PSG vs Dortmund

Speltips: PSG

Spelstopp: 21.00

Odds: 1.84

Units: 4/5

Hallå där! Gårdagen gick super med över 2.5 mål i Valencia-Atalanta, som väntat blev det massor av kassar. Nu är det dags för åttondelar igen och det är PSGs tur att jaga mål, man har 1-2 att försöka vända inför tom publik i Paris. Häng med på analysen om fighten här nedan!

PSG gör över tre mål i snitt per hemmamatch!

Med elva omgångar kvar att spela i Ligue 1 har PSG nästan fixat ligatiteln, man ligger tolv pinnar framför jagande Marseille med en match mindre spelad. Det har varit så ett par år nu, PSG har dödat ligan rätt tidigt in på säsongen och då har Champions League blivit lidande. Paris är ett av Europas målgladaste lag, framför allt hemma i Paris där man har det sjuka målsnittet på 3.28 denna säsong. Gruppspelet vann man ganska överlägset framför Real Madrid där man hade riktigt starka 17-2 i målskillnad på sex spelade fighter.

Meunier och Veratti kommer att missa fighten på grund av för många gula kort. Mbappe har känt sig risig senaste dagarna och är ett stort frågetecken även mittbacken Thiago Silva dras med skavanker. PSG har en otroligt fin offensiv med namn som Neymar, Icardi och Di Maria. 

PSG måste göra mål och det har man endast misslyckas med en gång på hela säsongen. PSG har en av Europas absolut vassaste offensiv och jag tror man kommer att avancera i mötet med Dortmund trots 1-2 i baken. Det enda minuset här är att publiken uteblir och det kan påverka spelarna negativt. PSG har även aldrig torskat mot ett tyskt lag på hemmaplan, sex vinster och en oavgjort.

Dortmund går mot en riktigt fin säsong!

Borussia Dortmund ligger för tillfället fyra pinnar bakom ledande Bayern i Bundesliga och då har man Bayern kvar att möta på hemmaplan. Dortmunds form är riktigt fin med fem raka segrar och endast släppt in två mål på dessa fem kamper. Senaste matchen i Dortmund var en ganska jämn fotbollsmatch där Håland var skillnaden, PSG hade några farliga lägen men tyskarna lyckades vinna med 2-1.

Marco Reus och Thomas Delaney kommer att missa fighten, det är två mittfältare som nästintill är givna i laget. Även Dortmund har en mycket fin offensiv med pjäser som Sancho, Håland, Hazard och Julian Brandt. Mats Hummels är en försvarsgeneral och är otroligt viktig för Dortmunds försvar.

Dortmund har alltså 2-1 att gå på i Paris, men det är egentligen ingenting, det räcker med att Paris vinner med 1-0 så är äventyret över för de gula. Dortmund är ett lag som verkligen kan störa alla lag på denna scen, men jag tror PSGs anfall kommer att ställa till stora problem för Hummels och Co.

Dagens speltips

PSG till nästan två gånger degen på hemmaplan händer inte många gånger per säsong, så enligt mig är det bara att hugga. Om Neymar är på spelhumör kan han stänka dit mål på egen hand. Coach Tuchel vet hur Dortmund spelar, då han tidigare varit boss över tyskarnas lag. Jag tror PSG vinner matchen och avancerar till en kvartsfinal. Lycka till!

  • PSG har över 3 mål i snitt på hemmaplan i år
  • PSG har en av Europas bästa offensiv
  • Formen är god för PSG
  • Ingen publik och att PSG redan dödat ligan och inte spelat "viktiga" matcher på ett par veckor.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.