Topptipset 8/12

Published by Oskar on

I lördagens topptips hittar vi matcher ifrån Premier League och Championship. 
Vår Englandskorrespondent Chris har gått igenom samtliga matcher och valt sina garderingar. 
Läs hans tankar kring de olika matcherna här nedanför!

Wow, stormöte redan i match ett. Ska Peps segertåg fortsätta eller ska Sarri överlista och bryta mönster?

Chelsea åkte på en tuff smäll i veckan mot Wolves, trots att man kontrollerade tillställningen i cirka 50 minuter så föll man ihop som ett korthus och fick åka hem med noll poäng till London.

Även City fansen fick uppleva en nervös avslutning i veckans match, men här blev det tre poäng och fortsatt i serieledning.

City känns klara på många punkter, trots skador på flertalet nyckelspelare presterar laget. Chelsea å sin sida känns som de har problem ännu. Sarris implementerande är ännu i fas, och laget har det svårt i långa stunder.

Sett till procenten i nuläget (44%) blir det en bergtvåa här.

Unai Emerys säsongsstart har väl inte gått någon förbi, hans Gunners har sin bästa form sedan 2007, 20 raka matcher utan nederlag i räknandets stund och vi ser ett välmående som vi inte sett på många år.

Nyförvärv som Torreira har kommit in i laget på ett perfekt sett, och en CL plats denna säsong känns klart lovande. Tyvärr åkte försvaren Rob Holding på en tuff skada nu senast.

För Hudds del gäller det att fokusera på att inte ramla ur. Man har en tunn trupp och slåss mot flertalet lag där nere i botten. Kommer närmst från två raka nederlag och utan viktige Steve Mounie som är avstängd, känns morgondagens uppgift för tung.

Bergetta till trötta procent.

Trots att best före ser ut att ha passerat på Mourinho, så sitter han kvar på Unitedbänken. Visst, en poäng i veckan mot ett hetare Gunners är väl inte fy skam. Men knappast något Unitedfansen hade jublat över på hemmaplan för bara något år sedan.

Fulham har fått nytt liv i laget sen en viss Ranieri återvände till de brittiska öarna. Vinst i öppningsmatchen mot Saints, följdes upp med förlust mot Chelsea. I veckan blev det dock ny poäng när man spelade lika mot Leicester.

United kommer in till match med flertalet problem i truppen. Framförallt har man frågetecken i defensiven, och vilket lag Mou kan tänkas formera under lördagen är lite oklart.

Jag känner att Fulham trots ett svajigt försvar och en svagare trupp kan förvåna hemmalaget, och möjligen kriga sig till en pinne här.

Tar med krysset till 16%.

Leicester kryssade som bekant mot Fulham senast, och för Spurs blev det full pott. Självklart är gästerna favoriter här, men vi får inte glömma att man har en superviktig CL match i veckan. Samt mycket matcher på kort tid den närmsta perioden.

Vi kan säkerligen få se rotation av Pochettino, och en spik här känns lite farlig.

Foxes får klara sig utan Jamie Vardy, men samtidigt finns andra alternativ. 

Burnley börjar närma sig en riktig kris, och frågan är hur länge man ger Sean Dyche sitt förtroende.Trots att sparkapitalet har varit stort för brittern på Burnleybänken, så pekar formen rätt ner i Championship.

Brighton kommer in med två raka vinster, och har inte förlorat sedan nederlaget mot Cardiff för en dryg månad sedan. Till skillnad från Burnley har laget levererat en rätt fin fotboll under långa stunder och är nu uppe på en tiondeplats i tabellen.

En spik känns dock riskabelt, så jag väljer att ta med krysset här.

Hammers börjar få snurr på maskineriet. 3 mål borta på Newcastle repeterades med tre mål senast mot Cardiff. Samtidigt fick Arnoutovic kliva av skadad och befaras vara borta en bra stund framöver, tungt för Pellegrini såklart.

För Palace del så trodde nog de flesta att de skulle gå mot finare tider när laget enkelt besegrade Burnley den första december. Men ack så fel man hade, Brighton klädde av Londonklubben i prestigemötet och laget fick åka med 3-1 förlust trots spel med en man mer i stora delar av matchen.

Inne på spelrek har vi rekat/spelat West Ham som singelspel rätt hårt här. Men laget är redan överstreckade, och vi är bara framme fredag eftermiddag.

Gafflar här, och hoppas på en rejäl rensning från Palace (18%).

Match sju innebär den sista Premier League matchen på kupongen. Vi har en bottenmatch mellan Cardiff och Saints. Hur oddssättarna placerat Southampton som favoriter här, kan jag dock ställa mig frågande till.

Cardiff är ett annat lag borta sett emot hemma, bland annat har man vunnit sina 3/4 senaste i Wales.

Saints har dock fått en ny manager på bänken, och visst bör vi kunna få se lite reaktion här. Jag blir inte klok på varken odds eller procent här, så kommer gå på helgardering.

Att Leeds fick med sig alla tre poängen senast mot Blades kan de bara tacka Henderson i Sheffield målet för. En riktig blunder sent i matchen, innebar 1-0 för Bielsas gubbar. Och laget tuggar vidare med uppe i toppen, vilket jag kan tycka är kul.

Imorgon gästas man av QPR. Som efter en finare period, svalnat av på sistone. Förlust hemma mot bottenlaget Hull senast.

Leeds får klara sig utan rutinerade Dallas, samtidigt som tidigare tapp i Ayling, Cooper och Berardi fortfarande saknas.

Storfavoriter både oddsmässigt och procentmässigt, med tuffa defensiva tapp gör att jag måste plocka med ett kryss (17%) här.


0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *