Topptipset 24/5: Fredagsmix

Published by Oskar on

topptipset
topptipset

Fredagens topptips inleds med Allsvensk fotboll innan den tar oss vidare till Frankrike där Ligue 1 spelar sin sista omgång och vi bland annat får se ett Derby Derby de la Côte d’Azur. Sedan över till Spanien där Malaga jagar en biljett upp till La Liga innan vi avslutar med playoffen mellan Utrecht och Vitesse. Häng med!

1.  sundsvall  Sundsvall VS AIK AIK 

2tt

Sundsvall får det inte att lossna och har nu fyra raka förluster i ligan. Framförallt är man dåliga på att förvalta de chanser man skapar och mot ett lag som AIK bjuds man inte på många chanser. AIK i sin tur har vänt på skutan och ångar nu framåt. Framförallt är det Tarik som kommit in i ett otroligt målstim där han gjort sex mål på tre matcher. Historiskt sett brukar Sundsvall ha svårt mot AIK och med AIK i formtopp medan Sundsvall i formsvacka så blir detta en solklar spiktvåa. 

2.  olympique marseille  Marseille VS Montpeiller montpellier 

1x2tt

Över till Frankrike där Ligue 1 ska avslutas där Marseille tar emot Montpeiller i en match som enbart handlar om femteplatsen i ligan, som inte är värt något. Marseille avslutar på hemmaplan men i de senaste matcherna har supportrarna buat ut hemmalaget och det är allt annat än harmoni där efter två raka förluster på Velodromen. Avbräck hos gästerna som saknar Aguilar, Mollet och Skhiri. Bäst form hos gästerna och vi väljer den sidan.

3.  nice  Nice VS Monaco monaco 

1X2

Det vankas Derby de la Côte d’Azur när Nice tar emot Monaco i säsongens sista match. Nice har inte imponerat nämnvärt under säsongen och kan som bäst sluta på en hedrande sjundeplats vid en eventuell seger här. Annat ser det ut för Monaco som vid en eventuell storförlust riskerar att åka ur, men då krävs de att Caen tar full pott. Nice har endast förlorat en av de tretton senaste hemmamatcherna. Dyster form på gästerna som endast har en seger på de åtta senaste. Strecka hemmalaget men gardera upp. 

4.  caen  Caen VS Bordeaux bordeaux 

1tt

Caen har kniven mot strupen och måste vinna för att ha chansen att klara sig kvar i Ligue 1. Har visat upp fin form på slutet med tre segrar av fem möjliga. Åkte på storstryk bortamot Lyon i helgen. Bordeaux har inget att spela för och verkar ha gått på semester redan då man kommer med sex raka förluster. 

5.  nantes  Nantes VS Strasbourg strasbourg 

1tt

Nantes ser ut att avsluta säsongen med flaggan i topp efter att ha gått sju matcher utan förlust. Bland annat har man slagit PSG och Lyon och nu nyligen kryssat borta mot Nice och Montpeillier. Annat ser det ut för Strasbourg som reser till västra Frankrike med sju raka matcher utan seger. 

6.  dijon  Dijon VS Toulouse toulouse 

1X2

Dijon har chansen att undvika nedflyttning och istället kvala om man slår Toulouse. Toulouse ser ut att sluta precis ovanför strecket och kan därmed pusta ut för denna säsong. Har avslutat säsongen med sex matcher utan seger. 

7.  malaga  Malaga VS Zaragoza zaragoza 

1x2tt

Med tre omgångar kvar av La Liga 2 så ser Malaga ut att nypa en play-offbiljett. Då krävs det att man fortsätter med den form man visat upp senaste tiden. Zaragoza ligger längre ner i tabellen och riskerar att dras in i nedflyttningsstriden. Har dock visat upp fin form på slutet med fyra av fem segrar. Skrällchans finns? 

8.  utrecht  Utrecht VS Vitesse vitesse 

1x2tt

Över till Holländska ligan där Utrecht tar emot Vitesse i kampen om Europa League. I första omgången körde man över Heracles med totalt 5-0. Förlorade endast tre matcher på hemmaplan under säsongen. Vitesse hade problem med Groningen på bortaplan och förlorade med 2-1 men fixade jobbet på hemmaplan. Vann endast fyra matcher på bortaplan under säsongen. Bör bli ett jämnt möte där vi inte väljer sida utan nyper samtliga tecken. 

Kupongen:

Antal rader: 108

Dagens spik: AIK

AIK har vaknat och har nu fyra raka segrar. Sundsvall i sin tur är inne i en svacka och har svårt att hitta mål. 

Dagens skräll: Montpeiller

Formsvagt Marseille där fansen har buat ut dem i de senaste matcherna tar emot ett formstarkt Montpeiller. Matchen har ingen betydelse så kan sluta lite hur som helst. 


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *