Topptipset 14/10

Published by Oskar on

Sex landskamper från EM-kvalet och två brasilianska Série B-matcher står på schemat den här måndagskvällen. Här är analysen. Mot åtta friska rätt! 

1.    Bulgarien VS England  

2tt

England åkte på kvalets första poängtapp/förlust i torsdags då Tjeckien besegrade The Three Lions med 2-1 i Prag. Något oväntat men någon fara på taket ska det inte vara för britterna som överlag presterat väldigt väl under Gareth Southgate. Bulgarien befinner sig på en helt annan nivå. Österuopéerna har inte vunnit en landskamp på över ett år, att den trenden ska brytas mot ett revanschsuget och stjärnspäckat England känns väldigt långsökt. Även fast Kane & Co streckas hårt känns tvåan gjuten i Sofia. 

2.    Frankrike VS Turkiet  

1x2tt

I Grupp H är det seriefinal på Stade de France. Frankrike och Turkiet tog två viktiga och knappa 1-0-segrar i torsdagskväll och mycket talar nu för att Les Bleus och turkarna kommer att finnas med i EM nästa sommar. Världsmästarna imponerade inte mot Island senast och Didier Deschamps saknar alltjämt Lloris, Pogba och Mbappé. Turkiet vann faktiskt hemmamötet mot Frankrike och turkarna toppar gruppen med sex segrar efter sju omgångar. I Paris lär dock bortalaget få det svårt men då ettan streckas i största laget bör samtliga tecken plockas med. 

3.    Ukraina VS Portugal  

1x2tt

Det ser ut som att det blir Ukraina och Portugal som delar på EM-biljetterna i Grupp B. Serbien är fyra poäng bakom portugiserna och sex pinnar bakom ukrainarna, dock med en match mindre spelad än de sistnämnda. Andriy Shevchenkos gulblå landslag är obesegrade i kvalet och bortamötet mot Portugal slutade med delad pott. Visst går det att argumentera för att Europamästarna har mer spets i truppen, med bland annat Bernardo Silva och Ronaldo, men i Kiev känns det här väldigt öppet. Båda nationerna bör vara rätt nöjda med ett oavgjort resultat så utgå från mitten. 

4.    Island VS Andorra  

1tt

Erik Hamréns Island gjorde en ganska stark insats mot världsmästarna Frankrike förra veckan även fast det blev förlust med 0-1 i Reykjavik. Men det finns fortfarande en liten chans att lösa topp 2 för ö-nationen men då krävs det givetvis tre poäng mot mikrostaten Andorra, vilket Hamréns “shining”-gäng definitivt ska kunna ordna. Andorra lyckades spräcka poängnollan genom att besegra Moldavien hemma i Pyreneerna. Det säger dock inte mycket. Värt att notera är att gästerna inte tagit en enda poäng på bortaplan i kvalspel sedan 2005. Banketta!

5.    Kosovo VS Montenegro  

1X2

I Balkan-derbyt ska Kosovo gälla som rätt klara favoriter. Montenegro ser väldigt begränsade ut och någon seger i EM-kvalet har det ännu inte blivit. Bortalaget har inte gjort mål på de tre senaste EM-kvalmatcherna och utan Jovetic (skadad) ser det väldigt trubbigt ut framåt. Kosovo ser ut att vara kalibern bättre. De blåfärgade gjorde tre mål på Wembley i den senaste matchen och Kosovo har alltjämt chansen att sluta topp 2 i gruppen. Men för att EM-drömmen ska leva vidare måste värdarna lösa tre pinnar, något Bernard Challandes mannar ska kunna göra. Börja med ettan. 

6.    Moldavien VS Albanien  

2tt

Albanien ser ganska spännande ut och prestationerna i EM-kvalet har varit rätt bra från de rödsvarta. Men förlusten i torsdags mot Turkiet var sannerligen blytung där Cenk Tosun gjorde matchens enda mål på stopptid. Nu när Moldavien står för motståndet ska albanerna ha goda chanser på en snabb revansch. Moldaverna fick stryk av mikrostaten Andorra tidigare i veckan och det råder inga tvivel kring att hemmanationen är en av Europas allra sämsta. Truppen består till stor del av spelare från den inhemska ligan, Radu Ginsari är dock ett utlandsproffs men han är avstängd här. Börja med den troliga tvåan. 

7.    Moldavien VS Albanien  

1X2

Två matcher från brasilianska Série B ska även avhandlas. Atlético Goianiense, som tränas av brasse-japanen Wanger Lopes, är ett topplag i den brasilianska andradivisionen. Försvarsspelet ser väldigt pålitligt ut och faktum är att Lopes drakar endast torskat en av de 13 senaste matcherna. Sao Paulo-laget Ponte Preta är inte heller oävet och det finns en hel del rutin i truppen. Men på resande fot har bortalaget vunnit blott en av de tio senaste fajterna. Således smakar 1X riktigt bra!

8.    Moldavien VS Albanien  

1x2tt

I Sao Paulo vankas det derby! Ponte Pretas stora rival är Guarani. De grönklädda herrarna, som även kallas indianerna, placerar sig på den undre halvan av tabellen. Men på Estádio Brinco de Ouro kan definitivt Guarani lösa någon poäng mot Botafogo SP om dagen är rätt. Bortalaget befinner sig visserligen ett par poäng före indianerna i serien men när lagen drabbar samman brukar det ofta bli jämnt. Ha även i åtanke att Guarani vunnit fyra raka hemmamatcher. Gardera derbyt! 

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: England

Ett uppretat England hoppar upp på hästen igen efter förlusten mot Tjeckien. Bulgarien är ett mediokert fotbollslag som inte ska ha något att sätta emot när Kane och Sterling sätter fart. 

Dagens skräll: Turkiet

Visst talar det mesta för att Frankrike tar tre pinnar här, men Turkiet streckas så lågt att tvåan bara måste chansas med för chans på rejäla stålar. Frankrike har trots allt flera viktiga kuggar borta och Turkiet har goda minnen sedan vinsten mot fransmännen i hemmamötet. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *