Topptipset 23/12

Published by Oskar on

Det är uppesittarkväll och vad passar då bättre än att unna sig en härlig topptipskupong! Vi har gått igenom kupongen och tagit fram våra speltips!

Tottenham smyger med uppe i toppen av Premier League och ligger endast 6p bakom serieledande Liverpool. Nu åker man till Goodison Park och ska besegra ett Everton som endast plockat 2 poäng under december, då har man dock mött City och Liverpool på bortaplan. Hemma mot Watford och Newcastle borde man dock fixat mer än 1p. 

Tottenham kommer till detta möte med viss problem i backlinjen där både Vertonghen och Dier saknas. Det finns även vissa tveksamheter kring Sanchez. Everton bör ha full trupp att tillgå, det finns dock tveksamheter kring Gueye.

På hemmaplan har Everton endast en förlust denna säsong.Dåhar man dock inte mött något av topplagen. Vi streckar från högersidan men tycker att 18 % på Evertonvinst är lite väl lågt och garderar upp med 1an. En gammal hederlig “gubbgardering” med andra ord.

Serieledarna Leeds åker till Birmingham för att ta sig an Dean Smith och hans Aston Villa. Leeds, med Pontus Jansson i backlinjen, är just nu otroligt formstarka och har 5 raka vinster i ligan, dagens motståndare Aston Villa har visserligen 7 matcher utan förlust men kryssat i 3 av dessa. Man har lite problem i backlinjen där man släppt in 9 mål på 4 matcher, varav hela 5 mål mot Nottingham. 

Till detta möte saknas Aston villa : Lansbury (1/0)
Tveksamma för Aston Villa : Adomah (15/0), Bjarnason (9/2), Grealish (21/2), Taylor (14/0). 

Med de tveksamheter som Villa har till detta möte så vill vi hålla Leeds som favoriter. Vi garderar dock upp med kryss.

Leganes gör det bra hemma på Estadio Municipal de Butarque. Där har man endast 3 förluster denna säsong och tog poäng mot bland annat Atletico Madrid. 

Sevilla fortsätter att prestera bra i La Liga och man ligger just nu 2a i ligan med 3p upp till serieledarna Barcelona. Är vidare i Europa League och har haft intensivt spelschema i December. 

Båda lagen kommer till detta med skador i båda lagen:
Till detta möte saknar Leganes: Carrillo (15/5), Munoz (2/0), Santos (0/0), Szymanowski (0/0)
Till detta möte saknar Sevilla: Bangea (16/3), Kjaer (14/0), Sarabia (16/6), Gonalons (3/0).

Sevilla är ett bättre lag. Men med de täta spelschemat man haft och de man saknar till detta möte så väljer vi att gå för spikkrysset. 3 av 7 matcher har slutat kryss för Leganes på hemmaplan i år.

Levante fick en lektion i hur fotboll ska spelas på hemmaplan senast mot Barcelona. 0-5 slutade de mötet efter hattrick av Messi. 
Vallecano har det tufft i årets säsong och är endast noterade för 2 vinster i ligan. Levante kommer till detta möte med en del namn på skadelistan.

Ovisst möte och vi helgarderar oss. Håller Levante snäppet vassare dock.

Wolfsburg har efter ett starkt december börjat avancera uppåt i tabellen.
Tvärtom kan man säga om hemmalaget Augsburg. Senaste vinsten i ligan får man gå bak till Oktober för att hitta. Man kommer visserligen från två raka kryss och har tidigare år haft lätt för just Wolfsburg, 3 vinster, 1 oavgjort och 1 förlust på senate 5 mötena. Augsburg saknar till detta möte 3 startspelare medan Wolfsburg har full trupp, vissa tveksamheter kring några spelare dock. 

Även för Hoffenheim har det varit tätt spelschama senaste månaden då man krigade ute i Champions League, dessvärre klarade man varken att knipa slutspelsplats eller att komma trea för Europa League. Ligaspelet har tillviss del varit lidande av det hårda matchschemat och man har 5 raka kryssmatcher.

Gästerna Mainz hade ett fint november där man tog 4 vinster och en förlust mot serieledande Dortmund. I december har man ännu inte fått syna någon 3poänare och frågan är om man lyckas mot ett hemmastarkt Hoffenheim.

Vi tycker att Hoffenheim är lite för högt streckade med tanke på de tuffa spelschemat. Vi garerar därför upp oss med krysset. 

Två otroligt formstarka lag möts under söndagen på Estadio La Duz, Benficas hemmaarena. Här tycker jag svenska folket är snett på det och håller detta möte betydligt jämnare än var procenten visar. Braga får två viktiga spelare som är tillbaka från skador i form av Palhinha och Claudemir. Dessutom gjorde anfallaren Sousa hattrick senast.

Nej här helgarderar vi och jobbar utdelning.

Återigen två formstarka lag som möts i den portugisiska ligan. Sporting saknar Nani men har på pappret ett bättre lag än Guimaraes. I ligan har Sporting 6 raka vinster utan förlust och även fast Guimaraes är obesegrade senaste 7 matcherna så möter man nu ett betydligt bättre motstånd. Vi tycker att det är en fin 2a att spika.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *