximala 15 pinnar. Senaste matchen var man illa ute borta mot Armenien men avgjorde med två snabba mål på slutet. Italien har åtta pinnar ner till Bosnien och jag skulle säga att man nästan är klara för VM. Manchini har verkligen fått fart på laget, 16-2 på fem matcher är målskillnaden och det är riktigt bra. Vi vet ju sen tidigare att Italien är stabila bakåt men nu har man även fått fart på målskyttet.

Ja, Italien har väldigt många spelare att välja bland. Till kvällens match är Veratti avstängd pga för många varningar, även ett par backar saknas men man kan fortfarande ställa ett defensivt starkt lag. Donnarumma i mål är en världsmålvakt redan nu, kaptenen Bonucci tar ett stort ansvar som mittback. Framåt är det ganska klent med endast 40 landskamper på samtliga mittfältare. Andrea Belotti fick chansen senast och gjorde två mål, troligen får han chansen igen. 

Nej, Italien är favoriter att vinna denna match men som Manchini gick ut och sa i pressen ”Finland borta är svåraste matchen i gruppen” och det håller jag med om, lite skador och avstängningar gör att Roberto går för krysset här när jag läser mellan raderna.

Dagens speltips

Ganska låga odds på Italien, jag tror det blir en tuff match. Under 2.5 mål ser jag som ett riktigt bra spel då Finlands 13 senaste matcher har slutat med under 2.5. Italien har gått över 2.5 mål 4 av senaste 10 matcherna men det var mot till exempel Liechtenstein. Upplagt för målsnålt här då båda lagen är nöjda med kryss men dom går såklart för seger.

Jag väljer därför att spela under 2.5 mål till oddset 1.64.

 • Finland släpper sällan in mål på hemmaplan
 • Senaste fem matcherna lagen emellan har slutat under 2.5 mål
 • Båda lagen har endast släppt in två mål i kvalet
 • Gör något lag mål tidigt kan det bli jobbigt

Oddset hittar vi hos Coolbet som erbjuder en bonus upp till 500 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *