Topptipset

Spelstopp: 20:29

Datum:

Cupmatcherna denna vecka är över och det är dags att fokusera helt på den europeiska ligafotbollen på fredagens Topptips. Matcher från åtta olika ligor ska synas där huvudfighterna hämtas från Serie A, Bundesliga samt Ligue 1. Analysen är redo, häng med!  

1.   Roma VS Bologna

1tt

Förra helgen blev totalt nattsvart för Roma som föll med hela 2-4 borta mot Sassuolo efter att “Sassarna” stänkt dit tre baljor under matchens inledande 26 minuter. Paulo Fonsecas manskap lär vara ordentligt revanschsugna när Bologna gästa “Den eviga staden”. Pellegrini och Zaniolo får följa matchen från läktarhåll, men Roma ska kunna ställa ett tillräckligt starkt lag på planen för att lösa en trepoängare. Gästerna brukar ha svårt för huvudstadsmännen. Därutöver har de ett antal nyckelspelare på skadelistan. Ettan är trolig, men håll utkik så att inte streckningen barkar iväg för mycket.     

2.   Frankfurt VS Augsburg

1tt

Vidare till tyska Bundesliga där Commerzbank Arena slår upp portarna för ett möte mellan tabellgrannarna Eintracht Frankfurt och Augsburg. Gästerna från delstaten Bayern kommer närmast från en skön seger mot bottenlaget Werder Bremen och brukar trivas mot Frankfurt vilket två raka inbördes segrar indikerar. Adi Hütters Eintracht har lyft sig mot slutet och stod för en härlig knall mot Leipzig i cupen tidigare i veckan. Spelare för spelare är värdlaget aningen vassare och då strecken just nu sitter korrekt utgår vi från vänster. Möjlig spikkandidat.    

3.   Alaves VS Eibar

1X2

I Spanien står ett baskiskt derby på menyn. Båda dessa kombattanter har plockat 24 pinnar vardera efter 22 omgångar i La Liga. Skickliga Joselu klev fram och nätade för sitt Alavés när de knep en poäng borta mot topplaget Sevilla. Spanjoren är därmed uppe på nio fullträffar i ligan. Hemma på Mendizorrotza är Alavés allt som oftast svåra att tampas med medan Eibar inte har övertygat på resande tass. Endast en seger på elva trippar är gästernas facit. Streckvärdet västerut ser lovande ut och ettan är därmed det första tecknet som plitas ner. 1X känns som en sund lösning.        

4.   Angers VS Lille

1x2tt

Lille fortsätter att flyga fram hemma på Stade Pierre-Mauroy. Raden 9-2-1 framför hemmafasen är bäst i ligan. PSG har dock en match mindre spelad. “Vargarna” är dock ett helt annat lag på bortabana vilket svenska folket verkar ha gått bom på. Angers är i sin tur stabila på hemmabana med endast tre torsk på tolv ligamatcher och Lilles historik på Stade Raymond Kopa talar knappast till deras fördel. Den hårt ansatta tvåan kan gott skippas för den vågade.      

5.   Bristol City VS Birmingham

1x2tt

Vi skiftar fokus till de brittiska öarna där Bristol City fortsätter att plocka tunga skalper och vägra släppa in mål. Fyra raka nollor har lett fram till fyra raka triumfer i The Championship. Svenske Niclas Eliasson går från klarhet till klarhet och snart borde han ändå vara aktuell för större utmaningar? Birminghams formkurva pekar även den uppåt. Två vinster och två kryss sista fyra är inget dåligt facit att ha med sig i bagaget till Ashton Gate Stadium. Även om hemmasegern är trolig torde minst krysset få ackompanjera på grund av den hårda streckningen på ettan.         

6.   Lincoln VS Rotherham

2tt

Ett pinnhål ner i det brittiska seriesystemet ångar Rotherham på mot The Championship. The Millers toppar tabellen och trivs dessutom riktigt bra på resande tass. Sju vinster på de åtta senaste i League One är starka papper för gästerna. Lincoln, som ligger och skaver i ingenmansland, springer ut på hemmagräset i dåligt skick efter tre raka förluster. Även om Lincoln segrade senast dessa kombattanter stötte på varandra ska tvåan hållas om trolig. Strecka från höger.       

7.   Gent VS Anderlecht

1x2tt

Anrika Anderlecht har rest sig ur askan och vunnit två av tre ligamatcher efter uppehållet. Bryssel-lagets hittills nattsvarta säsong beror till stor del på alla de skador som stört laget. Chadli och Roofe är fortsatt tveksamma, men i Kompany och Vlap finns klass. Gent fortsätter att göra det strålande i Jupiler League, men att Micke Lustig och company ska streckas upp emot 75 procent är helt fel. Anderlecht håller tilläckligt hög nivå i sina bästa stunder för att störa tabelltvåan. Läge att blicka brett på Ghelamco Arena.   

8.   Pacos Ferreira  VS Boavista 

1X2

Kupongen avrundas med ett lurigt möte från det portugisiska finrummet. Bottenlaget Pacos Ferreira har visat upp ett stabilt försvar under hela säsongen. Faktum är att värdarna murat igen buren i fyra av de sex senaste fighterna i ligan. Offensivt är dock Ferreira helt iskalla med bara tolv inprickade strutar efter 19 omgångar. Boavistas målskilland är 16-17 på lika många matcher som hemmalaget så att det blir något målfyrverkeri känns föga troligt. Därmed är krysset inte alls en tokig utgång. Värde-ettan är ett trevligt komplement.    

Omgångens säkra: Roma

Bologna kommer med en skadeskjuten trupp till huvudstaden medan Roma har revansch att utkräva från sin senaste match. Ettan är mycket trolig. 

Omgångens skräll: Anderlecht

Anderlecht har en stark och dyr spelartrupp som börjat röra på sig mot slutet. Har absolut kapacitet att störa ett överstreckat Gent. 

Gå med i vår facebookgrupp

I vår facebookgrupp hittar du exklusiva speltips och roliga tävlingar

spelrek

Spelrek.se är en obereonde aktör. Vi är inte knutna till något spelbolag och våra recensioner är våra egna åsikter.