Vitality vs ENCE

Speltips: Vitality -1,5

Spelstopp: 22:00

Odds: 2.20

Units: 3

Matchen emellan NiP och Spirit har nyligen börjat och NiP lyckades vinna första kartan med 16-14 och vi hoppas att de lyckas plocka upp andra kartan också för att vårt första speltips ska gå in! Kartan blev vald av av Spirit, vilket bådar gott eftersom de såg extremt heta ut på Vertigo igår emot Astralis. 

Ett ruttnande ENCE

ENCE sparkade sin IGL i September förra året. Innan det hade de tagit sig till en major final, vunnit en BLAST turnering samt tog sig till finalen i Chicago. Efter detta har den enbart tagit sig till en final i en turnering som inte kan anses som något annat än tier 2. De kom sist i Dreamhack open Anaheim, de kom sist i ICE Challenge. Två turneringar som var långt ifrån stackade med världens bästa lag.

De spelade Spirit i första mötet här i Esl Pro League och förlorade relativt övertygande. Mötet blev 2-0 totalt men de lyckades få 14 rundor på den andra kartan, men karta ett däremot hade de inte en chans på och de blev fullständigt krossade 16-2 ÄVEN fast Spirit fick börja på T sidan av Inferno.

Hur lång period med "smekmånads" CS kan Vitality ha?

Vitality har precis fått in en ny femte spelare och misutaa gjorde det väldigt bra. Man ser även skillnaden på Apex direkt han gått över till IGL’andet. Han fick fortfarande ordentligt med kills, men han hade nästan trippelt så mycket flash assister som sina lagkamrater, något som är väldigt positivt för en spelare som IGL’ar för ”första” gången!  De fick det väldigt tufft på första kartan när de låg under 8-2 på CT-sidan av Vertigo. De lyckades få till sex rundor på sin CT sida och det var precis vad de behövde. På sin T sida lyckades de vinna 10-5 och vann totalt kartan med 16-14. Efter att den stenen släppte ifrån deras bröst spelade de mycket bättre på sin egen karta som var Nuke.

Vitality var i kontroll under hela andra kartan när de fick de första fem rundorna och lyckades sedan mer eller mindre tradea ut resterande rundor och fick en 10-5 halva på sin T sida av nuke, en karta som är en av de få kvar som är relativt CT-sidade. På sin egna CT-sida förlorade de pistolen men lyckades sedan vinna sex av de följande åtta rundorna och stänga kartan redan när Godsent bara hade 8 rundor.

Dagens speltips

Vitality som faktiskt visade på styrka när de lyckades komma tillbaka på första kartan emot Godsent är extrema favoriter i detta möte. Jag ser inte att ENCE som har blivit sämre och sämre för varje match de spelat helt plöstligt ska lyckas slå ett relativt väletablerat lag, som har världens bästa spelare 2019 på sitt lag. Det faktum att Zywoo inte nödvändigtvis spelade bra på första kartan är också till fördel för fransmännen, då han spelar bra 19/20 kartor, är oddsen att han kommer vara bästa spelaren på servern i detta möte.

Därför spelar jag Vitality -1,5 till oddset 2.20.
Oddset hittar vi hos Bet365 som erbjuder 100 % upp till 1.000 Spelkrediter

  • Vitality har världens bästa spelare 2019 på sitt lag.
  • Ence ser ut att bara bli sämre och sämre för varje möte de spelar.
  • Vitality har fortfarande ett äss i rockärmen med misutaaa.
  • Matchen spelas online och ifall ENCE får en bra start kan det bli svårt att vinna 2-0

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.