Fotboll speltips

Hem » Speltips » Fotboll speltips
Datum Rekare Match Rek Odds
04 dec 202017:29 Joakim Dagens trippel Tips & analys 6.94 (Svenska Spel)
03 dec 202020:59 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.73 (Svenska Spel)
02 dec 202020:59 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.77 (Svenska Spel)
01 dec 202018:54 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.56 (Svenska Spel)
01 dec 202019:00 Almer Lokomtiv Moskva-RB Salzburg Båda lagen gör mål och över 2.5 mål 1.95 (Bet365)
30 nov 202018:59 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.39 (Svenska Spel)
29 nov 202014:29 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.97 (Svenska Spel)
28 nov 202014:59 Joakim Dagens trippel Tips & analys 7.01 (Svenska Spel)
28 nov 202015:00 Almer Sassuolo-Inter 1 asian handicap +0,75 & 1 asian handicap +1 1.95 & 1.70 (Bet365)
28 nov 202015:00 Almer Halmstads BK-Örgrytes IS 2 asian handicap +1 1.80 (Bet365)
27 nov 202020:29 Joakim Dagens trippel Tips & analys 6.58 (Svenska Spel)

Speltips Fotboll

Fotboll räknas som en av världens största sporter och har utövare runt om i världen. Matcherna som spelas runt om i världen samlar miljarder och åter miljarder tittare varje år och VM-finalen 2018 tittade imponerande 1.12 miljarder människor på. Oavsett om det rör sig om lag från lägre divisioner till lag på världens topplista så involverar det känslor, kärlek och sorg. För många är fotbollen mer än bara en sport och ett känt citat som följt med länge är följande :

Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it’s much more serious than that.

– Bill Shankly

I och med att fotbollen är såpass stor kan det nog inte förvåna många att den är minst lika stor när det kommer till betting. Varje dag hittar du hundratals olika matcher från divisioner runt om i världen. Med bara några enkla knapptryck kan du placera ett spel till en fotbollsmatch i Kinesiska tredjeligan och sedan sekunden senare ett i Argentinska andraligan. Fotbollsmatcherna som spelas runt om i världen omsätter många, många miljarder årligen och vi skriver även mängder av fotboll speltips här på Spelrek.se. Våra experter har stenkoll på ligorna runt om i Europa och gör sitt bästa för att leverera sina betting tips till fotboll helt gratis åt er. För dig som är ny till fotboll betting så läs vidare så kommer vi guida dig igenom allt du behöver veta för att.

Historia fotboll

Var, och när, fotbollen egentligen börjades vet nog ingen riktigt svaret på. Det man vet är att en sport, som liknar fotbollen som vi vet idag, utövades i Kina för över 2300 år sedan enligt FIFA. Dessutom tror man att det var en populär sport både under Mayatiden och under aztekernas tid. När fotbollen började få fäste i Europa vet man inte heller men det uppskattas ha skett någon gång omkring 1300-talet. Men om vi snabbspolar några år så kommer vi till det som idag ofta refereras till “Den moderna fotbollen”. Vi befinner oss i Storbritannien och sporten fotboll skulle nu växa upp och bli den sport vi samtliga känner till. Den allra första landskampen spelades 1872 mellan Skottland och England och slutade oavgjort. Genom åren har sporten förfinats och formats till att bli den sport vi har idag. Exempelvis infördes straffsparken först 1901. Under tidigt 1900-tal gjordes även offside-regeln om och liknar idag den offside-regel vi har idag. 1908 var första gången fotboll var med under ett OS och det skulle dröja ända till 1930 innan vi hade ett mästerskap i fotboll. Det europeiska mästerskapet i fotboll kom först 1958.

På senare år har fotbollen utvecklats ännu mer och det senaste som revolutionerade sporten var införandet av bland annat GLT – Goal Line Technology. Ett verktyg som används för att se om en boll är över linjen eller ej. Vi har även VAR – Video Assistant Referee, som varit otroligt kontroversiellt och ifrågasatt sedan det lanserades. Hur sporten kommer att utvecklas från och med idag återstår att se men räkna med att det kommer fortsätta vara en av världens populäraste sporter!

Speltips fotboll – Ligor i Europa

Oavsett vilken månad vi har på året så pågår en liga någonstans runt om i världen. Majoriteten av ligorna i europa kör ett så kallat höst/vår-spelschema vilket innebär att säsongen startar under hösten och slutförs under våren. Här i Sverige har vi ett vår/höst-spelschema. Det har ofta kritiserats och kritikerna hävdar att vi får svårare att konkurrera ute i Europa. Skulle ett svenskt lag gå vidare till slutspel i Europa / Champions League så är slutspelet mitt under försäsongen. När man talar om toppligorna ute i Europa så har vi “The Big 5”. De är följande ligor: La Liga, Premier League, Serie A, Ligue 1 och Bundesliga.

 • Premier League – Är enligt många världens bästa liga. Här spelar totalt 20 lag varje säsong och spelschemat består av dubbelmöten på hemma respektive bortaplan. Ligan har fyra direktplatser till Champions League och en direktplats till Europa League. Man har även en sjätteplats i ligan som innebär man får kvala till Europa League. Kikar man neråt i tabellen så kommer lagen som placerar sig #18, #19 och #20 att åka ur. Man får då åka ner till andraligan som går under namnet “Championship”. Flest Premier League-titlar har Manchester United, tätt följda av regerande mästarna Liverpool. Klicka här för att läsa våra Premier League speltips.
 • La Liga – I Spanien kallas den högstaligan för La Liga. Upplägget är identiskt Premier League där man har 20 lag och lagen möts över dubbelmatcher på hemma respektive bortaplan. Precis som i PL så får topp 4 i tabellen en direktplats till Champions League. Men man har ytterligare en direktplats till Europa League. Ligan har senaste decenniumen dominerats av Real Madrid och Barcelona. Även här åker tre lag ut ur La Liga och ner till Segundan.
 • Serie A – I Italien var för länge sedan enligt många världens bästa liga. Här hittade man storstjärnor som Maradona och Maldini. Har tappat lite av sin status på senare år och mycket kanske tack vare “Calciopoli”. För er som inte minns den var det 2006 när det uppdagades att storklubbarna Juventus, Lazio, Fiorentina och Milan hade riggat matcher och mutat domare. Juventus flyttades ner till Serie B och fick starta med -30 poäng. Resterande lag slapp nedflyttning men fick börja säsongen med minuspoäng. I Serie A spelar 20 lag och har också fyra Champions League-platser och en Europa League-plats samt kvalplats. Milan vann 2010-11, sedan dess har Juventus vunnit samtliga säsonger. Bottentrean åker ner i Serie B.
 • Bundesliga – Tillskillnad mot övriga toppligor där de spelar 20 lag så har tyska Bundesliga endast 18 lag i sin serie. Ligan har dominerats av Bayern Munchen senaste årtiondet men vissa instick av Dortmund. Antalet europaplatser är lika många som i Spanien med 4 Champions League, 2 Europa League samt en kvalplats. I botten så åker de två lag i botten ut direkt medan laget som hamnar tredjesist får kvala mot ett lag i 2. Bundesliga.
 • Allsvenskan – Det spelas även fotboll här hemma i Sverige och högstadivisionen går under namnet “Allsvenskan”. Här spelar totalt 16 lag och vinnaren får kvala till Champions League, andra och tredjeplatsen innebär kval till Europa League. Tillskillnad mot övriga ligor runt om i Europa så spelar vi under vår/höst, mycket tack vare klimatet under vintern. Precis som i Bundesliga så åker två lag ur och ett lag får kvala för sin överlevnad. Klicka här för att hitta speltips till allsvenskan.
 • Champions League – Detta är en klubblagstävling där alla de bästa lagen i Europa gör upp. Att vinna denna turnering är en dröm för många spelare och en målsättning för alla stora klubbar runt om i Big 5-ligorna. Upplägget för turneringen är att det inleds med flertalet kvalomgångar. Det är de mindre lagen runt om i europa som kliver in i kvalomgångarna och gör upp om plats till gruppspelen. Väl inne i gruppspelen gör storklubbarna sin entre och i grupper om 4 görs det sedan upp om vilka som går till slutspel. Slutspelet består sedan av dubbelmöten, på hemma respektive bortaplan, där det fortsätter till en final. Finalen avgörs på en förbestämd neutral arena och är inget dubbelmöte. Regerande mästare är Liverpool. Klicka här för att läsa speltips till Champions League.

