Timmys Snöboll – vecka 30

Published by Timmy on

Förra veckan dog vi på dag #2 och denna vecka gör vi återigen ett nytt försök. Vi riktar blicken mot LeoVegas som har en populär plattform. Som oddsleverantör har man Kambi som flertalet stora spelbolag använder sig av, som bland annat Unibet

Som ny kund blir du erbjuden en insättningsbonus på 100 % upp till 2.000 SEK

LeoVegas
 • Insättning: 2.000 SEK
 • Bonus: 2.000 SEK
 • Omsättningskrav: 8x bonus
 • Minimum odds: 1.50

Snöboll #1

Ny vecka, vilket innebär ny snöboll. Förra veckan tog det stopp under dag två, trots att min rek (egentligen) var klockren. Snöpligt slut på matchen, men så är det ibland. Det kommer alltid en ny vecka med nya möjligheter. Precis som förra veckan startar jag med att lita på Hammarby.

Hammarby har hittat formen och har vunnit två raka matcher och gjort sanslösa nio (!) mål på dessa. Stockholmsklubben är även det laget som gjort flest mål i hela Allsvenskan. Bajen, som är ett av seriens bästa hemmalag, är obesegrade i sin hemmaborg och möter i kväll Elfsborg som är ett av seriens sämsta lag på resande fot. Faktum är att Borås-laget endast vunnit en av åtta bortamatcher hittills under säsongen. Att de skulle lyckas vinna kvällens match mot Hammarby ser jag inte som jättetroligt. Inte heller att de skulle lösa ett kryss.

Hammarby rak känns given, men ger bara 1,45. Med tanke på att Hammarby har en målskillnad på 9-4 på sina två (!) senaste matcher och har gjort flest mål i hela Allsvenskan så lägger jag till Ö2,5 mål i matchen. Det innebär att spelet sitter vid 2-1, 3-1, 3-0, 4-0 och så vidare. 2/3-1 känns inte alls orimligt. 

Bajen har 15 raka hemmamatcher utan förlust där elva av matcherna har slutat med vinst. Linan på Ö2,5 mål har gått in i smått otroliga 9/11 senaste hemmamatcherna. 

Samtidigt som Hammarby gör en hel del mål framåt så släpper de in otroligt många bakåt. De har släppt in hela 22 mål på 15 matcher, vilket är en mindre smickrande siffra. Bajen släppte in två mål mot Sundsvall senast och två mål mot Falkenberg på hemmaplan innan dess. Båda dessa motståndare ligger i botten av Allsvenskan. Elfsborg snittar över ett mål per match och kan mycket väl hitta nätmaskerna i Stockholm under måndagskvällen.

Trots Elfsborg usla facit på bortaplan har laget gjorde mål i 5/7 senaste på resande fot. Lägg därtill att man gjort mål i 5/6 senaste bortamatcherna mot Hammarby. 

Jag väljer därför att spela Hammarby+Ö2,5 till 2,00 gånger pengarna. Känns klockren!

Speltips

 • Match: Hammarby - Elfsborg
 • Datum: 22 juli
 • Tid: 19.00
 • Speltips: Hammarby+Ö2,5
 • Odds: 2.00
 • Insats: 250 kr
 • Spelbolag: LeoVegas

Snöboll #2

Steg 1 på ”Timmys Snöboll” satt hur enkelt som helst då Hammarby besegrade Elfsborg med smått otroliga 5-2 under måndagskvällen. Bajen hade 3-0 redan efter 31 minuters spel och redan då räknade jag kallt hem spelet.

I kväll försöker vi rulla snöbollen ännu större med hjälp av ett spel från Champions League-kvalet där två målglada lag gör upp i ett hett möte.

Jag väljer att vända blickarna mot kvalmatchen mellan PSV – Basel. PSV:s säsong har inte kommit igång ännu medan Basel spelat en match i den inhemska ligan. Det brukar kunna leda till en hel del misstag och således målchans efter målchans då lagen saknar matchtempo. Dessutom är såväl PSV som Basel två otroligt offensivt skickliga lag där defensiven blir lidandes allt som oftast. Lite som Hammarby igår, faktiskt. 

PSV har löst linan på Ö2,5 mål i 9/12 senaste matcher medan Basel löst linan i smått otroliga 15 (!) raka matcher. Det är såklart helt ofattbara siffror från schweizarna som älskar målkalas.

Basel har gjort osannolika 47 mål (!) under den nyss nämnda perioden. Det ger ett målsnitt på sanslösa 3,13. Det ska även tilläggas att laget bara hållit nollan i en av sina elva senaste matcher. Självklart är det står skillnad på PSV borta än Thun hemma, men att Basel ska lyckas peta in en boll mot ett mindre bra försvarslag som PSV är absolut ingen omöjlig bedrift.

PSV bjöd på en strålande offensiv under fjolåret och öste in mål. Under försäsongen har laget haft det aningen tyngre med målskyttet då man ”bara” gjort fem mål på fyra matcher. De har även släppt in fem mål bakåt. Det ska dock tilläggas att stort fokus har legat på kvällens match.

Nu är det säsongens första tävlingsmatch och det nederländska laget vet självfallet om att Basel är ett mycket offensivt skickligt lag. PSV vill ha med sig ett så bra resultat som möjligt inför returmatchen i Schweiz, vilket bör betyda att stort fokus kommer läggas på att göra mycket mål framåt eftersom det är det som högst troligen kommer krävas i detta dubbelmöte lagen emellan.

Senast de båda lagen möttes (2015) lyckades PSV vinna med uddamålet 3-2 på hemmaplan. Jag ser gärna en repris av den matchen under tisdagskvällen och en fortsättning av min snöboll.

Jag tycker därför spelet på Ö2,5 mål i matchen till 1,78 är väldigt fint.

Speltips

 • Match: PSV - Basel
 • Datum: 23 juli
 • Tid: 20.00
 • Speltips: Ö2,5 mål
 • Odds: 1.78
 • Insats: 500 kr
 • Spelbolag: LeoVegas

Snöboll #3

Även gårdagens spel på snöbollen satt enkelt då PSV besegrade Basel med uddamålet 3-2. Snöbollen växer sig således allt större i sommarvärmen. I kväll är det mycket Champions League-kvalmatcher, men trots det väljer jag ett spel i den norska andradivisionen. 

Match: Sogndal – Start

Jag älskar den norska andraligan. Lagen tutar och kör och det är ofta målkalas i matcherna. I afton möter nian Sogndal fyran Start i en spännande match. Det är två formstarka lag där endast fem poäng skiljer lagen åt. Räkna med att de båda lagen kommer gå för seger under onsdagen. 

Såväl Sogndal som Start öser in mål framåt, men släpper även in en hel del bakåt. Sogndal, som agerar hemmavärd i kväll, har smällt in hela 27 mål på 13 matcher, men har även släppte in mindre smickrande 23 mål. Start har gjort 25 mål framåt och släppt in 18 mål bakåt. 

Sogndals hemmamatcher brukar allt som oftast sluta med målfyrverkeri. Faktum är att laget har en målskillnad på ofattbara 23-13 (!) på sju matcher hittills under säsongen. Det ger ett målsnitt på 3,29-1,86 per match. Kristiansand-laget, Start, har endast spelat fem matcher på resande fot under säsongen och har en målskillnad på 8-8 på dessa. Även det ger ett relativt högt målsnitt.

Sju raka matcher har slutat med Ö2,5 mål för Sogndals del och fem raka för kvällens bortalag, Start. Att det blir målkalas även i kväll är något jag räknar med. Sogndal har en målskillnad på 19-14 under den nyssnämnda perioden och Start 11-10 på sina fem senaste matcher. Galna siffror!

Sogndals fyra senaste hemmamatcher, i den inhemska ligan, har slutat på följande vis:
5-2, 4-2, 4-2, 4-2. Laget fullständigt öser på framåt och glömmer ofta defensiven, men vad gör det när man gör 4-5 mål på sina motståndare? 

Sogndal har spelat åtta hemmamatcher under säsongen (norska cupen inräknat) och har såväl gjort mål som släppt in mål i samtliga bataljer under våren/sommaren. 

Start har gjort det väldigt bra på bortaplan på slutet och vunnit tre av fyra matcher där man gjort mål i samtliga fyra och släppt in mål i tre raka bortamatcher och totalt fem raka matcher med hemmaplan inräknat. 

Ser vi till de senaste årens inbördes möten mellan Sogndal – Start så har fem raka matcher slutat med att båda lagen gör mål. Fyra av dessa fem matcher har slutat med Ö2,5 mål och i ett par av kamperna med god marginal dessutom.

Ni som har hängt med i hela texten förstår säkert vart jag vill komma. Jag tror stenhårt på målkalas samt att båda lagen gör mål då ALLT pekar på det. Såväl Ö2,5 mål samt blgm ger blygsamma odds hos LeoVegas. Spelbolaget har dessutom inte detta spel kombinerat, men många andra sajter. Jag väljer därför att lägga Sogndal Ö1,5 mål till 1,83 hos LeoVegas.

Speltips

 • Match: Sogndal - Start
 • Datum: 24 juli
 • Tid: 18.00
 • Speltips: Sogndal Ö1,5 mål
 • Odds: 1.83
 • Insats: 890 kr
 • Spelbolag: LeoVegas

Ni har väl inte missat att Spelrek har en Facebookgrupp? Där kan du dela med dig av dina egna speltips och dessutom delta i tävlingar och ta del av exklusiva speltips


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *