Topptipset

Spelstopp: 20:44

Datum: 10/3

De två första kvartsfinallagen i Champions League ska koras och allt tyder på att det blir uppstickarna RB Leipzig och Atalanta som norpar dessa platser. I tisdagens enskilda möten kan de dock stöta på patrull. Kupongen rullar sedan vidare med engelsk fotboll från de lägre divisionerna. Lurigt således men vi har självfallet lösningen mot åtta rätt!

1.  RB Leipzig VS Tottenham 

1tt

Emil Forsbergs Leipzig har kopplat greppet om denna åttondel efter 1-0 i London. Ett rättvist resultat där Tottenham, som många gånger förr denna säsong, inte kom upp i nivå. Spurs har förtvivlat svårt att få till det trots ett starkt spelarmaterial. Ingen seger på snart en månad är facit för Mourinhos liljevita manskap. Leipzig har också hackat något på slutet men känslan är att vikten lagts på detta möte. Forsberg har fått något mer speltid på slutet men lär troligen inte starta här. Det mesta talar för att tyskarna löser avancemanget, men streckas ettan över 65% välkomnas garderingar.

2. Valencia VS Atalanta 

12tt

Dessa kombattanter gick en jämn duell på San Siro för tre veckor sedan där det dock var stor skillnad i effektivitet. Atalanta satte inte mindre än fyra bollar i nät bakom Jaume Domenech i Valencia-målet och kunde koppla ett järngrepp om kvartsfinalplatsen via 4-1. Los Che är hemmastarkt men här minskar faktorn då matchen kommer spelas inför tomma läktare. Vi kan dock räkna med ett spansk hemmalag som går med full fart framåt, även om det inte lär räcka till avancemang. Flera mål att vänta på Mestalla och då lockar gaffen (etta-tvåa) klart mest.

3.  Blackpool VS Tranmere

1tt

Tranmere har greppat sista halmstrået till nytt League One-kontrakt efter två raka vinster. Nykomlingarna från Liverpool har dock alltjämt sex pinnar upp till säker mark och säsongen i stort har inte varit något vidare. Meriterade James Vaughan har varit en injektion men troligen kommer det inte räcka hela vägen till ännu en säsong i tredje divisionen för Super White Army. Blackpool kommer däremot av allt att döma spela i League One 2020/2021. De orangeklädda huserar i mitten men visar fin form med fyra raka utan nederlag. Hemma på västkusten har Charlie Adams gamla klubb tre vinster på de fyra senaste och här talar mycket ytterligare en. Ettan ser ut att bli spelvärd och är då en gedigen spik.

1.  RB Leipzig VS Tottenham 

1tt

Emil Forsbergs Leipzig har kopplat greppet om denna åttondel efter 1-0 i London. Ett rättvist resultat där Tottenham, som många gånger förr denna säsong, inte kom upp i nivå. Spurs har förtvivlat svårt att få till det trots ett starkt spelarmaterial. Ingen seger på snart en månad är facit för Mourinhos liljevita manskap. Leipzig har också hackat något på slutet men känslan är att vikten lagts på detta möte. Forsberg har fått något mer speltid på slutet men lär troligen inte starta här. Det mesta talar för att tyskarna löser avancemanget, men streckas ettan över 65% välkomnas garderingar.

4.  Bristol Rovers VS Sunderland 

1x2tt

Sunderland reser ner till Bristol för att försöka befästa sin topposition i den otroligt jämna tabellen. The Black Cats återfinns på samma poäng som fyra (!) andra lag och här kan de ta sig upp jämsides med tvåan Rotterham vid seger. Formen är dock illvarslande med tre raka utan seger. Bristol Rovers har nollat under samma period och haft det otroligt motigt under en längre tid. 1-3 mot nästjumbon Southend i lördags var ett rejält lågvattenmärke. Fördel Sundeland på Memorial Stadium, men här kan det mycket väl överstreckas. Att helgardera är inte fel.

5.  Portsmouth VS Fleetwood 

1x2tt

Två av lagen som återfinns på samma poäng som Sunderland är det som ställs mot varandra på Fratton Park under tisdagen. Väldigt spännande drabbning, särskillt med tanke på att det är League Ones bästa hemmalag (poängsnitt) som ställs mot ett av ligans allra hetaste för stunden. Fleetwood har faktiskt inte förlorat på två månader. Framförallt imponerar defensiven med ynka fyra insläppta på de tio senaste. Här kommer dock den väloljade backlinjen sättas på prov när Curtis, Marquis och grabbarna sätter fart i Pompey. Värdarna är med rätta favoriter och strecken ser ut att ligga helt rätt. Då är det läge att strecka från vänster även om fler än ett tecken är välkommet.

6.  Burton VS Bolton 

1tt

Bolton, var, likt Bury, nära att tvångsdegraderas innan säsongen men klarade sig med tolv poäng avdrag. Det är en uppförsbacke den klassiska klubben där Johan Elmander spelat inte varit nära att hämta igen. Frågan är inte om The Trotters åker ur, utan när. På bortaplan ståtar de med mindre smickrande fem poäng och åtta mål framåt på 16 matcher. Givetsvis ska besökarna inte ha mycket att hämta mot ett Burton som är stabila i tredjedivisionens mittenregioner. Torts bristande form hos värdarna är ettan mer eller mindre given på Pirelli Stadium.

7.  Carlisle VS Newport County 

1x2tt

Ner ett hack till League Two där vi ska ta itu med ett möte från de nedre regionerna. Dessa klubbar löper dock ingen risk att åka ur så här handlar det mest om att spela av säsongen. Newport har stått för flera svaga bortamatcher i följd och hade fullt sjå med att slå tillbaka bottengänget Morecambe hemma i Wales senast. Carlisle ser i sin tur inte bättre ut, särskilt inte på hemmaplan där det är tredje sämst i ligan. Newport har det något vassare laget men det går inte att sätta någon vidare tilltro till gästerna på resande fot. Ytterst ovisst, helgadera!

8.  Woking  VS Barnet 

X2tt

Sist ut har vi ett spännande möte från National League, femtedivisionen. Här är Woking nykomlingar och laget från Surrey har gjort det riktigt bra i den högre tillvaron. Vinst här och The Cardinals tar sig upp på en uppseendeväckande playoff-plats. Barnet är också med i det racet även om det placerar sig först på en 13e plats. Tabellen är nämligen minst sagt haltande där det gästande Londonlaget har fyra matcher färre spelade än flera av sina konkurrenter. Bina har sett grymt bra ut under en längre tid och med en stek Simeon Akinola i offensiv riktning får de gälla som knappa, knappa favoirter. Stercka från höger där också värdet ser ut att hamna.

Omgångens säkra: Burton

Boltons bortastatistik talar för sig självt och laget har redan gett upp säsongen. Hemmastarka Burton ska bara vinna detta.

Omgångens skräll: Bristol Rovers

Sunderland ser ut att bli väl högt streckade. Med tanke på att gästerna bara vunnit sex av 16 bortamatcher under säsongen är det helt rätt att ta med skrällen Bristol Rovers här!

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.