Speltips fotboll – Mästerskap

När man snackar om mästerskap i fotboll så är det främst EM och VM som vi svenskar tänker på. De olika mästerskapen spelas vart fjärde år och överlappar varandra. Det innebär att vartannat år har vi ett mästerskap att njuta av. Men för den inbitna fotbollssupportern så vet man att det pågår fler mästerskap än så. Vi har bland annat afrikanska mästerskapen och spelas vartannat år. Vi har även Copa Americá som är Sydamerikas variant på EM och spelas också det vart fjärde år.

Våra experter har stenkoll på mästerskapen och ser med glädje fram emot nästa. Under Fotbolls-VM i Ryssland 2018 var en av våra experter på plats i Ryssland och delade ut matchtröjor, delade videos och bilder från resan tills det tog slut mot England i kvartsfinalen.

Hela redaktionen såg med glädje fram emot EM 2020, men på grund av Covid-19 togs besluten att flytta fram mästerskapen till 2021. Vi kommer att ha stenkoll på varje match och räkna med mängder av speltips till EM.

5,0 rating
100 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
300 SEK Freebet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
4,5 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Streama fotboll

Nästan alla fotbollsmatcher visas på antingen stream eller en tv-kanal. För få tillgång till så många matcher som möjligt borde du har Cmore, Viaplay, dplay samt ett konto hos något av dessa bolag: Unibet, Bet365 eller Betsson. Här nedanför har vi sammanfattat vart och hos vilka du kan följa de olika toppligorna runt om i europa.

 • Premier League – Fotbollen från Storbritannien är den kändaste fotbollen för oss svenskar, den ses på Viaplay.
 • La Liga – Toppfotboll från Spanien, visas på betaltjänsten Cmore. Har du pengar på bettingsidorna Unibet, Bet365 och Betsson kan du också streama matcherna.
 • Serie A – Fotbollen från Italien finns på Cmore, men bettingsidor som Bet365, Unibet och Betsson har matcherna om man har pengar på kontot.
 • Bundesliga – Bayern München är ledande i denna tyska liga, Viasat/Viaplay har rättigheterna för denna liga. Men som La Liga och Serie A kan du streama ifall du har pengar på kontot på bland annat Bet365.
 • Champions League – Klubblagsturnering där Europas bästa lag koras, Viasat/Viaplay har rättigheterna på denna enormt prestigefyllda turnering. Kanal Sex brukar ibland ha omgångens match.
 • Europa League – Är också en klubbturnering där europeiska lag slåss om titeln. Inte lika stor som Champions League men blivit större och större med åren. Ifall du vill kika på Europa League måste du skaffa dig ett Dplay konto. Eller om du har tur visas matchen på kanal fem eller nio ibland.
 • Allsvenskan – 16 lag tävlar om titeln. Om man inte är på plats live kan du se alla matcher på Dplay.
 • Mästerskap – Än så länge brukar mästerskap, EM/OS/VM, att sändas på de “vanliga” kanalerna som finns i de flesta hushåll. Det vill säga SVT1, SVT2 och TV4. Du brukar även kunna följa matcherna på deras play-tjänster.

Detta är bara exempel på vilka ligor som streamas. Kontakta oss om du har några funderingar på vart just din favoritliga visas så ska vi försöka att hjälpa dig att hitta din liga.

3,8 rating
100 % upp till 1.250 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,5 rating
Ingen Oddsbonus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
3,8 rating
100 % upp till 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Betting på Fotboll

När du bettar på fotboll så har du oändligt med valmöjligheter. Till de stora matcherna som pågår är det inte ovanligt med att det erbjuds flera hundratals olika spelalternativ. Vad sägs om att betta på exempelvis vilket lag som får nästa hörna. Eller varför inte att nästa mål sker på en nick? Men för dig som är nybörjare på betting kan det därför vara lite osäkert du egentligen bettar på. Därför har vi sammanställt de allra vanligaste speltipsen och förklarar vad de innebär:

 • 1X2 – Detta är nog det allra vanligaste när du spelar på fotboll. Du väljer helt enkelt utfall på matchen. Tror du att hemmalaget står som segrare av matchen? Då spelar du en etta. Tror du på en jämn tillställning där båda lagen tar poäng? Du spelar på X, det vill säga oavgjort. Eller tror du att gästerna har god chans att vinna? Då spelar du en tvåa. När du ser en match hos ett spelbolag finns detta alternativ alltid.
 • Över / Under – En annan populär spelform är att betta över/under. När man bettar detta är det oftast antalet mål man spelar på. Men på senare år har spelbolagen utökat sin portfölj och du kan nu betta på allt från inkast, hörnor, kort till frisparkar. Här kan det skilja en del mellan spelbolagen och vad de erbjuder. I princip varenda spelbolag erbjuder dock möjligheten att spela på över/under antalet mål.
 • Dubbelchans – Detta är en spelvariant för dig som vill minska variansen. Tror du exempelvis på hemmalaget, men vill inte riskera att det blir kryss så kan du gå in och spela 1X, dvs dubbelchans. Det innebär att du vinner så länge hemmalaget tar poäng. Dubbelchans går även att spela på 12, dvs att något av lagen ska vinna. Här får du såklart mycket mindre i odds än om du skulle spela en ensam vinnare, men samtidigt sitter ditt spel oftare.
 • BLGM – Detta är en förkortning som många har svårt för. Men den står för “Båda Lagen Gör Mål”. Precis som förkortningen står för så innebär det rent konkret att du spelar på att båda lagen ska göra mål i matchen. I denna spelform så väljer du sida. Tror du att båda lagen gör mål så spelar du “BLGM – JA” och tror du att något av lagen går mållösa spelar du “BLGM – NEJ
 • Halvtid / Fulltid – Här kan du spela på vad du tror halvtidsresultatet samt slutresultatet är. Tror du exempelvis att det kan bli en tight första halvlek och att bortalaget kommer ta över matchen i andra halvlek kan du spela X/2, dvs oavgjort i halvtid och bortalaget vinner. Om du tror att hemmalaget kommer ösa på från start och vinna matchen kan du spela 1/1, dvs hemmalaget leder i halvtid och vinner matchen. VIKTIGT: Det finns även en spelform som är “Vinner båda halvlekarna”. Det är ett helt annat spel och innebär att inför andra halvlek är resultatet “0-0” oavsett vad det står i matchen.
 • Målskytt – Har du extra feeling på att en viss spelare kommer ha en bra match? Då kan du gå in och spela att spelaren är en målskytt i matchen. Du kan även gå in och spela att han går två mål. Eller varför inte ett hattrick? Du kan även betta på att spelare gör en assist i matchen.
 • Handikappspel – Denna spelform är även kallad för European Handicap. Här kan du ge en sida ett handikap i matchen, antingen ett minus eller plus. Tror du att favoriten kör över motståndaren i dagens match kan du gå in och spela Handicap -1 på favoriten. Det innebär att laget måste vinna med minst två mål annar blir ditt spel förlust. Du kan även gå in och spela på underdogen. Spelar du underdogen +2 så vinner du så länge underdogen inte förlorar med två mål eller mer.
 • Asian handicap – Detta är också en spelform som är svår för nybörjare. Det fungerar exakt som European Handicap men det skrivs lite annorlunda. Dessutom har du fler spelalternativ med asian handicap då du har ett “void”-spel dessutom. Vi har skrivit en utförligare guide kring Asian och European handicap som du kan läsa om här.

Speltips till fotboll

Eftersom fotbollen är världens största sport så kommer det knappast som något chock att sporten är överrepresenterat bland våra speltips. Varje dag läser ni speltips fotboll från olika ligor runt om i världen. Våra fotboll betting tips är helt gratis och dessutom hittar du våra experters exklusiva speltips i vår facebookgrupp. Vi täcker alla stora ligor runt om i Europa

För att bli bra på betting så gäller det att förstå grundläggande principen kring hur betting fungerar. Vår rekommendation är att om du vill köra själv är att nischa in dig på en specifik liga och lära dig allt om den. För det är först då du kan avgöra hurvida spelbolaget ligger fel i oddset eller ej. För det är det som betting handlar om, att hitta värde. Om du inte har tid, ork att lägga ner så rekommenderar vi dig att läsa våra speltips fotboll som du hittar här varje dag. Våra experter har stenkoll på de ligorna de följer och tittar på fotboll i timtal varje vecka.

Genom att läsa vår spelguide för betting hoppas vi att du kan lära dig bli en bättre spelare. Där går vi igenom allt viktigt att tänka på så som : BRM – Bank Roll Management, Varians, Units, Hur man räknas odds och mycket mer.

För att hålla koll på resultaten på dina fotboll speltips rekommenderar vi dig att kika på Flashscore.se! Där kan du enkelt hitta information och statistik kring spelen!

Pool-Spel hos Svenska Spel

Om ni skaffar er ett konto på Svenska spel så har ni roliga tävlingar som:

 • Stryktipset – För den bettingintresserade är Lördag 15.59 en helig tid. Det är nämligen då det är spelstopp för Stryktipset. Spelet där du kan vinna miljoner för så lite som en krona. Totalt ska tretton matcher analyseras och välja sida. Fördela ut dina tecken hur du vill men kom ihåg att för varje tecken blir din kupong dyrare. En ensam vinnare får alltid minst 10.000.000 kronor! Oftast är det engelsk fotboll med främst Premier League och Championship som fyller kupongen men off-season hittar vi allt från landskamper, till svensk fotboll. Varje vecka kan ni läsa en analys inför helgens omgång.
 • Europatipset – Precis som med Stryktipset så ska du navigera dig igenom 13 matcher. Spelas varje söndag och ibland vissa veckordagar när utbudet tillåter. Här hittar du oftast matcher ifrån Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga och Allsvenskan. Har inte lika stor hype som Stryktipset och brukar hamna en bra bit under “Stryket” i omsättning. Men det finns goda chanser till miljoner ändå! Även här hittar ni en analys av omgången varje vecka!
 • Topptipset – En “mini”-variant av Stryktipset/Europatipset. Endast 8 matcher ska träffa rätt och utdelning sker endast vid 8 rätt. Utdelningen såklart mycket mindre men samtidigt betydligt enklare. Går att spela 1kr, 2kr, 5kr och 10kr per rad för att höja insatsen ytterligare och därmed vinsten.
 • Bomben – Spela på antalet mål i matcherna. Kryssa för antalet mål varje lag gör, men passa dig. Priset på kupongen sticker iväg snabbt ju fler mål du adderas! Tänk på att titta på procentne för att hitta guldkorn!
 • Powerplay – Är Ishockeyns motsvarighet till Topptipset. 8 matcher ska träffas och du väljer själv dina tecken!

FAQ

Så gott som varje dag hittar ni speltips till fotboll på vår hemsida. Vi fokuserar på samtliga toppligor runt om i europa men även mindre ligor där vi hittar spelvärde. Samtliga av våra speltips är gratis och till varje speltips hittar du dessutom en motivering samt vart du hittar marknadshögsta odds.

Alla våra speltips är gratis för dig som läsare. Dagligen kan du ta del av flera olika speltips till en rad olika sporter och våra experter delar med sig av sina tankar helt gratis. Dessutom har vi en communitygrupp där våra läsare delar med sig om sina egna tankar. Klicka här för att gå med i gruppen

Hos oss hittar du speltips till flera olika ligor och tävlingar. Vi har experter som fokuserar på sina ligor och kan de ut och in. Dessutom hittar ni speltips till stora tävlingar som Champions League, Europa League eller varför inte sommarens Fotbolls-EM

Det finns inte ett enda spelbolag där ute som inte erbjuder spel på fotboll. Dagligen går det tiotals, om inte hundratals fotbollsmatcher runt om i världen där du kan placera spel på. En del bolag fokuserar mer på vissa saker och därför kan de vara bäst att välja ett spelbolag som passar en bäst.

Nordicbet satsar mycket på nordisk fotboll och du hittar betting på lägre ligor här.

Bet365 har världens största utbud av livebetting och du hittar ständigt matcher att livaspela på