Speltips på NFL

Amerikansk fotboll är en av de största sporterna i USA men har inte riktigt fått stor spridning runt om i världen. Trots att få svenskar tittar regelbundet så samlas tusentals varje år under Super Bowl när årets vinnare ska koras.

NFL

Amerikansk Fotboll är inte jättestor i Europa men åker du över till USA så är det största sporten i landet. Det var år 1920 som NFL grundades. Sporten går ut på att göra så mycket poäng som möjligt, och poängen får du genom att ta bollen förbi End zone (målområde), andra sättet är att sparka bollen emellen den jättestora ställningen som finns på båda sidorna på planen. Ett lag innehåller allt från 45 till 55 spelare vilket gör att laget är enormt stort med spelare och staben. Det är oerhört mycket pauser i sporten, effektiv speltid är ungefär 10 sekunder per spel sen är det paus i cirka 1 minut och sedan håller det på så. Planen är cirka 110 meter lång och 49 meter bred och spelas på hybridgräs som oftast. Planen och antal spelare är taget från den vanliga fotbollen. Dom elva spelarna som finns på planen har olika roller, dom viktigaste rollerna är:

Quarter Back (QB) – Nästan den viktigaste spelaren på planen, härföraren. Han får bollen och lämnar över den till en springande spelare eller försöker passa till en medspelare och tjäna meter.

Running back (RB) – Också otroligt viktig spelare, Running backen springer med bollen, han får passning av quarter backen.

Det var ett exempel på spelare som finns på planen, det är olika uppsättningar på offensiva spelet och defensiva spelet.

Säsongen är uppdelad i olika delar:

Försäsong – Mellan augusti och september varje år spelas försäsongsmatcherna mellan NFL lag. Proffsen kanske spelar max en kvart per match och resten får dom lite mer orutinerade spelarna lira.

Grundserie – I grundserien spelar lagen 16 matcher på en 17-veckors period. Matcherna brukar vara lagda på söndagar. Varför det inte spelas mer matcher är enkelt, det är en stor skaderisk och fler matcher i veckan hade inte funkat i denna sport.

Slutspel – Sex lag från varje division bildar ett 16lags slutspel. Matcherna spelas i bäst av en och det bäst rankade laget i grundserien har hemmaplansfördel. Dom två bästa lagen som blir kvar spelar Super Bowl som brukar spelas tidigt i februari.

Inga lag kan åka ur NFL men det är inte helt omöjligt att något lag tillkommer likt NHL i hockey. Alla storstäder har ett NFL lag, och varenda arena i serien håller högsta klass.

Speltips på NFL

Amerikanska Fotboll är oerhört stor framför allt i USA och NFL som ligan heter. Det finns dessvärre inte massor av ligor att betta på när det kommer till Amerikansk Fotboll. Den allra största bettingen är på NFL och varje lag spelar ungefär en match per vecka. När det är NFL omgång så finns det massor av spelalternativ. Spelbolagen börjar få igång mer ligor än just NFL och det är bara kolla på just din bettingsida vad som erbjuds. Dom vanligaste spelen på amerikansk fotboll är:

Matchresultat – Vem vinner matchen?

Handicap – Som vilken sport som helst, vilket handicap får ditt lag ha?

Över/under spel – Över/under spelen på antal poäng är det största spelet, det finns dock över/under spel på olika spelare med allt från hur många meter man springer till hur många touchdown man gör.

Det är bara tre exempel och dom tre största spelalternativen som finns men en NFL match brukar ha ungefär 150 spelalternativ, så kika hos ditt spelbolag och kolla vilka spel som erbjuds. Då vi inte regelbundet erbjuder NFL speltips så rekommenderar vi dig att kika in då och då för att se vad som erbjuds.

Tävlingar i Amerikansk Fotboll

Ja, Amerikansk fotboll finns nästan i hela världen men det är i USA som den är som störst. Europa blir bättre och bättre men det finns ingen liga i Europa som är i närheten av vad som finns i USA.

NFL – Är en förkortning av National Football League, världens största liga. Snittpubliken förra året var över 60 000 personer. Det är 32 lag i den högsta ligan, indelade i två olika divisioner, lagen spelar 16 matcher i grundserien och därefter vankas slutspel. Matcherna spelas i fyra kvartar x 15 minuter, efter två kvartar blir det halvlek och man byter sida. Dom två bästa lagen i ligan får spela finalen som heter Super Bowl, det är världens största klubblagsevent. Över 90 miljoner människor följde matchen live förra året. Här erbjuder vi då och då NFL speltips.

NCAA – Collegefotboll från USA där skolor möts, det är inga renodlade serier som spelas utan skolorna är indelade i divisioner. Den ligan går även att betta på och det är otroligt mycket folk som följer NCAA, publikrekordet på en match är över 150 000 åskådare.

EM/VM – Det spelas även EM och VM i Amerikansk fotboll, och det spelas vart fjärde år.

Superserien – Här är Sveriges bidrag i den amerikanska fotbollen, det är faktiskt endast sex lag som får spela den högsta serien i Sverige, men serien blir bättre och bättre och det är inte omöjligt att amerikanska spelare kommer hit.

Streaming NFL

Streamingen av Amerikansk fotboll är svår, det är egentligen NCAA och NFL som varje match sänds på. Rättigheterna på NFL har Viaplay och dom brukar även ha studio vissa dagar. Dessvärre har inget bettingbolag rättighet till att visa någon amerikansk fotboll. Stockholm Mean Machine vann 2019 men annars är det Carlstad Crusaders som har varit bäst under 2010 talet.

För att hitta statistik samt resultat från NFL så rekommenderar vi dig deras officiela sajt : https://www.nfl.com/

Svenskar i NFL

Det är ovanligt med europeer i NFL och otroligt ovanligt med svenskar. Det är faktiskt endast åtta svenskar som har fått testat på spel i NFL. Ola Kimrin var den senaste svenskan att spela i NFL, det var år 2004 som han spelade fem matcher som Kicker för Washington Redskins.

Är du intresserad av att skriva NFL speltips för oss så tveka inte att höra av dig!

Spelbolag som erbjuder Spel på NFL

Vi har recenserat samtliga spelbolag som erbjuder spel på NFL
Vi har betygsatt och listat aktuella bonusvillkor!

5/5

100 % upp till

2.000 SEK

6x omsättningskrav

4.5/5

100 % upp till

1.000 SEK

10x omsättningskrav

LeoVegas
5/5

100 % upp till

1.000 SEK3

8x omsättningskrav

speedybet
5/5

100 % upp till

2.000 SEK

8x omsättningskrav

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.