Spelrek 9/8 Oskarshamn – Växjö: Har SHL-nykomlingen chans?

Published by Timmy on

Oskarshamn
Oavgjort
Växjö
 • Insättning: 1.000 SEK
 • Bonus: 1.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.80

Speltips

 • Match: Oskarshamn - Växjö
 • Datum: 9 augusti
 • Tid: 19:00
 • Speltips: Växjö -1,5
 • Odds: 1.93
 • Units: 2,5/5 units
 • Spelbolag: Bethard

Igår lade jag mitt första hockeyspel för säsongen och det blev succé direkt. Frölunda besegrade HV71 med 4-3 efter förlängning och därmed satt BLG2M till 1,90 busenkelt. Spelet var dessutom min sjunde (!) raka vinst på Spelrek.se, vilket är tangerat personbästa. Jag lyckades med sju raka spel även under ishockey-VM 2019 innan sviten tog stopp.

I kväll rullar hockeyförsäsongen vidare. Jag hämtar ett spel från Be-Ge Hockey Center där SHL-nykomlingen Oskarshamn tar emot det rutinerade stjärngänget Växjö Lakers.

Förlust mot division 1-lag

Oskarshamn startade sin försäsong under onsdagen då SHL-nykomlingen tog sig an det medelmåttiga division 1-laget Nybro. Otroligt nog föll SHL-laget med 2-4 och var stundtals riktigt usla. Jag vet, det är bara försäsongshockey, men oavsett seriespel eller träningsmatch ska ett SHL-lag besegra ett mittenlag i division 1 alla dagar i veckan. 

Nykomlingen såg otroligt ointresserade och nonchalanta ut, vilket är ganska ovanligt för en SHL-nykomlingen. De lagen brukar gasa på från start för att sätta sig i respekt inför seriespelet. Någonstans ringer det ändå en varningsklockan i mitt huvud trots att det bara är en träningsmatch. 

Flera viktiga kuggar har lämnat Oskarshamn under sommaren samtidigt som ett flertal nya spelare har anslutit till truppen. Dock är det inga jättenamn man plockat in, utan laget känns tunt. Jag har otroligt svårt att se detta Oskarshamn lyckas undvika negativt kval i vinter.

Med tanke på den stora spelaromsättningen, orutinen från spel på högsta nivå samt saknaden av stjärnglans tror jag inte Oskarshamn lyckas rubba Växjö i afton trots att det är en träningsmatch.

Trupp för nytt SM-guld

Så var det dags för Växjö att spela sin första match för säsongen. Lakers har tränat på bra under veckan och det verkar redan vara en harmonisk och självsäker trupp. 

Växjö har, som vanligt, tappat flera tongivande namn, men har värvat in många stjärnor och talanger som absolut kan bära den småländska klubben till ett nytt SM-guld. Spelare som Linus Nässén, Marcus Davidsson och Jonas Engström har anslutit till truppen, men framför allt stjärnspelarna Tim Erixon, Emil Pettersson, Richard Gynge och Mathew Bodie. Lägg där till att man redan har stora namn som Viktor Fasth, Oliver Bohm, Daniel Rahimi, Roman Horak, Erik Josefsson och Brendan Shinnimin i truppen. Växjö har onekligen ett mycket bra lag på pappret. 

Tränaren Sam Hallam har en förmåga att plocka fram det bästa av varje spelare. Lakers kommer lägga stort fokus på defensiven och kvalificerade målchanser kommer naturligt med en välfungerande defensivt samtidigt som man har många otroligt skickliga offensiva spelare som vill göra mål på allt oavsett om det är träning, försäsongsmatch eller slutspel. 

Känslan är att Växjö kommer göra en stabil förstamatch och vinner med 1-3/1-4.

Dagens speltips

Det är ”bara” en försäsongsmatch, men det är lik förbannat  50 vinnarskallar på isen som kommer göra upp under 60 minuter i Be-Ge Hockey Center i afton. 

Jämför vi trupperna position för position så är det klasskillnad rakt igenom. Det är inte många Oskarshamn-spelare som hade gått in i Sam Hallams stjärngäng. Växjö har en betydligt hårdare konkurrens i laget, vilket i sin tur bör generera i att varje spelare kommer maximera sin prestation för att ta en plats i laget lagom till seriestarten om drygt en månad.

Jag väljer därför att spela Växjö -1,5 till oddset 1.93.

 • Växjö har ett betydligt skickligare lag än Oskarshamn
 • Oskarshamn saknar spets samtidigt som Lakers har massvis
 • Växjö har hårdare konkurrens om platserna i laget, vilket bör öka kvaliteten
 • Oskarshamn har redan en match i benen och spelar på hemmaplan

Oddset hittar vi hos Bethard som erbjuder en bonus upp till 1000 SEK för nya kunder. 
Missa inte vår lista samtliga sportbonusar.

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *