Ebden/Paes vs Sitak/Sharan

Speltips: Sitak/Sharan

Spelstopp: Cirka 15:00

Odds: 1.70

Units: 4/5 U

Hallå där! Tennisrekandet har varit riktigt bra sista tiden, igår gick dubbeln i Frankrike in, idag kör vi en dubbelmatch i Indien. Det är hemmaspelaren Paes som spelar tillsammans med Ebden, dom möter Sitak/Sharan, där Sharan också är hemmaspelare. Matchen kommer att spelas runt 15:00, beror på hur dom tre singelmatcherna innan går, eller rättare sagt hur lång tid dom tar.

Ebden spelar med en riktig legendar

Matthew Ebden är från Australien, han är född 1987, hans medspelare i denna tävling är en riktig legendar. Leander Paes är född 1973 i Indien, han spelade sin första proffsmatch på ATPtouren 1991. Ebden är en duktig singelspelare och har varit topp 50, han är även skicklig i dubbel där han har varit 57a som bäst men nu halkat ner till 121a plats. Leander Paes har varit världens bästa dubbelspelare i många år, han har hela 57 titlar, men senaste titeln kom 2015. Just nu är han e på 117e plats på rankingen, och förra året höll han till som oftast på Challengertouren. Ebden/Paes spelar inte jättemycket dubbel tillsammans.

Ebden är en ganska stor tennisspelare, 187 centimeter,  han är en bra serve och en skicklig forehand. Han har startat 2020 ganska knackigt, där semifinalen med Robban Lindstedt är den bästa meriten. Leander Paes har inte spelat något i år, han är ”bara” 178 centimeter lång och spelar med enhandsbackhand. Han har en känsla som inte är på denna jord, det är därför han kan spela vid en ålder på 46. Han har dock blivit lite sämre på sista tiden och är inte alls lika bra som han varit. Serven har försämrats och slagen är lite sämre, men känslan finns fortfarande kvar. 

Det börjar lida mot sitt slut för Paes, men vilken karriär han har haft. Jag tror inte man har en chans idag mot två bra dubbelspelare. Det var egentligen bara med Benoit Paire han hade kemi med förra året, annars var det en ganska risig säsong. Ebden hade en ganska OK dubbelsäsong förra året, men då tillsammans med Robban Lindstedt.

Sitak/Sharan har spelat ihop drygt ett halvår

Sitak/Sharan är två killar som endast spelar dubbel och gör det bra. Sitak är från Nya Zeeland medan Sharan är från Indien. Båda killarna ligger idag runt 50 i världen men har varit ett tjugotal placeringar bättre. Båda dessa herrar har fem titlar var, men ingen tillsammans. I år har man hunnit spela tre tävlingar tillsammans, där man har matchstatsen 2-3. Senast i Australian Open vann man första rundan och hade häng på Soares/Pavic.

Sitak är en spelare som lirar aggressivt, har en bra serve och fina returer och en bra känsla framme vid nät. Sharan är vänsterhänt och servar fint och har bra returer. Det är perfekt kombo att Sitak är högerhänt och Sharan vänsterhänt. Killarna har egentligen gjort fem bra dubbelmatcher i år, man har framförallt servar riktigt stabilt och vinner över 70% när man prickar in förstaserven. 

Sitak/Sharan är andraseedade i denna tävling och jag ser inte hur man ska torska första rundan. Visst, Paes har varit bra men håller inte måttet. Tror att Sitak/Sharan returnerar alldeles för bra. Sharan vann här förra året tillsammans med Roman Bopanna. 

Dagens speltips

1.70 på Sharan/Sitak tar jag direkt, hade dom inte spelat på Paes hemmabana så hade detta varit maxbet. Jag ser inte hur Paes/Ebden ska lösa detta, Paes är trots allt 46 år och servar ganska dåligt. Sharan/Sitak har gjort en helt okej säsongsinledning och får anses som favoriter att plocka hem hela tävlingen. Sharan/Sitak har sett väldigt motiverade ut så här långt, och var nära att plocka Soares/Pavic i Australien. Lycka till!

Därför spelar jag Sitak/Sharan till oddset 1.70.
Oddset hittar vi hos Betfair som erbjuder 100 % upp till 1.000 SEK

  • Paes har en svag andraserve
  • Sitak/Sharan servar bra
  • Sitak/Sharan är det bättre dubbelparet
  • Paes är en legendar och kommer ha publiken med sig och när matcherna i dubbel spelas korta kan det sämre laget ha större chans. När jag skriver korta menar jag att vid 40 lika är det avgörande boll och eventuellt avgörande set spelas först till 10 poäng.

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.