Real Madrid-Manchester City

Speltips: Real rak och Real Madrid DNB

Spelstopp: 21:00

Odds: 3.00 och 2.18

Units: 2/5 och 4/5

Napoli och Barca spelade 1-1 och därmed satt underspelet fint! Riktigt skönt och vi kan hoppas att det var ett trendbrott efter den senaste tidens halvdana resultat. Ikväll rullar CL vidare med stormatch på Santiago Bernabeau.

Real Madrid

Kommer till den här matchen med lite halvknackig form. Förlust borta mot Levante i helgen och 2-2 hemma mot Celta Vigo i matchen före har gjort att Barca gått om Real i toppen av La Liga. De kommer sedan mötas på söndag och visst kan det störa marängerna lite här, men Real under Zidane har tidigare visat att man är experter på att varva upp när det behövs som mest. 

Real har spelat 17 matcher på hemmaplan denna säsongen och endast förlorat en, i cupen mot Sociedad. Även om motståndet är tufft här så har jag svårt att se att de skulle förlora en CL-åttondel på hemmaplan. Jag tycker att de ska ses som favoriter att vinna den första matchen. 

Manchester City

Hur reagerar Man C på UEFAs besked om att de stängt av två år från allt europeiskt cupspel? Det skulle kunna bli en tändning som hjälper dem att gå långt i årets turnering, men det kan också bli en börda för dem att veta att det är i år eller ”aldrig” som gäller. 

City har inte riktigt gått att känna igen den här säsongen. Framförallt har försvarsspelet varit dåligt men har stabiliserats sedan Laporte kom tillbaka. Formen verkar vara på väg upp igen efter två raka förluster mot Man U och Spurs. Här tror jag att Guardiola och City kommer vara mycket nöjda med ett resultat, gärna oavgjort med gjort mål. De vet vad de kan på hemmaplan och känner ingen stress att försöka avgöra matchen redan i första mötet. Därför tror jag att City kan bli något avvaktande i jämförelse mot vad vi är vana vid. 

Dagens speltips

På förhand ett helt jämnt dubbelmöte i mina ögon och jag har svårt att förstå oddsättningen på att City ska avancera där samtliga stora bolag är under 1.50. Särskilt i denna första matchen i Spanientror jag att Real kommer försöka sätta tonen och föra spelet från start. Inte säkert de lyckas vinna men att få så här bra odds på Real hemma gör att jag måste prova två spel på dem. 

Därför spelar jag Real rak till oddset 3.00 och  Real DNB till oddset 2.18.
Oddset hittar vi hos Unibet som erbjuder 100 % upp till 2.000 SEK

  • Real stabila på hemmaplan, endast 1 förlust på 17 matcher
  • Real vana att varva upp när det gäller som mest
  • Man C har inte samma rutin från att gå långt i CL
  • Man C har bättre form än Real

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.